Trenutna grafa (Asus HD 6870 DirectCU ) je na reklamaciji, i potvrdjeno je od servisa da je gecrkt (los primerak) :(. Umesto zamene razmisljao sam da dodam jos malo para i da uzmem nesto ovako:
Zbog godinu dana duže garancije. Pošto si se odlučio za pređeš na nVidiju, važno je i da imaš dobar CPU, da ne bi posle ispalo kako ne može da isprati GTX-a, pa da imaš LGU (Low GPU Usage), na koji se žalilo više kolega sa foruma (a i šire).
mi je na CPU. Gledao sam par klipova preko youtub-a i to su OC preko Amd Overdrive. Samo se dize mnozilac, ali nisam imao potrebu do sada :) Sto se tice temp. oce li izdrzati 101? Da li da uzimam MSI 560ti, ili da ostanem sa 6870?
THX DmasteRNo1
Ps: Asus M4A87TD/USB3, Kingston Blue 8GB, Silverstone 600W...
Trebalo bi da ide na 3,6Ghz bez podizanja napona, samim tim kuler ti bolji ne treba. Mislim da neces imati LGU sa 560ti, ali najbolje je da se neko javi ko ima ovu kombinaciju i da potvrdi.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Mislis da ne bi uzeo 6950 xD. Ali Win Win je sa cenama toliko otiso u ***** :D, da nemam reci! A pravo da ti kazem prelazi mi se na nvidi-u :D. Zaboravio sam da kazem da kad sam ja pazario 6870 bila je 18000rsd, sad je 23000 :S. MSI GTX560-Ti je 23.690 + akcija do 25 tog 10 % popusta 21... ispada. Tako da :)
Za te iste pare trenutno je NVIDIA best buy. Uospte se ne treba razmisljati da li AMD kartice uzeti trenutno jer su napumpali cene. Toliko o tome da je NVIDIA skuplja. A kazes da HD6870 kosta isto kao i GTX560Ti, onda nema dileme jer je 560Ti bolja karta.
:: Mislis da ne bi uzeo 6950 xD. Ali Win Win je sa cenama toliko otiso u ***** :D, da nemam reci! A pravo da ti kazem prelazi mi se na nvidi-u :D. Zaboravio sam da kazem da kad sam ja pazario 6870 bila je 18000rsd, sad je 23000 :S. MSI GTX560-Ti je 23.690 + akcija do 25 tog 10 % popusta 21... ispada. Tako da :) ::
idi bre na 6950 od 1gb, em je jaca em ti ne preti opasnost od LGU. Inace, nikakav OC procesora nece spreciti LGU (ako ce vec da se desi), klokovan procesor moze da nadomesti izgubljene frejmove (koliko-toliko) ali nece spreciti Low gpu usage. Jos nisam videp da je neko klokovanjem izbegao LGU, posto ga je zakacio na default-u. Zar nije bese Simon72 imao (a valjda i dalje ima) LGU sa 460 gtx na x4 955?
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Mislim da je malo drugacija prica sa 5xx serijom. Sa tom 460-kom su svi imali probleme, znas i ja da sam imao. Imao sam manjih problema i sa AthlonomII X4 ali totalno je drugaciji CPU taj PhenomII.
PCBerza u srcu!
:: idi bre na 6950 od 1gb, em je jaca em ti ne preti opasnost od LGU :: Inace, nikakav OC procesora nece spreciti LGU (ako ce vec da se desi), klokovan procesor moz :: da nadomesti izgubljene frejmove (koliko-toliko) ali nece spreciti Low gpu usage :: Jos nisam videp da je neko klokovanjem izbegao LGU, posto ga je zakacio na default-u :: Zar nije bese Simon72 imao (a valjda i dalje ima) LGU sa 460 gtx na x4 955 :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
pa si posle tu 460 gtx prodao, kupio 560Ti i opet dobio LGU... Pa je puko zivac, otkinula se ruka (po dzepu), i mora je da se pazari Sandy bridge. Da si onda uzeo 6950 (kao sto si prvobitno nameravao) ne bi dao tolike pare na novu platformu i dan-danas bi se igrao. Ali kao sto ti rekoh jos onda, your funeral... Razlika izmedju Athlona i Phenoma je u L3 kes memoriji i u nicemu drugom (ista arhitektura isto sve)..
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
jeste da je procesor mator, ali i dan danas obavlja posao!! Isao bi ja sa 6950 ali kao sto kazem cene su tvarno otisle u *****. Evo gledam sad na youtub-u Battlefield sa 560ti i 955BE ma pici fps samo tako :D... Hvala svima, odluka je pala .)
Jeste, ali taj L3 cache dosta pomaze, barem po pitanju LGU-a.
PCBerza u srcu!
:: pa si posle tu 460 gtx prodao, kupio 560Ti i opet dobio LGU.. :: Pa je puko zivac, otkinula se ruka (po dzepu), i mora je da se pazari Sandy bridge :: Da si onda uzeo 6950 (kao sto si prvobitno nameravao) ne bi dao tolike pare na novu platformu i dan-danas bi se igrao :: Ali kao sto ti rekoh jos onda, your funeral.. :: Razlika izmedju Athlona i Phenoma je u L3 kes memoriji i u nicemu drugom (ista arhitektura isto sve). :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Mislim da sacekash da se torta javi,on ce ti najbolje objasniti zasto gtx 560 ti.
Elem,koju god hd 6950 ili gtx 560ti bice ok,sto se tice tog sapphire-a (kad sam uzimao komp,na kraju hd 6870)razmatrao sam taj hd 6950 1gb i na kraju nisam uzeo,posto sam moju sapphire hd 6870 platio 15k ravno a taj hd 6950 je bio oko 20k,elem cuo sam ,a i pogledao nekoliko testova,da taj sapphirov twin cooler uopste nije tih.
:: Jeste, ali taj L3 cache dosta pomaze, barem po pitanju LGU-a :: :: PCBerza u srcu! :: :: :: pa si posle tu 460 gtx prodao, kupio 560Ti i opet dobio LGU.. :: :: Pa je puko zivac, otkinula se ruka (po dzepu), i mora je da se pazari Sandy bridge :: :: Da si onda uzeo 6950 (kao sto si prvobitno nameravao) ne bi dao tolike pare na novu platformu i dan-danas bi se igrao :: :: Ali kao sto ti rekoh jos onda, your funeral.. :: :: Razlika izmedju Athlona i Phenoma je u L3 kes memoriji i u nicemu drugom (ista arhitektura isto sve). :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: ::
Ja stvarno ne znam o kakvom LGU pricate? Imam kombinaciju 955@3,85GHz i 560Ti DCU II (stoji na 900/2260 def. napon) i u svim igrama koje trenutno igram (skyrim, BF3...) je gpu usage oko 95-99% bez bilo kakvih problema sa FPS-om, stucanjem i slicno
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.