Odlucio sam da pojacam jedan racunar sto se grafike tice (8600GTS trenutno) pa me zanima koju grafu max moze ovo moje napajanje da izgura, drugi ogranicavajuci faktor je cpu, u pitanju je AMD PII X4 925 OC@3500Mhz, a napajanje je COOLER MASTER eXtreme Power Plus RS-460-PMSR-A3 460W ATX12V V2.3 Power Supply
Uzimajući u obzir i starenje komponenti kao i neku zdravu rezervu od 20%, je ne bih stavljao na to GPU sa TDP > 120w. Znači 6850 se jedva provlači, a kod nvidie gts 550 TI.
Na ovom napajanju i istoj konfiguraciji je radila i 6870 i to oc na 980mhz, inace ovo napajanje sam kupio polovno posto mi je pod istom grafom i procesorom crkao LC6550 ili tako nesto imao je 2 grane od 16A i 18A i iako je bilo jace po watima od ovog od 460W ipak je pustilo plavi dim, grafu 6870 sam prebacio u u gaming masinu koju sam kupio prosle godine kad sam bio pri vecem kesu i ona sad u crosu sa bliznakinjom samo fercera kod ovde u ovoj drugoj masini sam metnuo tj skinuo sa ormana prasnjavu staru 8600gts koja mi je za prvu pomoc a eto ostade vec skoro 7 meseci u kompu, sad doslo zimsko doba pa igre prioritet :) Dosao mi je brat (doselio se) iz unutrasnjosti da studira, redovno pikamo igre BF3 multi pogotovo pa bih zeleo da osposobim ovu makinu za njega da bi zajedno u isto vreme mogli da budemo na nekom serveru
vidim da je Dragg ostavio komentar i to me u stvari sad najvise zanima, znam da je 6870 radila ali koliko bi na duze staze to sljakalo a da ne izdahne kao proslo napajanje koje je bukvalno momentalno izdahnulo pri oc-u cpu-a i gpu-a
Šta te briga što će govance da pusti dim, ta situacija je najpovoljnija za tebe. Mnogo je gore da mesecima radi i snabdeva ti komponente lošom strujom. A kad ti crknu HDD i MB, ti kriviš WD i GA da su krš firme, a PSU je skriveni izvor problema. To nije vrh napajanje, ima pasivni PFC (američka vezija nema nikakav PFC!), dobro izvedene zaštite, odličnu regulaciju napona i osrednji ali podnošljiv ripl. Koliko će držati? CPU ti nije preterano OC, ne verujem da si mu dodavao mnogo voltaže, ako uzmeš referentnu 6850 i sve to u dobro provetrenom kućištu, imaćeš solidan zazor od max snage - trebalo bi da gura godinama.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.