sve gura super, nećeš da se pokajes. Gledaj polovnu, ustedeces pare. Ova moja se ne čuje, fabrički radi ventilator na 15% Referentne se malo više čuju, ali ni to nije strašno, jer kad igraš, od buke neces ni da čuješ vent, imao sam i nju, i gtx560ti, sve ti to isto :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, F3 1TB, WD5000AAKS Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
Evo druze mojih iskustava sa doticnom kartom odnosno kartama posto ih imam dve u CFX modu firme Gigabyte i to referentne. Jedna ce ti biti savrseno dovoljna za igranje svih aktuelnih naslova u rezoluciji 1920X1080 na max nivou detalja. Ventovi su fabricki podeseni na 25% i pri tome a nakon par sati igranja Crysis 2 temperature GPU-a su 75 stepeni na jednoj a 55 stepeni na drugoj karti. Kada podignem ventove na 50% temperature padnu na 54 i 45 stepeni dok su temperature kada karte nisu opterecene 33 i 34 stepena. E sada referentne karte sigurno imaju nesto slabije reseno hladjenje od modela tipa DirectCU ili Twin Frozr isl. tako da bih ja preporucio upravo takve karte. Jeste da su mozda u startu nesto skuplje ali su zato s druge strane tise i hladnije. Imao sam recimo GTX 460 Hawk Talon Attack koji je veoma tih a temperature su jako niske 24-25 stepeni odnosno 40 pri opterecenju.
Mogu jedino za taj ventilator koji je na toj grafickoj da ti kažem a koji je isti i na mojoj msi gtx 460. Cuje se prosecno. Nije ni najglasniji ni najtisi. Sasvim solidan.
Razlike su na nivou ličnih afiniteta, odnosno, trebalo bi da je tako ali zavise u mnogome od ostatka konfe. Zvanično i nezvanično, nvidija serija 5xx i 4xx se u značajnoj meri oslanja na CPU, tj. da bi izvukao iz nje što iz 6870, potreban je jak cpu jer jedino u toj konstelaciji, vredi da su karte podjednake (560Ti i 6870). Tj. da ne balavim, ako imaš malo slabiji cpu, onda ti je amd grafička bolji izbor jer iz nvidije nećeš izvući to što je moguće. Naravno, ovaj trend ne može do imbecilnosti, postoje i CPU koji su preslabi za 6870 pa se i njoj dešava što i 560, samo što to nisu isti procesori. I, druga stvar za poređenje je snaga tj potrošnja, uz buku koju si naveo naravno. Ako imaš slabo napajanje, kartica veći potrošač sama se isključuje. Kod hlađenja pak, osim nekih proseka, bitna je i krajnja izvedba pa tu moraš da gledaš pojedina rešenja... nisam bio precizan, jer tu može biti bolja i nvidija i amd kartica - nezavisno od gpu već od izvedbe hlađenja, ali, dao sam ti materijal za razmišljanje.
Ja imam kartu godinu dana HD 6870 Sappiher i mogu ti reci da sam prezadovoljan.Inace moja prva ati karta posle decenije koriscenja nvidie. na full hd 24 monitoru sa svim igrama se obracunava kao nasvi vaterpolisti sa protivncima :) ili ti dere sve redom :) Mj savet uzmi novu po mogucstvu MSI jer Gigabjt neke serije su imale probleme a asus je nerealno skup.Safir ti je samo za ati kao sto je evga za nvidu zat sam ga i odabrao,Sve u svemu extra karta cekam da padne cena pa da uzmem jos jednu i da se obracunam sa kriminalom :)
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sappiher LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470
Ima malo losije hladjenje ali se lepo klokuje. Sa njom bi svaku igru terao u max u 1980x1080 rezoluciji. Kolika je cena? NZXT Hades modded Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120Px2 Phenom II X6 1600T Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MHz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520 http://tinyurl.com/cj
Imao sam ovu http://goo.gl/8kvqW crkla posle 11 meseci, isla je do 85 stepeni umesto nje sam dobio http://goo.gl/qadko i ovaj model je hladniji 20 stepeni od onog sto je uginuo eto toliko.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, F3 1TB, WD5000AAKS Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Ja imam kartu godinu dana HD 6870 Sappiher i mogu ti reci da sam prezadovoljan.Inace moja prva ati karta posle decenije koriscenja nvidie. na full hd 24 monitoru sa svim igrama se obracunava kao nasvi vaterpolisti sa protivncima :) ili ti dere sve redom : :: Mj savet uzmi novu po mogucstvu MSI jer Gigabjt neke serije su imale probleme a asus je nerealno skup.Safir ti je samo za ati kao sto je evga za nvidu zat sam ga i odabrao,Sve u svemu extra karta cekam da padne cena pa da uzmem jos jednu i da se obracunam sa kriminalom : :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sappiher :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: :: ::
u pitanju je bas ovaj model kao sa linka i nakon prvih pozitivnih komentara, narucio sam ga iz emmiá za 16300 rsd... Mislim da je to ok cena pogotovo uzevsi u obzir da je u istoj radnji prva 560ti kartica skuplja za 5k rsd a svakako ne vredi tolike razlike...
Svaka preporuka za grafu, ja je imam vec godinu i 2 meseca i radi super nikakvih problema nisam imao a imam sapphire referentni model...ali moja preporuka je da ako imas koji evro/dinar vise da kupis gtx560ti ili 6950(i flash bios na 6970) jer su ipak obe grafe jace a skuplje za 20 jura mozda...
Imam Sapphire HD 6870 referentnu vec godinu i mesec dana, odlicno me sluzi od prvog dana, sve igre sam opicimo na MAX do sada. OC-ovao sam je na 950/1100 MHz, cisto onako, napon je na default. Ide na 1000/1150 MHz sa naponom od 1.262V. Dalje nisam probavao. Ovako kako je drzim sada (950/1100 MHz) se ne greje i tiha je. Temperatura u mirovanju je 40c, a kada se optereti dostigne MAX 80c. Preko toga nikad nije prelazila, koliko god je opterecivao igrama. Fan na auto (21%), s` tim sto kada se optereti dostigne 40%. Tada se cuje malo, meni licno ne smeta, jer ionako dok igram igru pojacam zvuk ili stavim sluske.
Jako zahvalna i dobra karta, i dan danas picim sve igre na MAX, kada to ne budem mogao, promenicu je i to je to.
S` obzirom da joj je sada cena smesnih 150e za ovakvu kartu, mislim da je best buy u tom cenovnom segnamentu. Plus ima i gomilu nereferentnih modela. GTX 560 Ti i HD 6950 1 GB jesu bolje, ali su i skuplje za oko 50e. Toliko ne vrede, jer nisu toliko jace od HD 6870.
Imam i ja ,evo vec 6 meseci,Sapphire hd 6870 referentnu
23.01.2012. 13:08
status: user broj poruka: 6876
Placena 15 300 dinara,za te pare zaista sjajno,sve radi ko podmazano,jedino mi zao sto vec 5 godina imam samsung 930BF znaci rezolucija 1280x1024(extra je i dalje,svojevremeno placen preko 400e,ali jebiga zgazilo ga vreme a i treba mi neshto vece).
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.