Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Clock GAINWARD 7600GS DDR3 GLH
STRANA 1 OD 1
filni Clock GAINWARD 7600GS DDR3 GLH 07.05.2007. 02:21 T4267

status: user
broj poruka: 1220

Ko je najvishe overclock-ovao ovu kartu neka napishe....Ja je imam ..Pa me zanima dokle moze da gura...a da se ne ugradjuju dodatni ventilatori.....

meni sada stoji na 512/1450Mhz ..... Kada sam stavio memoriju na 1500 Mhz.U igri S.T.A.L.K.E.R mi se pojave manji problemi sa slikom.>Cim vratim na 1450Mhz... Sve radi kako treba..Pa me zanima....Ko je koliko izvukao sa ovom kartom..... u EXPERT TOOL, a i u Riva Tuner-u ...

Racunar koji ja imam ako neshto znaci je:
Ploca - ASUS M2N-E
Procesor - AM2 3500+ 64 Bit
Memorija - GEIL 1 GB 667Mhz
Hard Disk - 160 Gb Maxtor
Grafika - Gainward 7600 GS GLH DDR 256Mb/128 Bit
Kucishte - Blueberry 450W
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik Overdose 07.05.2007. 04:19 #18329

broj poruka: 726

Ja mislim da je to odlican rezultat - maksimum koji mozes ocekivati od GS.Sada imas karticu koja je,takoreci,GT model (procesor ti je malo sporiji,ali je vaznija brzina memorije,koja je priblizna GT modelu).
Inace,ja se ne bih igrao previse,da sam na tvom mjestu.Postigao si limit,vise nista ne diraj.
Sto se tice programa koje si pomenuo (Riva tuner i Expert tool),dodao bih da ti mogu posluziti i nVidijin ntune,prije svega za monitoring,a,takodje,i metoda `delta modifikacije`,koja je nesto kompleksnija.Ova metoda podrazumijeva smanjivanje frekvencije rada vertex jedinica,uz istovremeno povecavanje vrijednosti (fekvencije) raster operatora i sejdera.Sve ovo podrazumijeva flesovanje BIOS-a kartice (nvflash) i postojanje jedne diskete :)

desperados poz 07.05.2007. 13:21 #18348

broj poruka: 31
Ja svoj GLH drzim na 540/1500. Nisam imao probleme u S.T.A.L.K.E.R.-u.
Video sam na forumima da mnogi teraju i vise, moduju.....
Cini mi se da procesor na kartici treba malo vise napona da bi se klokovao kao GT.
Kad se tu pretera onaj test sa prirodom u 3D Mark2003 redovno puca, bar kod mene.
Vaskev re 07.05.2007. 17:45 #18382

broj poruka: 1673
Na sajtu xbitlabs imas sve lepo opisano bas za tvoju karticu i voltmod i deltamod i maksimum koji su postigli i kako su postigli, bolje objasnjenje od toga neces naci.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs