Situacija je sledeca...: kada je aktivnost kartice 0 posto...temperatura joj je 60-62 stepeni pri obrtajima kulera na oko 40 posto pokrenuo sam fear 3 u full podesavanjima i primetio da je kuler dosta ubrzao ...minimizirao sam igru i video da je temp.otkacila na celih 95 stepeni pri obrtajima kulera na 84 posto manualno sam podesio da kuler vrti na 100 posto a temperatura je pala na 90 stepeni...hladnjak je skoro ciscen ...znaci kartica nije prasnjava ...jedino sto nisam nikad menjao termalnu pastu na njoj...vapor-x bi trebalo da je jedno od boljih hladjenja koliko sam upucen pomagajte brinu me ove visoke temperature...ima li joj pomoci ilijoj je radni vek pri kraju? Phenom II x 4 955 GEMIN II ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 NZXT Lexa S 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8GX SAMSUNG DVD-RW SH-S222AB LC POWER 650W LC6650GP3 V2.3 BENQ G2220HDA
...? Phenom II x 4 955 GEMIN II ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 NZXT Lexa S 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8GX SAMSUNG DVD-RW SH-S222AB LC POWER 650W LC6650GP3 V2.3 BENQ G2220HDA
Pokusaj da skines fabricku zvaku i stavi neku iole bolju pastu. Vidi onda sta se desava,pa javi.
P.S. Vapor sistem hladjenja je odlican i jedinstven,zato sto voda non-stop cirkulise kros telo hladnjaka menjajuci agregatno stanje u vakuumu.[ tacka kljucanja vode u vakuumu je niza. ] Znaci tecno-gasovito pa kondenzat pa opet tecno.Genijalno...
Otprilike je full-load temperatura malo kriticna, ne bi trebala preko 85c da ide.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Situacija je sledeca... :: kada je aktivnost kartice 0 posto...temperatura joj je 60-62 stepeni pri obrtajima kulera na oko 40 post :: pokrenuo sam fear 3 u full podesavanjima i primetio da je kuler dosta ubrzao ...minimizirao sam igru i video da je temp.otkacila na celih 95 stepeni pri obrtajima kulera na 84 post :: manualno sam podesio da kuler vrti na 100 posto a temperatura je pala na 90 stepeni...hladnjak je skoro ciscen ...znaci kartica nije prasnjava ...jedino sto nisam nikad menjao termalnu pastu na njoj...vapor-x bi trebalo da je jedno od boljih hladjenja koliko sam upucen pomagajte brinu me ove visoke temperature...ima li joj pomoci ilijoj je radni vek pri kraju :: Phenom II x 4 95 :: GEMIN I :: ASUS M5A97 PRO :: SAPPHIRE Vapor-X HD489 :: NZXT Lexa :: 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8G :: SAMSUNG DVD-RW SH-S222A :: LC POWER 650W LC6650GP3 V2. :: BENQ G2220HDA
Da li se zapitas sta se desi kada kartica ima 2-3 godine iza sebe?
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Pokusaj da skines fabricku zvaku i stavi neku iole bolju pastu :: Vidi onda sta se desava,pa javi :: :: P.S :: Vapor sistem hladjenja je odlican i jedinstven,zato sto voda non-stop cirkulise kros telo hladnjaka menjajuci agregatno stanje u vakuumu.[ tacka kljucanja vode u vakuumu je niza. :: Znaci tecno-gasovito pa kondenzat pa opet tecno.Genijalno.. :: :: ________________ :: CPU-Z Validator :http://goo.gl/AS5c :: ::
Ništa posebno, to funkcioniše malo drugačije od običnog heatpipe hlađenja, teoretski bi trebalo duže da traje. Osim naravno ako je izašlo iz fabrike defektno.
I ja mislim da se fabrička žvaka malo okamenila.
:: :: :: Da li se zapitas sta se desi kada kartica ima 2-3 godine iza sebe :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: ::
Citam danas o novim CM hladnjacima i oni usvajaju Vapor tehnologiju. U principu nema tu mnogo mudrovanja skoro sve je izmisljeno. Neke sitne prepravke su moguce ali ideje su iste.
istog momenta kad izadjem iz igre temp se smanji za desetak stepeni a vec posle desetak sekundi padne za dobrih dvadesetak... da li je moguce da za tako kratko vreme kuler toliko obori temperaturu ili su u pitanju lazne vrednosti? u svakom slucaju nije na odmet da zamenim pastu ...uradicu to sutra kad budem kupio pa javljam sta sam napravio
Phenom II x 4 955 GEMIN II ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 NZXT Lexa S 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8GX SAMSUNG DVD-RW SH-S222AB LC POWER 650W LC6650GP3 V2.3 BENQ G2220HDA
pada ali mi malo cudno sto tako naglo padne za desetak tj.dvadesetak stepeni...medjurim izgleda da temp nije laznjak jer dok drzim igru minimiziranu tj i dalje pokrenutu...aktivnost kartice je 95-100 posto a temperatura varira 93-95 stepeni Phenom II x 4 955 GEMIN II ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 NZXT Lexa S 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8GX SAMSUNG DVD-RW SH-S222AB LC POWER 650W LC6650GP3 V2.3 BENQ G2220HDA
Pa ATI 4870 i 4890 se greju poprilicno, bilo full opterecenje bilo idle. Ali tih 95 stepeni nikako nije normalno. Promeni pastu kao sto su ti ljudi rekli. Izmeri temperaturu sa programom GPU-Z (skini sa sajta techPowerUp.com, besplatan program koji se ne instalira) Imas opciju Sensors gde za svaku vrednost koju meri mozes da stavis da pamti MAX. Igraj igru 5 min, izadji i pogledaj koliki je MAX.
:: pada ali mi malo cudno sto tako naglo padne za desetak tj.dvadesetak stepeni...medjurim izgleda da temp nije laznjak jer dok drzim igru minimiziranu tj i dalje pokrenutu...aktivnost kartice je 95-100 posto a temperatura varira 93-95 stepen :: ::
A da ti malo produvas prasinu... Neces verovati sta higijena moze da ucini...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: pada ali mi malo cudno sto tako naglo padne za desetak tj.dvadesetak stepeni...medjurim izgleda da temp nije laznjak jer dok drzim igru minimiziranu tj i dalje pokrenutu...aktivnost kartice je 95-100 posto a temperatura varira 93-95 stepen :: Phenom II x 4 95 :: GEMIN I :: ASUS M5A97 PRO :: SAPPHIRE Vapor-X HD489 :: NZXT Lexa :: 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8G :: SAMSUNG DVD-RW SH-S222A :: LC POWER 650W LC6650GP3 V2. :: BENQ G2220HD :: ::
Phenom II x 4 955 GEMIN II ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 NZXT Lexa S 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8GX SAMSUNG DVD-RW SH-S222AB LC POWER 650W LC6650GP3 V2.3 BENQ G2220HDA
Hladnjak koji naleze na GPU takodje ide i preko memorijskih cipova. Sa slika koje si ti postavio vidi se da je temperatura memorije 107 stepeni, pri cemu je temp GPU-a 94 stepena (ako vidim dobro ) Sto ce reci da nije pasta u pitanju, jer se onda sva ta temperatura sa GPU-a ne bi distribuirala na memoriju. Ovde ti se GPU usijava i dodatno ti jos i zagreva memoriju, sto znaci da pasta i kuler odlicno rade posao
Pod prepostavkom da ti je kartica kao ova sa slike i da joj Bios nesto nije poblesavio, pa cita pogresno temperaturu (lupam sada, mozda Bios kartice nije za to odgovoran, vec mozda senzori ne rade). Jesi li ti pipnuo hladnjak prstom dok pise da je na 94 stepena? Ako stvarno ima toliko, trebalo bi da se onako solidno opeces
ma izgleda da su senzori u pitanju ...negde sam zagubio pastu moracu sutra da kupim....sto se tice opekotina na 94 stepeni bi trrebalo da se opecem kao sto kazes...drzao sam prste na hladnjaku jedno minut-dva i primetio da jeste vruc ali ne toliko da ne bi mogo da drzim prste na njemu...sto se tice ovog hladnjaka na kome pise sapphire vidi se na linku koji si postavio on je onako mlak nije cak ni vruc Phenom II x 4 955 GEMIN II ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 NZXT Lexa S 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8GX SAMSUNG DVD-RW SH-S222AB LC POWER 650W LC6650GP3 V2.3 BENQ G2220HDA
Promeni pastu za svaki slucaj. Dok je graficka opterecena pipni prstom metalni deo hladnjaka, ako je vruc ali mozes da izdrzis bar 20 sekundi, a pritom nemas problema u radu sa igricama, onda uzivaj (dok radi ).
da,drzao sam prste na hladnjaku par minuta pri maksimalnom opterecenju i 94 stepeni...ne na plastici...sto se tice problema u radu nema ih niti ima bilo kakvih problema pri najvecim opterecenjima kartice...jedino ako moze da se nazove problemom...buka kulera kad predje preko 55 posto obrtaja,i nervoza zbog visokih temperatura ako su tacne...neznam da li da flesujem bios...nikad to nisam radio na gr.karticama...ako zamena paste ne da rezultat Phenom II x 4 955 GEMIN II ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 NZXT Lexa S 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8GX SAMSUNG DVD-RW SH-S222AB LC POWER 650W LC6650GP3 V2.3 BENQ G2220HDA
Zameni pastu, pa onda pipni. Ako je situacija ista kao ranije (nije vreo da se opeces, a opet pokazuje 95c), nemoj da gledas temperature i zdravo Bios ne cackaj, ako ti kartica radi.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.