Velika je razlika izmedju HD 7770 i HD 7750, to do sada nikada nije bilo tako, uvek je razlika izmedju xx50 i xx70 bila oko 15%, a sada je 25-30% brza HD 7770.
Opet nisam nikako odusevljen perofrmansama, karta je 15% sporija od 6850, a kosta 160$/evra ?! Stvarno preterana cena, na nivou HD 6870 koja je brza dosta.
HD 7750 je zacenjena na 110 evra i aj da kazem da je to ok cena ako se uporedi sa GTX 550 Ti koja kosta slicno a 7750 je tu negde s njom.
Drajveri mogu da donesu solidno ubrznje, ali tesko ce ova karta ikada biti na nivou HD 6870 sa 16ROP i 128bit magistralom... Ovim kartama samo pomazu veliki klokovi, ali i tada tesko ce dostici HD 6870...
Ova cena ne sluti na dobro, HD 7850 i HD 7870 ce biti sigurno solidne karte, ali pitanje je koliko ce one kostati ako HD 7770 kosta 160$/e... Velika je verovatnoca da ce kostati isto kao HD 6950/6970 2GB ako ne i nesto vise...
:: Koliko vidim, HD 6850 je jaca, a HD 6870 je sije i to dosta :: :: Lose, veoma lose. Pogotovo cena. Razocaran sam, ocekivao sam da ce HD 7700 serija biti u rangu sa HD 6800, ali oni su izgleda samo po ceni tu negde :: :: @alexapi32 :: :: Nikakvi drajveri joj nece pomoci, to je to sto se tice njihove snage, drajveri mogu mozda 2-3 FPS najvise da pomognu, ali ne ocekujmo cudo :: :: ``They call me... Prophet`` :: ::
Jel ima negde jos pregleda? Posto iz ovog benchmarka sa videa vidim da je karta avg80% brza od 6770, sto je fantasticno. Bacite jos neke review-e ako imate... EDIT: Sad vidim drugu temu...
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Jel ima negde jos pregleda? Posto iz ovog benchmarka sa videa vidim da je karta avg80% brza od 6770, sto je fantasticno. Bacite jos neke review-e ako imate.. :: EDIT: Sad vidim drugu temu.. :: :: ::
Ali ona to nije.... Doduse ako pogledas vantage tu su na prevaru izvukli onoliki skor...
Zasto ?
Zato sto karta u igrama ima cak i jadnih rezultata, Pogledajte FAR CRY 2,METRO,u metrou je jadna karta,pa battlefield Bad Company 2 pa COD MF 2 ,itd... znaci blagi uzas...
U igrama sporija od gtx 460 768, cak u nekim igrama sporija od 6790 i gtx 550 ti...
Stvarno u igrama je blagi uzas... AL zato sintetika nabijena...
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: Kako moze da bude fantasticno, Mix :: :: Za 160 eura, naravno da ce biti brza od 6850 :: :: : :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Jel ima negde jos pregleda? Posto iz ovog benchmarka sa videa vidim da je karta avg80% brza od 6770, sto je fantasticno. Bacite jos neke review-e ako imate.. :: :: EDIT: Sad vidim drugu temu.. :: :: :: :: :: ::
Pogresno sam napisao. Hteo sam reci, brza od 6770.
:: Ali ona to nije.... Doduse ako pogledas vantage tu su na prevaru izvukli onoliki skor.. :: :: Zasto :: :: Zato sto karta u igrama ima cak i jadnih rezultata, Pogledajte FAR CRY 2,METRO,u metrou je jadna karta,pa battlefield Bad Company 2 pa COD MF 2 ,itd... znaci blagi uzas.. :: :: pogledajte guru 3d .. :: :: http://www.guru3d.com/article/msi-radeon-hd-7770-oc-edition-review/ :: :: U igrama sporija od gtx 460 768, cak u nekim igrama sporija od 6790 i gtx 550 ti.. :: :: :: :: :: :: Stvarno u igrama je blagi uzas... AL zato sintetika nabijena.. :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: Kako moze da bude fantasticno, Mix :: :: :: :: Za 160 eura, naravno da ce biti brza od 6850 :: :: :: :: : :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: Jel ima negde jos pregleda? Posto iz ovog benchmarka sa videa vidim da je karta avg80% brza od 6770, sto je fantasticno. Bacite jos neke review-e ako imate.. :: :: :: EDIT: Sad vidim drugu temu.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Nisam znao kolike su cene, zato sam komentarisao... Cene jesu prevelike, i apsolutno mi se ne svidja AMD zbog ovoga. Pocecu da trollujem kao Sky, NVIDIA rules, NVIDIA ima bolju tehnologiju, cipovi su bolji... Kad vec placam onda nek bar znam da pise NVIDIA na kartici a ne dam im brdo para a pise AMD! :)
:: Kako moze da bude fantasticno, Mix :: :: Za 160 eura, naravno da ce biti brza od 6850 :: :: : :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Jel ima negde jos pregleda? Posto iz ovog benchmarka sa videa vidim da je karta avg80% brza od 6770, sto je fantasticno. Bacite jos neke review-e ako imate.. :: :: EDIT: Sad vidim drugu temu.. :: :: :: :: :: ::
Gledam baš, to može da znači da karta ima snage ali - jebemliga ne zna kako da je iskoristi, znači moguće da drajveri zasad koče situaciju, videćemo.
Jel se to meni čini ili se 7750 onako bedno klokuje, nađoh samo na jednom mestu da su pokušali i nisu je gurali preko 900. Moguće da je na samom limitu čorbe koju može da vuče iz slota bez dodatnog konektora.
:: :: Stvarno u igrama je blagi uzas... AL zato sintetika nabijena.. :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb ::
:: Jel se to meni čini ili se 7750 onako bedno klokuje, nađoh samo na jednom mestu da su pokušali i nisu je gurali preko 900. Moguće da je na samom limitu čorbe koju može da vuče iz slota bez dodatnog konektora
Ma mož da bude šta oće, skupo i neubedljivo. Može im se da nabijaju cene u najvišem segmentu jer tamo kupac ionako ne pazi na svaki dinar, ali o ovome nema šta da pričamo dok ne obore cene, i to da ih obore ohoho.
:: A moze da bude i onaj sugavi mali cooler... : :: :: :: :: :: Jel se to meni čini ili se 7750 onako bedno klokuje, nađoh samo na jednom mestu da su pokušali i nisu je gurali preko 900. Moguće da je na samom limitu čorbe koju može da vuče iz slota bez dodatnog konektora ::
Elem, ja ostajem na dolepotpisanoj. Sve pici(?) u budali (fulu). Jos kada se klokne ista je k`o 6850. Koji ce mi mine (moj, mina, rudnik) brza? _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Eto tako je kada kasni nVidia, za to se njima zahvalite. Verovatno je proizvodnja doticnih 68xx znatno smanjena, sto je ostalo 68xx kartica ostalo na lagerima, sada ce verovatno stizati 77xx, naravno po ovim cenama.
Pazi, sve to stoji, ali kada se kartica overklokuje, 3-4-5 FPSa je slabija od 6870, ako je verovati ovim testovima.
Plus, drajveri tek treba da dodju, kartica je tek izasla...
Poenta:
Ako cena bude 120-130e, bice fina kupovina. Barem ja tako mislim.
Mala potrosnja, verovatno ce dobro da skalira u CF..
:: msm da sad nije vredna razmatranja,jer 160$,stvarno klempa,ali dobro cekamo leto i kompletiranje ponude i amd-a i nvidia-e :: :: Sad za 150e hd 6870 kolko sam je i ja platio pre 8-9 meseci je best buy :: :: ::
Nista se meni ovde ne svidja kako je sta rasporedjeno. Jos uvek se peta serija dobro drzi, tu je sesta, a sad evo je i sedma- covek da ne zna sta da uzme. Drago mi je pa ne planiram nista da kupujem.
@forever- kad smo vec kod karti, ziv li si, sta uradi sa kartom?Nema da se javis u temi
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, F3 1TB, WD5000AAKS Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
Samo da ne budu tacne najave, da Keplera cekamo tek u Q4...
:: msm da sad nije vredna razmatranja,jer 160$,stvarno klempa,ali dobro cekamo leto i kompletiranje ponude i amd-a i nvidia-e :: :: Sad za 150e hd 6870 kolko sam je i ja platio pre 8-9 meseci je best buy :: :: ::
Ma ispalo je sranje nevidjeno, ne mogu i ne zelim da duzim.
U svakom slucaju, vlasnik kartice je upoznat s problemom. To je vazno.
:: Nista se meni ovde ne svidja kako je sta rasporedjeno. Jos uvek se peta serija dobro drzi, tu je sesta, a sad evo je i sedma- covek da ne zna sta da uzme. Drago mi je pa ne planiram nista da kupujem :: :: @forever- kad smo vec kod karti, ziv li si, sta uradi sa kartom?Nema da se javis u tem :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, F3 1TB, WD5000AAK :: Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: ::
Imate na benchu lep review, da nije cene, bilo bi dobro. Nije cak ni cena te dve problem, vec promenjena politika koja nam udara klempe (...sa takvom nvidijom). Izgleda da je dobro vreme da se pazari 6850? Da ne nestanu, a ovakve cene ostanu! Ovakva cenovna politika vise govori o nvidiji nego o AMD-ATI-ju.. na nasu zalost...neko pomenu i odlaganje kuplunga u Q4? Jebesh trziste sa samo 2 igraca, i jedan jos kasni li kasni... inace, za oko 100€ ovo bi bila ok karta. Sve zivo osiromase, a ona opet lepo bolja od 5770/6770.... 7750 je, vidi se, naslednik 6670/5670 karti..
Moguće da idu na smanjenje broja modela da ne bune ljude i veći razmak između njih. Trenutno ih je stvarno previše, ima po jedan model na svakih 10% snage i na svakih 10-20 evra pa ne ostaje mnogo prostora da proizvođači naplaćuju specijalne verzije kartica. Ko će da uzme recimo 6850 Toxic ako za te pare ima 6870. Na stranu pičvajz koji nvidia pravi sa zajebancijama tipa 1GB i 768MB model a količina memorije nije jedina razlika, pa tek ono sa SE, pa ponovno uvođenje oznake `Ti`. Verovatno će i lagano da gase 5450 i tome slična rešenja u korist integruša, da u low segmentu imaš jednu krš kartu `samo da daje sliku i pušta filmove` i jednu u rangu 5670 za neobavezno igranje.
:: 7750 je, vidi se, naslednik 6670/5670 karti. :: :: :: Budale veruju u sreću. :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.