ima 2x 6pin za graficke. Merkam nesto 6850 i 6870 ali ne znam da li napajanje ima dovoljno snage da se ne muchi, tj da ima lufta. Ne planiram da klokujem nista, sve def vrednosti.
Procesor E8300 uvek na defaultu i 1 stap ddr2 rama 2gb, 1hdd, 1 dvd-rom (koji planiram da raskopcam jer ga nisam upotrebljavao godinu dana., Sb live 5.1 (PCI) i to je to. Trenutno mi je u masini 8800GT 512MB.
malo si zajebano postavio pitanje. 68xx kartice nisu neki potrosaci, i definitivno to napajanje moze da ih izgura. druga stvar je sto to napajanje ipak nije prvoklasno, sto znaci da ce posle visegodisnjeg rada postoji mogucnost snaga i kvalitet napona izadju iz specifikacije tj. drasticno oslabe. nisi naveo ni koji procesor je u pitanju. neki tdp65-95w ili 140w koji ces overklokovati pa ce izaci na 250w? edit: pretece me, hehe :) sa e8xx moze opusteno, mozes i da ga kloknes malo slobodno
6850 ili 6870 mozes malo i da kloknes proc da ti ne bi bio usko grlo(pogotovo ako uzmes 6870) ako ne koristis dvd rom otkaci ga-olaksaj malo napajanju zivot
Titan 6560T je predviđen za korišćenje na električnim mrežama sa naponom od 115-240V AC sa frekvencijama od 50-60Hz. Trafo koji se nalazi u kućištu napajanja dozvoljava output od maksimalnih 560W na svim granama. +12V po grani može da isporuči do 20A, ali kombinovano ukupno 34A, što daje solidnih 408W na +12V.
Ono radi sigurno vec 3 ili 4 godine ali nikada nije bilo preterano optereceno. Pre moje mashine bilo je godinu dana u kompu sa grafom ati 3850 inekim slabijim procesorom od mog. E sad me zanima da li na taj pad snage utice i opterecenje odnosno ako nije napajanje bilo preoptereceno da li snaga opada podjendako kao i kad je optereceno.Da ne stavim sad 6870 i ono rikne za 3 meseca...
Teraj to i ne prdnjavi kao i pallamoodžije. To sa slabljenjem je čista lutrija koja hvata i mnogo, mnogo, skuplja i jača napajanja - isuše se elektroliti i ode sve u qtz krasni, nekada i u godini garancije a nekad ni nakon 10 godina. Slobodno to nakači što si mislio ima i lufta poprilično.
Budale veruju u sreću.
:: Ono radi sigurno vec 3 ili 4 godine ali nikada nije bilo preterano optereceno. Pre moje mashine bilo je godinu dana u kompu sa grafom ati 3850 inekim slabijim procesorom od mog. E sad me zanima da li na taj pad snage utice i opterecenje odnosno ako nije napajanje bilo preoptereceno da li snaga opada podjendako kao i kad je optereceno.Da ne stavim sad 6870 i ono rikne za 3 meseca.. ::
ti ne planiras da kupis nego vec imas to napajanje? turaj i uzivaj, nece ono tek tako da crkne. ako za godinu dve pocne da zeza, da se restartuje komp, pa ko ga jebe radilo je za sve pare :)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ono radi sigurno vec 3 ili 4 godine ali nikada nije bilo preterano optereceno. Pre moje mashine bilo je godinu dana u kompu sa grafom ati 3850 inekim slabijim procesorom od mog. E sad me zanima da li na taj pad snage utice i opterecenje odnosno ako nije napajanje bilo preoptereceno da li snaga opada podjendako kao i kad je optereceno.Da ne stavim sad 6870 i ono rikne za 3 meseca.. ::
Kakvo pitanje O.o Msm stavish na papir koliko koja komponenta vuche (max snagu), saberesh i cao zdravo. stim sto ako ti je napajanje 550W uzimash da moze da isporuchi 100W manje (zavisno od kvaliteta) ali posto je lc u pitanju, sigurno moze 420-450W... stap memorije - 10W pci kartice - 7w usb - 5w hdd 35-45w dvd 40w ploca 20-25w
za cpu i gpu pogledas na sajtu i gotovo... E sad npr kad dvd ne radi on ne vuce 40w, takodje i i graficka kad radi u iddle ne vuche npr 150w koliko pise, vec 30-40w, mzd ni toliko, ali ti uzimash maksimalnu...
Dobro da si mu objasnio. Sad ce ubuduce znati. Kaze kakvo pitanje... Mislis da je znao odgovor da bi postavio covek temu?
:: Kakvo pitanje O.o :: Msm stavish na papir koliko koja komponenta vuche (max snagu), saberesh i cao zdravo. stim sto ako ti je napajanje 550W uzimash da moze da isporuchi 100W manje (zavisno od kvaliteta) ali posto je lc u pitanju, sigurno moze 420-450W... :: stap memorije - 10 :: pci kartice - 7 :: usb - 5 :: hdd 35-45w :: dvd 40 :: ploca 20-25 :: :: za cpu i gpu pogledas na sajtu i gotovo... E sad npr kad dvd ne radi on ne vuce 40w, takodje i i graficka kad radi u iddle ne vuche npr 150w koliko pise, vec 30-40w, mzd ni toliko, ali ti uzimash maksimalnu.. :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.