8800GTS ASUS 320M mi daje samo 5500 poena na kompu cpu 3700+ clawhammer 1mb memorija 2gb kingston 400 hdd wd2500ks 250gb sata2 16mb ploca ga-k8ne napajanje UNITEK 420W
Jeste cini mi se malo, ali kako si postavio setovanja za mark06(koju rezoluciju i to...), trebao bi cini mi se da imas nesto preko 9000? Evo nekih testova sa benchmark-a:
Ako je to ukupan skor,onda,zaista,jeste neozbiljan rezultat. Mozda si obratio paznju na rezultat sa vecom rezolucijom i ukljucenim AA i AF modovima. Ovo vjerovatno,znas-prilikom startovanja 3DMark-a Default settings - `Anti aliasing` - none `Filtering` - optimal.Kasnije,po zelji,mijenjaj podesavanja. Moguce je (mada,sumnjam) da i drajveri prave problem,meni se desavalo na staroj kartici (9550 GE) da sa drajverima koje sam dobio uz karticu dobijam do 50 % vece rezultate (u pojedinim programima),nego sa aktuelnim ATi -jevijm d..
Hm! Vrlo cudno, ne verujem da je do napajanja, mislim da te verovatno zeza drajver, mozda da skines nov, ali probaj sa oficijelnog asusovog sajta, a te igre ne bi smele da ti seckaju(bar ne sa tom grafikom i 2GB rama!!!). Ko zna u cemu sve moze da bude problem, mozda i optimizacija sa DX9, probaj i njega novog(poslednjeg) da skines, mislim da je mart2007 poslednji(mozda i kasnije).
:: 8800GTS ASUS 320M mi daje samo 5500 poena na komp :: cpu 3700+ clawhammer 1m :: memorija 2gb kingston 40 :: hdd wd2500ks 250gb sata2 16m :: ploca ga-k8n :: napajanje UNITEK 420 :: Petre, nema drugog nachina da ti ovo kazzem pa ccu biti direktan :-) Mislim da ti je mashina spora. :-) Sad bez sve shale, najverovatnije je tako, nemoj da se ljutish. Koliko vidim, to je ona hibridna varijanta nForce4 ploche za socket 754 koja nema ni dual chanel, memorija ti radi na 400MHz, a i procesor je sa jednim jezgrom. Mozzesh i da overklokujesh grafichku i neccesh dobiti nishta. Sve to ti kazzem iz iskustva, mnogo uradjenih testova na vishe mashina, sa jednom ili dve 8800GTS, overklokovanih ili ne (i mashina i grafichkih). Kada udarish u plafon sa grafichkom (ili dve) na 500/1200/1600, nishta ti necce pomocci ni da je podignesh na 700/1600/2100. JEDNOSTAVNO, PROCESOR, MEMORIJA I PLOCHA NEMAJU DOVOLJNU BRZINU I PROPUSNU MOCC DA POSHALJU PODATAKA KOLIKO GRAFICHKA MOZZE DA OBRADI. Pozdrav, Marko
Da je problem u napajanju,onda bi ti 3DMark krahirao prije zavrsetka testiranja.Sto se tice kulera,oni su mali potrosaci.Memorije imas dosta (mada,to je DDR1 koji se nije proslavio u ovakvim igrama).
Moguce je da tvoj primjerak napajanja ima smetnje ili nije,u potpunosti ispravan,pa se to odrazava i na plocu i na graficku...
Nijesi rekao pri kojim podesavanjima te igre `sjeckaju`.
Pokusaj druge drajvere,ako nije to,onda memorija usporava,ne vidim drugo objasnjenje.
:: :: 8800GTS ASUS 320M mi daje samo 5500 poena na komp :: :: cpu 3700+ clawhammer 1m :: :: memorija 2gb kingston 40 :: :: hdd wd2500ks 250gb sata2 16m :: :: ploca ga-k8n :: :: napajanje UNITEK 420 :: :: :: Petre, nema drugog nachina da ti ovo kazzem pa ccu biti direktan :- :: Mislim da ti je mashina spora. :- :: Sad bez sve shale, najverovatnije je tako, nemoj da se ljutish :: Koliko vidim, to je ona hibridna varijanta nForce4 ploche za socket 754 koja nema ni dual chanel, memorija ti radi na 400MHz, a i procesor je sa jednim jezgrom. Mozzesh i da overklokujesh grafichku i neccesh dobiti nishta. Sve to ti kazzem iz iskustva, mnogo uradjenih testova na vishe mashina, sa jednom ili dve 8800GTS, overklokovanih ili ne (i mashina i grafichkih). Kada udarish u plafon sa grafichkom (ili dve) na 500/1200/1600, nishta ti necce pomocci ni da je podignesh na 700/1600/2100 :: JEDNOSTAVNO, PROCESOR, MEMORIJA I PLOCHA NEMAJU DOVOLJNU BRZINU I PROPUSNU MOCC DA POSHALJU PODATAKA KOLIKO GRAFICHKA MOZZE DA OBRADI :: Pozdrav :: Mark
Pre ce biti da ti napajanje ne valja. Taj Unitek na 420W verovatno radi realno na 350W sto je jako malo za tu graficku. Kada graficka nema dovoljno struje 3d performanse su lose i u nekim slucajevima sistem pada. Ja sam imao 5000 poena sa Pentium D 945 3.4ghz, 2gb DDR1 i Geforce 7800GT...Idi i kupi neko brand name napajanje sa realnih 400-430W kao CoolerMaster, Thermaltake, Chieftec, Antec... Cisto kao referenca, ja guram 8800GTX sa 450W Coolermaster RealPower, tako da ne verujem da ti treba vise za 8800GTS od 400-430W...
Ne valja ti cd key za 3D mark 06 :))) IIIIIIIjaooooo zezas da ti oblivion secka???Nesto ti se tu opasno kolje od komponenti. ja sam vam jos ranije govorio,kupite lepo napajanje za 1000 din i sve vam normalno radi a neeee vi mora da se pravite pametni i vidite sad.... ja sam kupio lep nov komp i namerno sam uzeo ovo frontijer napajanje 400W i znas kako mi sve lepo radi.ma letiiii e znate sta je...
Jeli...?! A sto ti lepo ne bi odneo svoju kartu kod nekog ortaka(valjda imas nekoga sa PCI-e i jacom masinom) pa proveris kod njega, mozda ti s kartom nesto nije u redu!? Ovo ti je najlaksi nacin da odgonetnes misteriju, a pogotovo ako ti je sa prethodnom kartom bilo sve u redu, odnosno ocu reci imao si onoliko poena i performansi koliko ti je i odgovaralo prosloj karti?!
:: sad mi radi jos gore pravi 3240 poena nesto se cudno desav :: :: ::
Propveri:
1. Da nemas virus 2. Drajvere za maticnu 3 Ako imas dve memorije probaj sa obe ali pojedinacno (single channel mod) 4 BIOS ploce 5 Da li VGA ima konektor za napajanje i da li si ga prikacio 6 Najnovije drajvere sa NVIDA.COM
Ma daj bre..Vidi na koju si ti plocu nakacio graficku kartu..Za nju bi i Asus 7300GT bila jaka ..... Evo link..pa koga ne mrzi..neka procita..Jasno pishe da je slaba ploca i JEFTINA ....A shto kazu..nema ni dual chanel...... mislim.... A mozda na njoj nije PCI-E na 16X :) Evo link.....
Ja mislim da je 1000000000000% to........ Dzabe ti i i 6 GB rama..... Imash USKO grlo za takvu kartu..... i toliko rama.... Menjaj plocu.. uzmi ASUS M2N-E .... Pa da vidish kako ce sve d aleti..Aj pozdrav ...Neka napishe ko se slaze..kada vidi link....
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.