Juce sam uzeo PowerColor X1950pro AGP 512mb GDDR3 i kad sam je ustekao na AGP slot zacudih se sto se makina uopste upalila jer imam Chieftec napajanje od samo 360W, jer su me ljudi lozili da mi treba napajanje od 500W za tu karticu. Sledece sto se desilo je to da me docekala cudna slika na start up ekranu (ono kad palii komp, ASUS logo), znaci bila je sva nesto roze-zelena. Napominje da mi se to nikad nije desavalo, do sad sam imao 6600GT. Ovako u Windowsu slika je super ko i uvek. Sta moze biti uzrok takve slike, posto stvarno nemam predstavu, a verovatno je neko imao iskustva sa tim problemom??? Da nisam nesto dobro spojio? Dobio sam neki adaptercic na koji sam ukopcao CRT monitor. Ne bih znao kako se zove taj novi konektor na karticama, valjda DVI?
Sledeca stvar sto se desava je kada malo klokujem karticu komp zabode pri radu 3DMark-a 06. Da li je to zato sto nema napajanje dovoljno snage kada kartica radi u full opterecenju? A nesto mi je slab rezultat u 3DMarku 2006, samo 4100? Citao sam na netu o nekih 4500-5000 markova? Da nema to veze sa malo vremesnijim procesorom ili mozda i napajanjem?
Ostatak kompa je: Asus P4P800 gold P4 2.66 / oc na 3.12ghz 4x256 DDR1 na 500mhz dva hard diska 3 opticka uredjaja (rezaci i player) TV karta, lan karta,par ventilatora Napajanje Chieftec 360W.
Napominjem da imam najnovije drajvere, Catalyst 7.4 za XP.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Cudne boje na ekranu?Deinstaliraj 7.4,skini drivers only verziju (mogu i stariji),bez dodataka. Ustvari,pokusaj nesto sto nije 7.3 ili 7.4. Krahira ti 3DMark prilikom testa?Poslusaj sta sam ti predlozio,pa ponovi testove.Ako opet krahira,onda je napajanje.
Cudne boje se pojavljuju samo na boot ekranu (kako bi ga nazvao). Pokusacu sa drajverima,mada to nema veze sa tim na paljenju komp.
:: :: Cudne boje na ekranu?Deinstaliraj 7.4,skini drivers only verziju (mogu i stariji),bez dodataka :: Ustvari,pokusaj nesto sto nije 7.3 ili 7.4 :: Krahira ti 3DMark prilikom testa?Poslusaj sta sam ti predlozio,pa ponovi testove.Ako opet krahira,onda je napajanje :: ::
Slicna stvar pre mesec-dva kada sam sastavljao kopm prijatelju.
AMD 3800+ x2 nVidia 7900GS i gresom prodavca stavljen CM Extreme 380W (umesto 430)
Pri bootu ljubicasto/zelene ....crtice...artefakti (nazovi kako hoces), ali ne preko slike, vec je slika bila pomerena u levo i sabijena, a `boje` desno. I nije se dsavalo pri svakom bootu.
Kada smo dobili i zamenili napajenje sa CM 430w, problemi nestali i koliko znam nisu se vise pojavljivali.
Ako mozes prvo uzajmi jace napajanje pa probaj, pa ces znati sta dalje da radis-kupovina novog napajanja ili zamena kartice (ili trazenje problema na drugom mestu).
Slazem se sa fencer-om da je do napajanja...Ti imas pored osnovnih komponenti jos jedan hard,tv kartu i sve ostale stvari i pritom si kupio jaku kartu koja vuce dosta struje tako da je 100% do napajanja..Pozajmi od nekoga neko jace napajanje da bi utvrdio da li je u njemu problem,pa ako jeste izdvoji jedno 50-70 eura za neko jako i kvalitetno napajanje(cooler master,chieftec,thermaltake i sl.) i neka te ne boli glava...
LC napajanja nisu losa ali bih ti predlozio da kupis jedno od ovih:
-cooler master iGreen 430W -85 eura -chieftec cft560 560W -85 eura -chieftec 550W full -75 eura -antec tp-trio 430W,super tiho i ima garanciju 5 godina -77 eura -LC powersilent v2.0 24p 550W lc 6550gp -57 eura
Ovo su ti stvarno kvalitetna napajanja i neces se zeznuti ako uzmes bilo koje od nih..Ja bih ti naravno preporucio da uzmes ili cooler master ili chieftec zbog proverenog kvaliteta ili antec zbog garancije od 5 godina,ali na tebi je izbor...
isti problem sa artefaktima se javlja i kod delimocno ostecenog memprijskog cipa na kartici ali ne mora da prouzrokuje dalje probleme u radu dok skroz ne pregori
Nije mi jasno kako komp uopste radi sa ovim napajanjem? Uopste nisam zadovoljan skorom u 3Dmarku 2006 i u igrama, jedva da je nesto brze od stare karte 6600GT? Dal ce se sta popraviti ako uzmem jace napajanje? Pa gledam testove i nemoguce da je samo sto mi je procesor stari p4 i memorija DDR1 da radi tako relativno sporo.
Moguce je da je do procesora i memorije,ali prvo proveri napajanje,pa ako nije do njega onda umesto sto ces dati 80 eura za napajanje ti daj to za 1GB kvalitetnije memorije(ne znam samo koju memoriju tvoja ploca podrzava)..
:: Mislio sam na to da li tvoja ploca podrzava nesto vise od ddr1 memorije? :: :: :: Ne podrzava nista osim DDR1 memorije,al imam dobru memoriju, Kingstone HyperX 2x256mb i Kingmax Hardcore 2x256mb, obe na 500MHz. Kakve veze moze da ima procesor i memorija kad mi je sve OK radilo sa 6600GT vec godinu i po,a i komp savrseno radi 3 i po god. Bas mislim da je do napajanja jer cim malo klokujem graficku u 3DMarku komp zabode. Imam utisak ni ovako grafickoj ne daje dovoljno struje kad je u punom opterecenju, jer se za nju pise da trazi 220W kad je fullu. Jeste moje napajanje kvalitetno,al kao sto pise na kutiji od ove X1950pro trazi se 450W min. Uzecu LC power od 550W, jer je OK cena,a i ima 2god garancije,a ja ovaj komp cu prodati za pola godine najkasnije.
Mozda je bolje da od nekoga pozajmis neko jace napajanje da bi se uverio da je do toga,ako ne slobodno uzmi taj LC i neces imati problema sto se tice napajanja,javi kad budes kupio da li je bio problem u napajanju ili je nesto drugo..
E pa stvarno nisam video ovaj noviji post, izvini. Jesi li kupio novo napajanje, ja sam nedavno kupio LC od 550 w i super je. Prevladala je prvenstveno cena, sta da se radi... Pozdrav
Za rezultat ne brini ako nije mnogo manji (npr duplo) proveri sa cime su oni testirali karticu. U zadnjem PCPresu su istestirali nekih 44 kartica na Core2Duo E6700 overklokovanom na 3.6GHz i dobili odlicne 3DMark rezultate koje moze upotrebiti kao reper samo 0,1 promil ljudi. Ja citao i nikako se ne slaze pa reko cek da vidim na cemu su testirali i sve mi je bilo jasno. Cak i podesavanja drajvera su posebno uradjena radi izvlacenja maksimalne brzine. Bolje pitaj na forumu nekog ko ima slicnu masinu sta postize.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.