Kupujem 940BW pa me zanimaju misljenja, onih koji ga imaju ili su imali.
STRANA 1 OD 1
neXus2000
Kupujem 940BW pa me zanimaju misljenja, onih koji ga imaju ili su imali.
08.05.2007. 21:13
T4287
status: user broj poruka: 3350
Ne zanima me `bolje ti je 20` ili 21, 22` ` jer kupujem jos jedan hard i memoriju pored monitora. Tako da sam skoro knap s` kintom. samo me interesuju misljenja oko mrtvih pixela, `ghostovima` na igrama, mada svi kazu da ih nema i pozadinskim osvetljenjem, kontrast.....itd.
Istestiracu ga sad sam nasao program koji proverava mrtve pixele, daje full belu, zutu....crnu boju, pa se testiraju pixeli s` tim, nego me samo zanima sada i ghosting kod igara jer tesko cu da proverim neku igricu na tom mestu.
ma kabl dobijes uz monitor a sto se tice samog monitora pogledaj 931bf wide monitori jesu siri ali su i dosta nizi sto zna da iritira ali sto neko rece pogledaj na licu mesta i odluci
Video sam 931bw koji je malo bolji za 1500 dinara vise od 940bw ima 2ms i 16.7 mil boja u odnosu na 940bw koji ima 16.2 mil. boja, ipak graficke karte uglavnom imaju 16.7 mil.boja, ali ajde to da zanemarim. Inace 931 ima 2ms odziv dok ovaj ima 4, plus ima veci kontrast. Tako da sam se odlucio za 931BW. A i veci je. Bez podloske: 931BW 448 x 311.0 x 58.5 mm 940BW 439 x 289 x 65.4 mm
Monitor je sasvim OK... Ja sam nameravao da ga uzmem ali sam onda naleteo na 205BW Cena im je bila slicna s tim sto je 205bw imao odziv 5 ms i naravno 20` ekran... Po sistemu: Fata je Fata, al` dvaput je dvaput uzeo sam veci... (ne igram igre kod kojih bi mi smetao slabiji odziv)
Najbitnije je da vidis koja je garancija na mrtve pixele, buduci da to dosta varira, ili da ga isprobas pre kupovine (retko kad se pojavljuju kasnije) Ako neces da rizikujes (cesto ga ili nemaju izlozenog ili ne dozvoljavaju isprobavanje) idi na https://www.bcgroup-online.com Oni nisu najjeftiniji, ali ti daju 24h da sve isprobas i da vratis ako ti se ne svidja... To znaci da mozes da odes kuci, vidis da li ima mrtvih pixela i da ga vratis ako treba... Doduse, ja to nisam uspeo da isprobam buduci da je monitor bio u redu, tako da postoji mogucnost da lazu :)
U svakom slucaju, taj monitor je dobar i slobodno ga uzmi... Otkad sam uzeo laptop sa wide ekranom totalno sam batalio 4:3 :)
Poslusaj coveka, sve sto je rekao je apsolutno ispravno.Nisam hteo namerno da ti ga preporucim, jer sam skapirao da bas hoces da uzmes 940BW. Znaci ako ti nije problem +20ak evra, uzmi 931BW, stvarno vredi taman toliko koliko je skuplji. Ali ako uzmes i 940BW, sigurno neces pogresiti.
:: Video sam 931bw koji je malo bolji za 1500 dinara vise od 940bw ima 2ms i 16.7 mil boja u odnosu na 940bw koji ima 16.2 mil. boja, ipak graficke karte uglavnom imaju 16.7 mil.boja, ali ajde to da zanemarim. Inace 931 ima 2ms odziv dok ovaj ima 4, plus ima veci kontrast. Tako da sam se odlucio za 931BW. A i veci je :: Bez podloske :: 931BW :: 448 x 311.0 x 58.5 m :: 940B :: 439 x 289 x 65.4 mm :: ::
:: Poslusaj coveka, sve sto je rekao je apsolutno ispravno.Nisam hteo namerno da ti ga preporucim, jer sam skapirao da bas hoces da uzmes 940BW. Znaci ako ti nije problem +20ak evra, uzmi 931BW, stvarno vredi taman toliko koliko je skuplji. Ali ako uzmes i 940BW, sigurno neces pogresiti :: :: :: :: Video sam 931bw koji je malo bolji za 1500 dinara vise od 940bw ima 2ms i 16.7 mil boja u odnosu na 940bw koji ima 16.2 mil. boja, ipak graficke karte uglavnom imaju 16.7 mil.boja, ali ajde to da zanemarim. Inace 931 ima 2ms odziv dok ovaj ima 4, plus ima veci kontrast. Tako da sam se odlucio za 931BW. A i veci je :: :: Bez podloske :: :: 931BW :: :: 448 x 311.0 x 58.5 m :: :: 940B :: :: 439 x 289 x 65.4 mm :: :: :: ::
HAHAHAHHAHAHA ovo mje vec drugi biser nocas... odoh da spavam... :)))))))))
:: valjda ce da se poslusa, on je to i napisao :))) :: :: :: :: Poslusaj coveka, sve sto je rekao je apsolutno ispravno.Nisam hteo namerno da ti ga preporucim, jer sam skapirao da bas hoces da uzmes 940BW. Znaci ako ti nije problem +20ak evra, uzmi 931BW, stvarno vredi taman toliko koliko je skuplji. Ali ako uzmes i 940BW, sigurno neces pogresiti :: :: :: :: :: :: :: Video sam 931bw koji je malo bolji za 1500 dinara vise od 940bw ima 2ms i 16.7 mil boja u odnosu na 940bw koji ima 16.2 mil. boja, ipak graficke karte uglavnom imaju 16.7 mil.boja, ali ajde to da zanemarim. Inace 931 ima 2ms odziv dok ovaj ima 4, plus ima veci kontrast. Tako da sam se odlucio za 931BW. A i veci je :: :: :: Bez podloske :: :: :: 931BW :: :: :: 448 x 311.0 x 58.5 m :: :: :: 940B :: :: :: 439 x 289 x 65.4 mm :: :: :: :: :: ::
Mozes ti u svakoj prodavnici da ga probas, samo ako si pametan.......kao sto je ortak prosao `Imam 600 evra ocu komp`, a prosao sa kompom od 300e + monitor 100e. Odrali ga za 200 jura. Po pravilu ti imas pravo kao kupac/potrosac da odredjene proizvode na licu mesta proveris. Ebiga radim u sudu pa se razumem. A posto taj monitor nije frizider od 300Litara.....i 2 tone....:D
Nemam nista protiv tog modela ali ti nikako ne bih preporucio da kupis 19` wide. Zasto? ZATO !!!
Jednostavno nisu najbolja kupovina, premalena povrsina po vertikali (manji prikaz slike 900 : 1024), na nekim sajtovima je to predstavljeno kao ulaznica u wide svet i nista vise, pravu stvar dobijes tek sa 20` ili 22`. Eh da sam malo sacekao sad bih imao 22` umesto 20`, a veruj mi da nemas pojma koliko to znaci.
I da jos nesto juce sam isao u Gigatron (cini mise da su skuplji od vecine) i tamo imas masu izlozenih modela monitora koji rade (verovatno mozes i da ga isporbas neki pre kupovine) i moram ti reci da nisam nesto previse odusevljen samsung serijom xx6, dizajn mi se na slikama ucinio cudesnim ali u 1:1 nista posebno.
Ali kad sam video FS 22`, pa taj monitor skoro da nema masku oko ekrana, ima 22` a izgleda kao moj LG 20`.
:: Nemam nista protiv tog modela ali ti nikako ne bih preporucio da kupis 19` wide :: Zasto :: ZATO !! :: :: Jednostavno nisu najbolja kupovina, premalena povrsina po vertikali (manji prikaz slike 900 : 1024), na nekim sajtovima je to predstavljeno kao ulaznica u wide svet i nista vise, pravu stvar dobijes tek sa 20` ili 22` :: Eh da sam malo sacekao sad bih imao 22` umesto 20`, a veruj mi da nemas pojma koliko to znaci :: :: I da jos nesto juce sam isao u Gigatron (cini mise da su skuplji od vecine) i tamo imas masu izlozenih modela monitora koji rade (verovatno mozes i da ga isporbas neki pre kupovine) i moram ti reci da nisam nesto previse odusevljen samsung serijom xx6, dizajn mi se na slikama ucinio cudesnim ali u 1:1 nista posebno :: :: Ali kad sam video FS 22`, pa taj monitor skoro da nema masku oko ekrana, ima 22` a izgleda kao moj LG 20` :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: ::
Potpuno se slazem,video sam uzivo nekoliko modela wide 19` i stvarno izgleda smesno,mislim da je minimum za wide screen 21` a optimum 22`.I samo jos nesto,rezolucije za wide screen su jako cudne pa razmisli i o tome kakvu graficku imas odnosno nece bas sve igre da ti `idu` u tim rezolucijama. BR
:: Potpuno se slazem,video sam uzivo nekoliko modela wide 19` i stvarno izgleda smesno,mislim da je minimum za wide screen 21` a optimum 22`.I samo jos nesto,rezolucije za wide screen su jako cudne pa razmisli i o tome kakvu graficku imas odnosno nece bas sve igre da ti `idu` u tim rezolucijama :: B
U principu, sve novije igre podrzavaju wide ekrane, a takodje i neke starije (Quake3, Counter Strike) mada moze da ti se desi da naletis na neku koja nece... Kod 19` mislim da je rezolucija 1440x900 sto ne bi trebalo da ti optereti grafiku vise nego 1280x1024 (standard kod 17` i 19` 4:3 monitora)
Ma nema to veze sa rezolucijom nego neki cipovi ne podrzavaju wide format slike, za ati je minimum 9550, a za nViviju ne znam koja je minimalno neophodan za wide sliku na monitoru.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: :: Potpuno se slazem,video sam uzivo nekoliko modela wide 19` i stvarno izgleda smesno,mislim da je minimum za wide screen 21` a optimum 22`.I samo jos nesto,rezolucije za wide screen su jako cudne pa razmisli i o tome kakvu graficku imas odnosno nece bas sve igre da ti `idu` u tim rezolucijama :: :: B :: :: U principu, sve novije igre podrzavaju wide ekrane, a takodje i neke starije (Quake3, Counter Strike) mada moze da ti se desi da naletis na neku koja nece... Kod 19` mislim da je rezolucija 1440x900 sto ne bi trebalo da ti optereti grafiku vise nego 1280x1024 (standard kod 17` i 19` 4:3 monitora)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.