I reci sad iskreno sta je pametnije uzeti? Obe karte su tu negde sa performansama cak je i GTX 580 i malo brzi koliko sam mogao primetiti po testovima koji su radjeni na mnogim sajtovima..
Ta ATI kantica ne vredi toliko! A jos je em*i i jedan od najjeftinijih :) Precenili su proizvode mislivsi da ce sad da se ljudi pecaju jer nVidia nije jos izbacila Keplera. A tako visoke cifre samo prave jos veci prostor da nVidia zacepi cenu Keplera jer ako bude znatno brza (u kvalitet ne sumnjam) realno ce biti da bude i skuplja. Sa GTX5xx serijom dobro objasnili u opsegu sa istim i nizim cenama a boljim kvalitetom i boljim performansama! Daj Boze da se prica ponovo i sa Keplerom ali onda crvenkapice mogu da idu u penziju :)
necu da pokrecem raspravu, nisam ja niko da procenjujem i da tvrdim ko je bolji, ali 10god samo nvidiu imam.
Off Ne razumem se u to, mixer ti si nesto petljao sa tri monitora bese? Koja je procedura oko toga? Sada imam 2x32` nakacena na komp ali mastam o barem 4 iako nemam razlog da to radim :)
Ja sam slabo gledao testove, ali zar nije 7950 equal saGTX580? Ako gledamo na fps? A mislim da je potrosnja na strani AMD-a ovaj put, barem za sada dok Kepler ne izadje. Ali iskren da budem, svidelo mi se na pocetku ovo sa 7970, ali sad kako izbacuju ostale karte, cene su visoke. Jednostavno su previsoke. Kao sto rece djoko, 7870 ce biti oko 300e mada mislim da ce biti blice 350e kako su krenuli. I naravno da je bolje uzeti MSI GTX 580 TFII koja je azdaja, nereferentna vs ove referentne. A i dobro si rekao, emmi jeste najjeftiniji. Gledao sam winwin, tu je malo skuplja za ~10e. Nimalo mi se ne svidjaju cene.
Zato mi se AMD svidja, zbog Eyefinity-ja. Za AMD jedna karta, za NVIDIA dve karte. Zato cesto pitam, nista nisam docitao, da li ce NVIDIA promeniti to, pa da moze sa jednom kartom da se osposobi 3D surround. Ako to srede, definitivno ce biti u plusu.
:: necu da pokrecem raspravu, nisam ja niko da procenjujem i da tvrdim ko je bolji, ali 10god samo nvidiu imam :: :: Of :: Ne razumem se u to, mixer ti si nesto petljao sa tri monitora bese? Koja je procedura oko toga? :: Sada imam 2x32` nakacena na komp ali mastam o barem 4 iako nemam razlog da to radim :)
@Mixer Ti si pametan i razuman decko. Ajde jednom za svagda da podvucemo crtu tu oko te potrosnje jer nema smisla. Poredi se potrosnja kada su karte u istoj seriji po generaciji a niko nikad nije uzeo u obzir i izvadio prosek koliko je nVidia brza u odnosu na smesno vecu potrosnju. Snazniji chip mora malo vise i da trosi mada ovo nije pravilo jer zavisi dosta od arhitekture i nm procesa.
GTX560 Ti sa daleko slabijim specifikacijama (brojem tranzistora i sl.) od 6950 pa je equal u performansama a manje trosi,bolje se overklokuje ,tisi je itd.. Ako cemo da budemo realni daj da uzmemo sve cinjenice u obzir. I pored svega toga vi preporucujete losiji proizvod veoma cesto pa to niko nije uzeo za zlo!
79xx serija je ispala tako kako jeste a najveci razlog tome je sitniji proizvodni proces pa su uspeli i da smanje potrosnju. Ali reci ti meni jednu stvar. Neko ko placa kartu 400-500 eur jel mislis da ga zabole cose za 20w gore dole? Takav ima i skupo napajanje (kvalitetno) ,i ostale komponente u skladu! Smrtnici se zadovoljavaju sa maksimalnim pragom neke mainstream klase. Oni koji kupuju hiend komponente sigurno nece mariti ni za potrosnju niti za racun za struju jer takvi voze i CF i SLI sisteme itd. Da se malo uozbiljimo i da prestanemo vise sa tom tradicijom supljih prica koje su potekle od AMDljubaca/Fanboyeva ciji je najveci ADUT POTROSNJA.Nezbiljno je ljudi!
P.S.U pravu si MSI TwinFrozr II je best buy! I da ,procitao sam da Kepler podrzava Surround sa jednom kartom!
Naravno da znam, da je razlika u procesu proizvodnje. Kontam sve sto ti pricas... samo sam rekao za tu potrosnju, da je ipak novija karta(proizvodnja) i da manje trosi. Ali sa druge strane, perfomanse su u najmanju ruku slicne ili ti iste, a AMD je skuplji nesto malo. E sad, posto su to referentne kartice, kontam da ce ASUS DCII kostati nekiih skoro 500e ako dodje kod nas. U tom slucaju, nikako nema dileme sta uzeti pored GTX 580, ili DCII ili TFII(III). Stoji i to, da je jedna kartica u 32nm druga u 28nm. Opet,bicu pametniji kad izadje Kepler. Onda cu sklopiti kockice...
:: @Mixe :: Ti si pametan i razuman decko :: Ajde jednom za svagda da podvucemo crtu tu oko te potrosnje jer nema smisla :: Poredi se potrosnja kada su karte u istoj seriji po generaciji a niko nikad nije uzeo u obzir i izvadio prosek koliko je nVidia brza u odnosu na smesno vecu potrosnju :: Snazniji chip mora malo vise i da trosi mada ovo nije pravilo jer zavisi dosta od arhitekture i nm procesa :: :: GTX560 Ti sa daleko slabijim specifikacijama (brojem tranzistora i sl.) od 6950 pa je equal a manje trosi,bolje se overklokuje ,tisi je itd. :: Ako cemo da budemo realni daj da uzmemo sve cinjenice u obzir :: :: 79xx serija je ispala tako kako jeste a najveci razlog tome je sitniji proizvodni proces pa su uspeli i da smanje potrosnju :: Ali reci ti meni jednu stvar :: Neko ko placa kartu 400-500 eur jel mislis da ga zabole cose za 20w gore dole :: Takav ima i skupo napajanje (kvalitetno) ,i ostale komponente u skladu :: Smrtnici se zadovoljavaju sa maksimalnim pragom neke mainstream klase :: Oni koji kupuju hiend komponente sigurno nece mariti ni za potrosnju niti za racun za struju jer takvi voze i CF i SLI sisteme itd :: Da se malo uozbiljimo i da prestanemo vise sa tom tradicijom supljih prica koje su potekle od AMDljubaca/Fanboyeva ciji je najveci ADUT POTROSNJA.Nezbiljno je ljudi :: :: P.S.U pravu si MSI TwinFrozr II je best buy :: I da ,procitao sam da Kepler podrzava Surround sa jednom kartom :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp :: AMD Graphics Cayman Fail -> http://i42.tinypic.com/qs4kqr.jp :: AMD= *Advanced Marketing Deception*Another Major Disappointment* :: ::
Ljudi, performanse novih ati karata su super, ali, samo jedno ali, a to je CENA, neverovatno i nerealno skupo. Znam, sad ce neko reci kako su cene OK ako se pogledaju performanse, ja se ne slazem sa time. Setimo se samo kad su se pojavile nekadasnje azdaje, 5850 i 5870, i u to vreme su kostale fantasticnih ~210e, odnosno 300e. E to su bile karte, nvidia nije imala pravi odgovor, a ove nikad povoljnije. Ovo sad je sramota, da placam preko 400e, mislim stvarno...! Neka hvala! Sa jedne strane imamo super performanse, ali mnogo skupo, kao brza je od gtx580, pa aj sad, digli cene u nebesa, kao moze im se, jer jelte, karta je ipak bolja od gtx580 koji kosta 400e. Hm!
Ovaj CU Asus sto je okacio Gliga i moze da se uzme u razmatranje ako je cena na nivou GTX580. U slucaju da je drasticno skuplja opet ne vredi ali opet Asus izvedba je Asus izvedba ma koji da je chipo,komponente na karti su vrhunske! Sto se tice performansi pa i nisu neke!
Prosipanje na kasicicu iz godine u godinu.. Fakticki refresh + ako ima na ruku naleti nizi proizvodni proces. Prosli put su radili u istom proizvodnom procesu pa napravili jos gore karte u odnosu na Cypress! 28nm obecava dosta ,ocigledno je da su dostigli vrhunac GPGPU/Gaming jer su morali da idu na taj balans. Negde bi podbacili a opet ustelovali su i potrosnju.Znaci nasli su idealan balans ,to im je wall. Nije ni cudo ako Kepler bude znatno mocniji. Neki kazu da nema sanse da bude equal sa GTX590 a ja se samo setim GTX295(GT200b) u odnosu na GTX580 (Fermi) i slika mi bude kristalno jasna! :) Lako moze da se desi da Full single Kepler nadmasi i GTX590 pa nije ni cudo sto se prica oko 40% prednosti u odnosu na 7970!
Smrtnici se zadovoljavaju sa maksimalnim pragom neke mainstream klase
04.02.2012. 00:14
status: user broj poruka: 6102
Ako se mi smrtnici zadovoljavamo visokom srednjom klasom, kako onda deklarišeš sebe, ako nisi zadovoljan sa top ponudom??? Zbog ovakvih cena, ako Kepler bude bolji, kupićete ga kao što ću ga kupiti i ja. Mnogo mi vas je žao.
Meni je uvek bilo smesno i bice TA velika zelja da se ljudima od strane FANBOYEVA nesto predstavi u drugacijem svetlu. Dovoljno je samo obratiti paznju na ovu tabelu i sve je jasno kao dan :
Sa 1.3 milijarde vise tranzistora,sa visim klokovima,vecim mem bandwidth i vecim klokom,DUPLO vecom kolicinom radne memorije a tek broj shader jedinica da ne pominjem i oni se jedva bore sa GTX580.Ali smesno.Tako je kroz istoriju,uvek su imali jace specifikacije a daleko slabije performanse. A sta ces,mocna je to crvena arhitekutura muahahaha.Bas je napredan taj ATI,svakako bolji od nV :)
Karta je čak i sa ovom cenom, bolja kupovina od pregaženog termija. Koliko je pregažen termi, pokazaće tek Kuplung, čim iziđe.
Zašto je cena ovolika? Zbog tri-četiri razloga: prvo, omiljeno veselje glupana je da porede cenu prve kartice koja se pojavi na tržištu (exkluzive) sa nekom koja se duže vreme nalazi na tržištu, tehnološki i generacijski je prevaziđena i slabo se prodaje, nevezano da li će cena ostati ista, pasti ili porasti, zatim, radilo se delomično i o papir-launchu, pa su cenom smanjili negativan publicitet kojeg bi bilo kada im ne bi bilo dovoljno kartica u prodaji, drugo, može im se jer nvidija kilavi i treće, usvajanjem dela nvidija rešenja, koje je amdeka do sada izbegavao koliko je to god bilo moguće, i, odustajanjem od rambus memorije, pokazalo se koliko je skuplja proizvodnja 384 bitne kartice od 256 bitne. Nema prostora da se skine kao kod serije 5xxx i 6xxx, pogotovo ove potonje. Bilo bi lepo da su nekako uspeli da naguraju i ovu seriju karti u 256 bitnu magistralu, ali, stvar je očigledno pukla na alavom Rambusu (u stvari, svejedno bi koštale mnogo zbog Rambus memorije, pa je amdeka odlučio da kad već košta, sve ide u njegov a ne rambusov džep). Četvrto, i nevezano, neće cene kljoknuti ni kad nvidija iziđe jer, teško je poverovati da uz toliko ubrzanje pojavljivanja (skoro dva meseca ranije od prethodnih najava) i to ne bude na početku papir-launch. Tek kad se malo zasiti tržište.. Uostalom, samo dva proizvođača na svetskom nivou ne znače ništa drugo do monopol i nameštanje cena. Po meni, nekog bitnijeg pada cena neće biti dok god nekako ne provali neko drugi osim rambusa, način da napravi mnogo bržu grafičku memoriju - koja će dozvoliti jeftiniju proizvodnju kartica uz isti memorijski protok/magistralu. Tužno, ali čini mi se, istinito.
Te dve karte kada uzmes u obzir nenormalan OC kod HD 7950 nisu za poredjenje, 7950 je za klasu bolja kada se overklokuje...
Sta da kazem kada tera Metro 2033 sa Advance DoF i teselacijom sa 4xMSAA u 1920x1080, i to skroz igrivo sa preko 30 fps, to do sada nije bilo izvodljivo sa single GPU kartom.
I za cene, ljudi GTX 570 i HD 6970 koje ne mogu prici ovoj karti kostaju 300-350 evra tak oda je sasvim logicno da je zacene na 400, a i brza je od GTX 580, jer se nova arhitektura bolesno klokuje, a i na default-u je po testovima u maloj prednsoti.
:: I reci sad iskreno sta je pametnije uzeti :: Obe karte su tu negde sa performansama cak je i GTX 580 i malo brzi koliko sam mogao primetiti po testovima koji su radjeni na mnogim sajtovima. :: :: Asus DCUII GTX 580 kosta 420 Eur :: Referentni Asus kosta 400 Eur :: MSI Twin FrozrII GTX 580 kosta 390 Eur :: Gainward Phantom GTX580 - 460 Eu :: Gigabyte Windforce GTX 580 OC (790 Mhz) - 435 Eur :: Referentni GTX580 Gigabyte - 420 Eu :: Palit Dual Fan OC (783 Mhz) - 420 Eu :: :: Ta ATI kantica ne vredi toliko :: A jos je em*i i jedan od najjeftinijih : :: Precenili su proizvode mislivsi da ce sad da se ljudi pecaju jer nVidia nije jos izbacila Keplera :: A tako visoke cifre samo prave jos veci prostor da nVidia zacepi cenu Keplera jer ako bude znatno brza (u kvalitet ne sumnjam) realno ce biti da bude i skuplja :: Sa GTX5xx serijom dobro objasnili u opsegu sa istim i nizim cenama a boljim kvalitetom i boljim performansama :: Daj Boze da se prica ponovo i sa Keplerom ali onda crvenkapice mogu da idu u penziju : :: :: :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp :: AMD Graphics Cayman Fail -> http://i42.tinypic.com/qs4kqr.jp :: AMD= *Advanced Marketing Deception*Another Major Disappointment* :: ::
Upravu si, jeste jaka, odlicna je, ali cena je preskupa. Kapiram ja, nova tehnologija, manja potrosnja, verovatno i manja disipacija toplote, ali daj molim te, sto je mnogo mnogo je, ne samo za ovu kartu, nego i za gtx580, koji je prosle godine(pred leto) bio jeftiniji nego sto je sad, apsurd. Definitivno je u pitanju nista drugo, nego namestanje cena!
BTW, verovatno trenutno best buy za ulozen novac je 6870 CF, dobijes dve ove karte za ~300e, a kidaju GTX580. .)
:: Kad ovaj GPU skor postignes sa nekom GTX 580 a da nije pod LN2 javi se :: http://i1194.photobucket.com/albums/aa372/GrizliBear/AMD%20HD%207950/3dmark11_performance_oc.jp :: :: Te dve karte kada uzmes u obzir nenormalan OC kod HD 7950 nisu za poredjenje, 7950 je za klasu bolja kada se overklokuje... :: :: Sta da kazem kada tera Metro 2033 sa Advance DoF i teselacijom sa 4xMSAA u 1920x1080, i to skroz igrivo sa preko 30 fps, to do sada nije bilo izvodljivo sa single GPU kartom :: :: I za cene, ljudi GTX 570 i HD 6970 koje ne mogu prici ovoj karti kostaju 300-350 evra tak oda je sasvim logicno da je zacene na 400, a i brza je od GTX 580, jer se nova arhitektura bolesno klokuje, a i na default-u je po testovima u maloj prednsoti :: :: :: I reci sad iskreno sta je pametnije uzeti :: :: Obe karte su tu negde sa performansama cak je i GTX 580 i malo brzi koliko sam mogao primetiti po testovima koji su radjeni na mnogim sajtovima. :: :: :: :: Asus DCUII GTX 580 kosta 420 Eur :: :: Referentni Asus kosta 400 Eur :: :: MSI Twin FrozrII GTX 580 kosta 390 Eur :: :: Gainward Phantom GTX580 - 460 Eu :: :: Gigabyte Windforce GTX 580 OC (790 Mhz) - 435 Eur :: :: Referentni GTX580 Gigabyte - 420 Eu :: :: Palit Dual Fan OC (783 Mhz) - 420 Eu :: :: :: :: Ta ATI kantica ne vredi toliko :: :: A jos je em*i i jedan od najjeftinijih : :: :: Precenili su proizvode mislivsi da ce sad da se ljudi pecaju jer nVidia nije jos izbacila Keplera :: :: A tako visoke cifre samo prave jos veci prostor da nVidia zacepi cenu Keplera jer ako bude znatno brza (u kvalitet ne sumnjam) realno ce biti da bude i skuplja :: :: Sa GTX5xx serijom dobro objasnili u opsegu sa istim i nizim cenama a boljim kvalitetom i boljim performansama :: :: Daj Boze da se prica ponovo i sa Keplerom ali onda crvenkapice mogu da idu u penziju : :: :: :: :: :: :: :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: :: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp :: :: AMD Graphics Cayman Fail -> http://i42.tinypic.com/qs4kqr.jp :: :: AMD= *Advanced Marketing Deception*Another Major Disappointment* :: :: :: ::
Džaba objašnjavaš, kad predsednik ne želi da prihvati istinu, nego je kao i uvek iskrivljuje na svoju stranu, a posle se buni kada ga napadamo zbog toga.
Pazi ja kada sam testirao HD 6870 Crossfire ovaj procesor Phenom II X4 je bio dosta veci bottleneck nego sa klokovanom HD 7950 koja je pored svega brza od 6870 CF (cak i da se klokuje taj CF, opet je brza)... Tako da sto se mene tice uvek pre HD 7950 nego taj CF. dakle single karta trazi manje CPU snage sto moze samo da bude plus, da ne pricamo o 3GB memorije, dakle BF3 na maksimumu = tecan gameplay, dok sa 1GB zna da koci tako da i s te strane ova karta je bolja od recimo HD 6870 Crossfire-a...
Asus se inace obrukao sa DirectCU II 7950, pored onolikog troslotnog kulera, ostavili su potpuno golu naponsku...
:: Upravu si, jeste jaka, odlicna je, ali cena je preskupa. Kapiram ja, nova tehnologija, manja potrosnja, verovatno i manja disipacija toplote, ali daj molim te, sto je mnogo mnogo je, ne samo za ovu kartu, nego i za gtx580, koji je prosle godine(pred leto) bio jeftiniji nego sto je sad, apsurd. Definitivno je u pitanju nista drugo, nego namestanje cena :: :: BTW, verovatno trenutno best buy za ulozen novac je 6870 CF, dobijes dve ove karte za ~300e, a kidaju GTX580. .) :: :: :: https://sites.google.com/site/qualitymo
Slazem se, i ja sam za varijantu single gpu-a, pre nego CF ili SLI, ali ja sam ovde napomenuo ovaj setup iz prostog razloga ako se pogleda cena/dobijeno. .)
Bas sam gledao testove po netu, i poredio upravo 6870cf i 7950, u pravu si, jeste malo brza novija serija single gpu-a, ali i dosta skuplja.
Navodim primer samo kako, recimo neki entuzijasta, moze da odradi upgrade kompa ako ima recimo jednu 6870, za male pare doda jos jednu i eto extra performansi, karte se ne greju uopste, mala potrosnja, milina. .)
EDIT: U ovakvom cf-u dobijas 2x1 = 2GB memorije, sto je sasvim dovoljno za bilo koji naslov u 1080p igranju.
:: Pazi ja kada sam testirao HD 6870 Crossfire ovaj procesor Phenom II X4 je bio dosta veci bottleneck nego sa klokovanom HD 7950 koja je pored svega brza od 6870 CF (cak i da se klokuje taj CF, opet je brza)... Tako da sto se mene tice uvek pre HD 7950 nego taj CF. dakle single karta trazi manje CPU snage sto moze samo da bude plus, da ne pricamo o 3GB memorije, dakle BF3 na maksimumu = tecan gameplay, dok sa 1GB zna da koci tako da i s te strane ova karta je bolja od recimo HD 6870 Crossfire-a.. :: :: Asus se inace obrukao sa DirectCU II 7950, pored onolikog troslotnog kulera, ostavili su potpuno golu naponsku.. :: :: :: Upravu si, jeste jaka, odlicna je, ali cena je preskupa. Kapiram ja, nova tehnologija, manja potrosnja, verovatno i manja disipacija toplote, ali daj molim te, sto je mnogo mnogo je, ne samo za ovu kartu, nego i za gtx580, koji je prosle godine(pred leto) bio jeftiniji nego sto je sad, apsurd. Definitivno je u pitanju nista drugo, nego namestanje cena :: :: :: :: BTW, verovatno trenutno best buy za ulozen novac je 6870 CF, dobijes dve ove karte za ~300e, a kidaju GTX580. .) :: :: :: :: :: :: https://sites.google.com/site/qualitymo ::
Memorije imas 1GB, ako obe karte imaju po 1GB, nemas 2GB nego 1GB raspoloziv... Svaki GPU koristi samo svoj 1GB, pa tamo gde bi jedan GPU stucao zbog nedostatka memorije tako ce biti i u CF, to do skoran iej bilo tolik obitno ali pojavio se Battlefield 3 u kojem se to desava ali samo ako se podesavanja stave na maksimum, a verovatno ce biti jos takvi igara u buducnosti...
Racunaj sto se 6870 1GB tice da ne mogu da se klokuju vise od desetak procenata, dok 7950 ide oko +40-50% preko default-a i tako unistava taj Crossfire, da ne spominjemo temperatru i potrosnju...
:: Slazem se, i ja sam za varijantu single gpu-a, pre nego CF ili SLI, ali ja sam ovde napomenuo ovaj setup iz prostog razloga ako se pogleda cena/dobijeno. . :: :: Bas sam gledao testove po netu, i poredio upravo 6870cf i 7950, u pravu si, jeste malo brza novija serija single gpu-a, ali i dosta skuplja. :: :: Navodim primer samo kako, recimo neki entuzijasta, moze da odradi upgrade kompa ako ima recimo jednu 6870, za male pare doda jos jednu i eto extra performansi, karte se ne greju uopste, mala potrosnja, milina. . :: :: EDIT: U ovakvom cf-u dobijas 2x1 = 2GB memorije, sto je sasvim dovoljno za bilo koji naslov u 1080p igranju :: :: :: https://sites.google.com/site/qualitymo :: :: :: Pazi ja kada sam testirao HD 6870 Crossfire ovaj procesor Phenom II X4 je bio dosta veci bottleneck nego sa klokovanom HD 7950 koja je pored svega brza od 6870 CF (cak i da se klokuje taj CF, opet je brza)... Tako da sto se mene tice uvek pre HD 7950 nego taj CF. dakle single karta trazi manje CPU snage sto moze samo da bude plus, da ne pricamo o 3GB memorije, dakle BF3 na maksimumu = tecan gameplay, dok sa 1GB zna da koci tako da i s te strane ova karta je bolja od recimo HD 6870 Crossfire-a.. :: :: :: :: Asus se inace obrukao sa DirectCU II 7950, pored onolikog troslotnog kulera, ostavili su potpuno golu naponsku.. :: :: :: :: :: Upravu si, jeste jaka, odlicna je, ali cena je preskupa. Kapiram ja, nova tehnologija, manja potrosnja, verovatno i manja disipacija toplote, ali daj molim te, sto je mnogo mnogo je, ne samo za ovu kartu, nego i za gtx580, koji je prosle godine(pred leto) bio jeftiniji nego sto je sad, apsurd. Definitivno je u pitanju nista drugo, nego namestanje cena :: :: :: :: :: :: BTW, verovatno trenutno best buy za ulozen novac je 6870 CF, dobijes dve ove karte za ~300e, a kidaju GTX580. .) :: :: :: :: :: :: :: :: :: https://sites.google.com/site/qualitymo :: ::
Odmah da se ogradim - jer kupovinu 580, 6970, 7970 itd pa i ove 7950 smatram glupom i preskupom i u situaciji kada ima para na bacanje, OSIM, u nekim slučajevima koji su ipak neuobičajeni. Tako gledajući, opet je pametnija investicija u dve 6870 CF jer je manji gubitak u parama kada dođe vreme prodaje ili vreme crkavanja. Lakše je prodati dve jeftinije, ako crkne jedna neće možda i druga, i, pad cene kod perjanice je uvek najdrastičniji tj. najviše se izgubi a posle se najteže polovna prodaje. Kome ni ovo nije bitno, tačno je da je bolja kupovina novije arhitekture koja donosi unapređenje - pa je čak vidimo i brža... Ali, od sadašnjih 450€ ili oko 400€ recimo kada se ustale cene, ta će karta u vreme prodaje izgubiti bar 200 ako ne i više, a 6870 puta dva - nikako.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.