Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
MSI gtx560ti HAWK
STRANA 1 OD 1
Serbon MSI gtx560ti HAWK 19.01.2012. 19:27 T42672

status: user
broj poruka: 27

U pitanju je ova karta http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814127578

Interesuje me da li je neko imao iskustva sa njom i kako se pokazala. Da li je `tiha`, `hladna`, `stabilna` i uopste kakva je u poredjenju sa ostalim modelima koji nose isti naziv. Takodje me zanima misljenje o tome koja je bolja, ova ili neka osnovna 6950.

Za kraj, bice mnogo pitanja, ali da li je ovo napajanje 550W Chieftec APS-550S dovoljno za i5 2500k i ovu kartu, bez daljeg klokovanja i sa standardnim ostatkom masine (500gb hdd, 8gb ram, optika i 3 12` ventilatora u TT v3 kucistu)

Za bolje nemam para a kapiram da je ono ipak jace od nekog LC ili TT sa 600 ili 650w...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 19.01.2012. 19:40 #392085

broj poruka: 2270
Napajanje je dovoljno i za žestoko klokovanje tvog GPU/CPu-a.
Serbon Re: re 19.01.2012. 19:49 #392089

Odlicno, drago mi je da to cujem i nadam se da si u pravu :)

Svi savetuju onaj ubogi SS, ali iako zaista ne sumnjam da su im napajanja odlicna, stvarno preterase sa cenama (ili su to samo nase plate). Bilo bi idealno da ovaj model ima jos barem nekih 50w snage na rezervi, ali to je najbolje sto sam mogao da uklopim u budzet a da iole podseca na neki brend i kvalitet... Ako je dovoljno i ako ne moram da brinem, onda super. Smaram se vec 2 nedelje da sastavim neku dobru konfiguraciju i danas sam je konacno porucio, nadam se da sam napravio dobar izbor komponenti, za pocetak ove grafe, proca i napajanja... Inace ploca je ASUS P8Z68-V LX I na njoj se malo stedelo, ali svi su mi rekli da je sasvim Ok, pogotovo za ove pare a nije mi se davalo jos 50e za neku iole bolju...

:: Napajanje je dovoljno i za žestoko klokovanje tvog GPU/CPu-a
::
djokosrb Uzimaj taj msi 19.01.2012. 19:55 #392091

broj poruka: 6876
Za novac koji ulozish najbolja gt 560 ti karta,sto se tice hd 6950,pa tu su negde sta volish to uzmi.

Inace msm da bi mogao i da se otvorish za neki malo bojli kuler,jer imash procesor koji ladno mozesh da dignesh na 4.0ghz,neki ljudi ovde ga drze bez problema na 4.5ghz.
Nisam neki ljubitelj oc-a,ni gpu-a ni cpu-a ali sandy bridge procesori sa K sufiksom su sjajni za oc,tako da msm da treba to da iskoristish.

Mada nema ni neke potrebe :)Ali eto kad moze i kad se stvarno oseti sto da ne.

Dexter013 Ok 19.01.2012. 19:56 #392092

broj poruka: 17093
Fino je to npajanje , ali ja ne bi OC ni cpu ni grafiku sa tim napajanjem. A taj cpu place za OC.

Inace po meni jedina bolja gxt 560 ti
je asusova ali odmah jako blizu iza nje je hawk od MSI-a.

Fina masina, nema sta, bices miran duze vreme.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg Re: Re: re 19.01.2012. 20:01 #392097

broj poruka: 2270
:: Odlicno, drago mi je da to cujem i nadam se da si u pravu :
:: Svi savetuju onaj ubogi SS, ali iako zaista ne sumnjam da su im napajanja odlicna, stvarno preterase sa cenama (ili su to samo nase plate). Bilo bi idealno da ovaj model ima jos barem nekih 50w snage na rezervi, ali to je najbolje sto sam mogao da uklopim u budzet a da iole podseca na neki brend i kvalitet... Ako je dovoljno i ako ne moram da brinem, onda super. Smaram se vec 2 nedelje da sastavim neku dobru konfiguraciju i danas sam je konacno porucio, nadam se da sam napravio dobar izbor komponenti, za pocetak ove grafe, proca i napajanja... Inace ploca je ASUS P8Z68-V LX I na njoj se malo stedelo, ali svi su mi rekli da je sasvim Ok, pogotovo za ove pare a nije mi se davalo jos 50e za neku iole bolju..

Bez brige, taj PSU ima skoro 70% rezerve u odnosu na max potrošnju tvoje konf, a i ta potrošnja nikad u praksi se ne postiže. Mogao si i jeftinije da prođeš, npr. CTG 500 ili BPS 450 bi lako podneli tvoju konfig.
Serbon ... 19.01.2012. 20:06 #392100

A jbg. sto bi rekli nasi ljudi, kolko para, toliko muzike :)

I sam bih bio srecniji da se imalo i za malo bolju plocu, kuciste a i napajanje, ali realno cene racunarskih komponenti su trenutno bolesno skupe i bukvalno bez neke muke moze da se potrosi 1k evra bez da se kupi nesto sto predstavlja sam vrh, naprotiv za neku visu srednju klasu treba barem 800e ako hoce sve lepo da se skocka i to je cena bez monitora. Mene je ova moja konfiguracija izasla 73k a ocito je da sam morao da napravim mnogo kompromisa... Mislim za 21 vek, stvarno skupo. Kapiram da je zbog kursa dolara i monopola koji drzi intel...

U svakom slucaju, koristicu je samo za igre i standardne gluposti, tipa muziku, filmove, net i.t.d. tako da mi klokovanje ne treba a namerno i uzeh jake komponente kako na duze staze ne bih morao da brinem o tome da ce mi zafaliti snage, iz tog razloga za pocetak cu koristiti samo box kuler, nadam se da ce biti dovoljan za stock klok :)

Uz put ova grafika je vec fabricki prilicno overklokovana, tako da cu joj mozda cak i smanjiti neke vrednosti, kako bi se manje grejala i pravila manje buke, jer iskreno smeta mi ta buka ako je cujem i u drugoj sobi...
neXus2000 .... 19.01.2012. 20:44 #392120

broj poruka: 3351
Kao jedan od mnogih vlasnika ove karte, mogu reci hvale za nju, ali ima problem koji se manifestuje na njoj.
Osim toga sto duva kao avion, kada ventilatori podignu broj obrtaja, to od nekih 60% jacine ventiske, kod nekih se desava da drugi ventilator(onaj blize napajanju karte) krene da tandrce na oko 60-70 odsto brzine ventilatora. Zvuci vise kao da je ubacen mali lagercic pa on drlja. Inace ventilator ne kaci ista.

Taj problem mozes videti i na nekim stranim forumima. Nista strasno, jer ga obicno iscimam sa afterburnerom(brzina ventiski), pa se smiri.
Serbon Re: .... 19.01.2012. 21:21 #392129

Maler, nadam se da cu ipak imati srece te da cu dobiti neki model bez tog felera. No sada vec kad rece da je imas, mozes li je uporediti sa drugim modelima sto se tice buke, jel bucnija od konkurenata ili su sve manje vise jednako bucne? Takodje, sa obzirom da je vec imas, da li bi se sada odlucio za neki drugi model umesto nje, kada bi mogao opet da biras... Iskreno problem je odluciti se za bilo koju, jer na svakih 10 postova hvale naidje barem 1 ili 2 koji imaju negativno iskustvo i tako je kod bukvalno svih karata, modela i proizvodjaca i stvarno je tesko odluciti, osim ukoliko ih sam sve ne isprobas... Ovu sam porucio danas, nadam se da nisam pogresio a pogotovo se nadam da necu imati problema sa njom. Sa starom 9600 nisam imao nikakvih problema gotovo 4 godine...

P.S. jel buka uvek velika ili samo kada je bas opteretis i moze li se podesiti broj obrtaja, tako da ne prelazi 60% odnosno, moze li karta ostati relativno hladna na tom broju obrtaja, bez da mora da ide na 90-100% i da budi komsije...

:: Kao jedan od mnogih vlasnika ove karte, mogu reci hvale za nju, ali ima problem koji se manifestuje na njoj
:: Osim toga sto duva kao avion, kada ventilatori podignu broj obrtaja, to od nekih 60% jacine ventiske, kod nekih se desava da drugi ventilator(onaj blize napajanju karte) krene da tandrce na oko 60-70 odsto brzine ventilatora. Zvuci vise kao da je ubacen mali lagercic pa on drlja. Inace ventilator ne kaci ista
:: Taj problem mozes videti i na nekim stranim forumima. Nista strasno, jer ga obicno iscimam sa afterburnerom(brzina ventiski), pa se smiri.
neXus2000 .... 19.01.2012. 22:24 #392144

Za sve karte koje sam do sada imao, ova je najbucnija. Od poslednjih 8800GT sa zalman kulerom (Palit), GTX260 OC Gigabyte referentni model i na kraju ova.
Nije frka za kartu. Karta je boli glava. Nego, sto u svakom proizvodnom procesu mora da naidje tu i tamo neki feler. Nezavisno od modela i proizvodjaca. Kako zapadne, zapadne.

Sto se tice buke, mozes ti u afterburneru da iskljucis auto za ventilatore i manuelno podesis na 60-70 odsto obrtaja ventilatora. Samo ne znam kako ce ici pod tom stavkom, sto se tice grejanja. Ali karta ima dobru stvar. Ima na sebi jedan prekidac, e sad ovo pricam napamet, koji na sebi ima stavku performance, quiet i jos jednu. Ja sam je stavio na quiet i time u afterburneru je umesto minimalnih 40% obrtaja, spustio na 30%. To je u stvari performance i quiet bios karte. Na onaj treci nemoj da postavljas, jer niko ne zna sta je to. Osim MSI-ja.
Koliko sam zapazio, performance i quiet nemaju nikakve razlike sto se tice performansi same karte. Cak i temperature. Na quiet ili performance uvek sam imao 35 stepeni kada nista ne radi, a i sa quiet ce max temperatura biti nekih plafon 80 C. Tako da nema sta tu da brines.
Da ne zaboravim, u afterburneru mozes da aktiviras user defined fan mode. Gde ti crtas krivu koliko ce i kada ce se odredjen procenat obrtaja aktivirati na odredjenoj temperaturi.

Serbon :( 20.01.2012. 00:34 #392189

jbm. li ga druze, sada sam malo opseznije guglao i zaista sam video da se mnogi zale na problem buke, ali bas buke, znaci nesnone buke :(

Smorio sam se iskreno, jer mi je to promaklo pre nego sto sam porucio kartu i sada se cak razmisljam da ponistim porudzbinu to jest da zamenim kartu, dok mi jos nije stigla, a ne znam ni da li je to sada uopste moguce :/

Najgore od svega ispada sto sam se sa menadzerima u emmiú dogovorio da je dobijem po staroj ceni od 20.5k rsd umesto po novoj koja je 23k rsd i sada bi bilo nekako smesno i neozbiljno da otkazujem ili menjam porudzbinu a opet, bolje i sada nego da cekam da stigne pa da se onda sokiram, dodatno smorim, pa je potom vracam...

Postoji li barem neka safe opcija, koja bi oborila klok na standardni za `ti` karte i da li bi to znacajnije smanjilo buku i zagrevanje?

Najgore od svega jeste sto izgleda da je ili ova frozr3 zapravo losija od frozr2 ili je cela ova serija hawk kartica felericna, pa nekome zapadne dobar a nekome los modell... Jer mislim neki je stvarno hvale a drugi kukaju da se greje i do 100 stepeni, ti rece da cak i bruji a ovo nadjoh na netu i sada mi vise nije dobro :(

http://www.youtube.com/watch?v=xzGMMH9Tq7U

Da li je zaista ovoliko strasno i sta mi savetujes da radim, da li da otkazem porudzbinu, ili sam se ipak bez razloga (preterano) zabrinuo? Takodje za koju od ovih grafa u trenutnoj ``emmi` ponudi bi je mogao zameniti a da ne izgubim previse u performansama, odnosno da svedem buku na minimum ili bar prihvatljiv nivo...
neXus2000 ..... 20.01.2012. 01:05 #392217

U igrama, ne verujem da ce ti stici cak i do 80% ventilacije. Buka nece ti biti problem, jer ionako sva koncentracija ima da ti ode na gejm. :)

Klokove mozes spustiti, ali tu kartu koju kupujes, nije OC model. Na MSI sajtu stoji OC model, iako ne pise, ali ovo kod nas sto stize je standard clock model 822/4008. Cak imas dole ispod, na sajtu, da karta moze da se razlikuje od regiona do regiona. Nadam se da ces ubosti OC model :)

Da, buka koju si cuo na YT jeste takva. Ali kad je u kucistu, malo drugacije i slabije zvuci. Kuciste i ono sve unutra ubija zvuk malo.

Pa sad ne znam sta da ti savetujem. Ako ti se ne svidja buka, mozes da otkazes. Ali, posto nisi to uradio u roku od 30 minuta, mislim da ces platiti oko 500 kinti sa PDV-om, zbog otkazivanja.
Serbon .... 20.01.2012. 01:59 #392224

jbm. li ga, na sajtu sa kog sam porucio (emmi) lepo pisu specifikacije overklokovanog modela, ako dobijem nesto drugo od onoga sto kod njih na sajtu pise, onda to spada pod lazno reklamiranje i mislim da je to kaznjivo. Takodje, po nekom tamo clanu zakona, imas pravo, da kao kupac, u roku od 14 dana od dana preuzimanja bilo kog proizvoda porucenog preko webá, jednostrano raskines ugovor bez ikakvog navedenog razloga i jedini trosak koji snosis je povracaj robe, sto mozes uraditi i licno. Znam to jer sam to i dobio u pisanoj formi uz porudzbenicu...

No nema veze sad za to, ono sto me sada jos vise interesuje, jeste da po tome sto ti pricas, kod nas nema oc modela, sto znaci da ga ni ti nemas, ali on sve jedno i na nizim taktovima pravi ogromnu buku i greje se kao djavo? Jesmo li se dobro razumeli i zaboga da li je to uopste moguce :D

Pa koliko se onda greju i zuje ti oc modeli?!
neXus2000 Re: .... 20.01.2012. 02:10 #392226

E onda dobijas taj model. Posto kada sam ja kupovao, vise nije bilo tog modela. Imali su samo stock speed model. Mada sve je to isto govno, jer samo stave drugi bios i teraju kartu na OC. Mislim na proizvodjaca.
Aj sacekaj da pokrenem neku intenzivniju igru pa ti javljam kolika je temperatura.

Edit:
Temp 60 stepeni
Fan brzina 50%

:: jbm. li ga, na sajtu sa kog sam porucio (emmi) lepo pisu specifikacije overklokovanog modela, ako dobijem nesto drugo od onoga sto kod njih na sajtu pise, onda to spada pod lazno reklamiranje i mislim da je to kaznjivo. Takodje, po nekom tamo clanu zakona, imas pravo, da kao kupac, u roku od 14 dana od dana preuzimanja bilo kog proizvoda porucenog preko webá, jednostrano raskines ugovor bez ikakvog navedenog razloga i jedini trosak koji snosis je povracaj robe, sto mozes uraditi i licno. Znam to jer sam to i dobio u pisanoj formi uz porudzbenicu..
:: No nema veze sad za to, ono sto me sada jos vise interesuje, jeste da po tome sto ti pricas, kod nas nema oc modela, sto znaci da ga ni ti nemas, ali on sve jedno i na nizim taktovima pravi ogromnu buku i greje se kao djavo? Jesmo li se dobro razumeli i zaboga da li je to uopste moguce :
:: Pa koliko se onda greju i zuje ti oc modeli?!
Serbon Re: Re: .... 20.01.2012. 02:29 #392230

Pa to je onda super :)

Nista, sacekacu onda da mi stigne, pa cu videti kako se ponasa, ako bude bas bucna i losa, vraticu je, pa makar morao da platim tih 2%.

Puno ti hvala na cimanju i odgovorima!

Ako jos neko ima neka iskustva neka pise :)

Nadam se da barem neko ima pozitivna iskustva :D

:: Edit
:: Temp 60 stepen
:: Fan brzina 50
:: ::
:: :: jbm. li ga, na sajtu sa kog sam porucio (emmi) lepo pisu specifikacije overklokovanog modela, ako dobijem nesto drugo od onoga sto kod njih na sajtu pise, onda to spada pod lazno reklamiranje i mislim da je to kaznjivo. Takodje, po nekom tamo clanu zakona, imas pravo, da kao kupac, u roku od 14 dana od dana preuzimanja bilo kog proizvoda porucenog preko webá, jednostrano raskines ugovor bez ikakvog navedenog razloga i jedini trosak koji snosis je povracaj robe, sto mozes uraditi i licno. Znam to jer sam to i dobio u pisanoj formi uz porudzbenicu..
:: :: No nema veze sad za to, ono sto me sada jos vise interesuje, jeste da po tome sto ti pricas, kod nas nema oc modela, sto znaci da ga ni ti nemas, ali on sve jedno i na nizim taktovima pravi ogromnu buku i greje se kao djavo? Jesmo li se dobro razumeli i zaboga da li je to uopste moguce :
:: :: Pa koliko se onda greju i zuje ti oc modeli?!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs