postovani, zelim da cujem vase misljenje oko izbora monitora u mom slucaju.. monitori bi se 102,43% koristili za simulacije voznje (iRacing) i mozda josh nekih 20tak % za bf3 ako i toliko stignem uopste da se igram...
dvoumim se naravno izmedju u2312hm i u2412m, jer nisam siguran koji mi je bolji izbor + uzimajuci u vid ~70e vise za 16:10 +1`.
U principu, meni je bitna shirina monitora kako bi dobio shto shire (vece) vidno polje, a kasnije bi ostavio mogucnost za dodavanje jos 2 monitora.
u2312hm: H32,3cm/w54,6cm u2412m: H51,3cm/w55.6cm
iz chega se vid da je 24` shiri za samo jedan cm shto je naravno razumljivo zbog 16:10, jasno je sve kad se uporedi visina ekrana :D
Ne bih dao po 70e vise, covece furaces Eyefinity tako da cisto sumnjam da ces primetiti nedostatak tog jednog inca. Ali ako imas para, da nije stekanje, uzmi 24``. Ako ti nije krivo da das 70e vise po komadu za malo vecu povrsinu, uzmi svakako neces pogresiti.
ali čisto da napomenem da je u slučaju ova dva monitora razlika nije `1 inč`, jer U2412M ima 16:10, a U2312HM 16:9 odnos stranica. Izračunajte površine ekrana, pa ćete videti.
S`obzirom da ce covek davati 500-700 evra na monitore,mozes misliti sta ce uzeti od grafike...
To jes GrafikA-u mnozini
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: A sa kojom grafikom ces to da igras na 1920x1080x3 ili ne daj boze jos gore u 1920x1200x3.. :: :: I da sve to bude igrivo.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
za gpu trenutno koristim 6970, planiram dva keplera u nekoj buducnosti iako za to nemam trenutne potrebe jer iracing nije toliko strashno zahtevna igra, provereno radi sa 6850 na 5760x1080..
verovatno cu sa 23` zavrsiti posao i na leto se mozda otvorim za jos 2 monitora pa bi to trebalo onda da izgleda ovako nekako: http://www.youtube.com/watch?v=gq6xXj0OGSU
citao sam da 23` ima i nesto manji input lag i to sve, iako je to zanemarivo.. 1 cm je razlika u sirini sto me opet mami da uzmem manji zbog 16:9
mislim da su ovi monitori sasvim zadovoljavajuci sto se tice sirine bezela, a i planiram da ove lateralne monitore stavim centi-dva ispred ovog centralnog kako bi video samo jedan bezel (prakticno bezel na bezel bi isao).
imam jos jedno pitanje: imam mini dp na grafici kao izlaz a dobio sam i u pakovanju mini dp- to dp converter... znaci meni sad treba display port to display port da bi reshio eyefinity..ne trebam da se cimam oko active/passive scena... to je samo kod dp to vga i slicno zar ne? Sve sto mi treba je da uzmem DP to DP a ovaj Mini DP to DP vec imam?!
Planiram i ja da krenem na put oko sveta pa se ne kurcim...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: za gpu trenutno koristim 6970, planiram dva keplera u nekoj buducnosti iako za to nemam trenutne potrebe jer iracing nije toliko strashno zahtevna igra, provereno radi sa 6850 na 5760x1080. :: :: verovatno cu sa 23` zavrsiti posao i na leto se mozda otvorim za jos 2 monitora pa bi to trebalo onda da izgleda ovako nekako: http://www.youtube.com/watch?v=gq6xXj0OGS :: :: citao sam da 23` ima i nesto manji input lag i to sve, iako je to zanemarivo.. 1 cm je razlika u sirini sto me opet mami da uzmem manji zbog 16:9
Lepo tebi ide :). Prvo HTC Sensation XE, pa sada put oko sveta :)),...
PS. Baci neke fotke :)).
Pozdrav!
:: Planiram i ja da krenem na put oko sveta pa se ne kurcim.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: za gpu trenutno koristim 6970, planiram dva keplera u nekoj buducnosti iako za to nemam trenutne potrebe jer iracing nije toliko strashno zahtevna igra, provereno radi sa 6850 na 5760x1080. :: :: :: :: verovatno cu sa 23` zavrsiti posao i na leto se mozda otvorim za jos 2 monitora pa bi to trebalo onda da izgleda ovako nekako: http://www.youtube.com/watch?v=gq6xXj0OGS :: :: :: :: citao sam da 23` ima i nesto manji input lag i to sve, iako je to zanemarivo.. 1 cm je razlika u sirini sto me opet mami da uzmem manji zbog 16:9
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.