Dakle +16-19% sa obicnim OC-om, i oko +30% sa dodavanjem napona. Skaliranje sasvim solidno.
Recimo da ovaj OC nije toliko upotrebljiv na referentnom modelu, zbog preterane buke da bi se karta ohladila (opet subjektivna stvar), ali na custom PCB i modleima sa nereferentnim hladjenjem bice itekako moguc, o vodi da ne pricamo. Zanimljivo ce biti kada se pojavi HD 7950 koja bi trebala da kosta slicno kao GTX 580 a od samog starta ce biti dostupni nereferentni modeli.
Vecinu ova karta zbog cene ne zanima i slicno, ali ovo moze biti dobar pokazatelj sta ce modeli srednje klase u 28nm moci...
Re: Re: AMD Radeon HD 7970 Overclocking Performance [HardOCP]
13.01.2012. 09:41
status: user broj poruka: 6502
Hoce u martu tako se prica, a 7950 31. januara sada. A prica se i da ce Kepler izaci negde krajem Q1 2012...
:: Mogli bi vec da predstave i te druge karte... :: :: :: :: :: Vecinu ova karta zbog cene ne zanima i slicno, ali ovo moze biti dobar pokazatelj sta ce modeli srednje klase u 28nm moci... :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: AMD Radeon HD 7970 Overclocking Performance [HardOCP]
13.01.2012. 09:46
status: user broj poruka: 4187
Kontam da ako HD7970 PowerColor kosta 49k, HD7950 isti proizvodjac, cena ce biti oko 40k?
:: Hoce u martu tako se prica, a 7950 31. januara sada. A prica se i da ce Kepler izaci negde krajem Q1 2012.. :: :: :: :: Mogli bi vec da predstave i te druge karte... :: :: :: :: :: :: :: :: :: Vecinu ova karta zbog cene ne zanima i slicno, ali ovo moze biti dobar pokazatelj sta ce modeli srednje klase u 28nm moci... :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Otprilike, cena ce biti na nivou GTX 580 a mozda ce biti malo brza nekih 5-10% od GTX 580 + ovoliki OC kao kod HD 7970, do sada nisu se nesto preterano razlikovale po OC-u ni 5850 i 5870 a ni 6950 i 6970, pa i sada ne verujem da ce biti drugacije.
:: Kontam da ako HD7970 PowerColor kosta 49k, HD7950 isti proizvodjac, cena ce biti oko 40k :: :: :: :: Hoce u martu tako se prica, a 7950 31. januara sada. A prica se i da ce Kepler izaci negde krajem Q1 2012.. :: :: :: :: :: :: :: Mogli bi vec da predstave i te druge karte... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Vecinu ova karta zbog cene ne zanima i slicno, ali ovo moze biti dobar pokazatelj sta ce modeli srednje klase u 28nm moci... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
A jel se zna nesto o otkljucavanju? Posto koliko sam video, bice 7950 sa 3GB i sa 1,5GB. Mada RAM naravno ne znaci nista, posto se i 6950 1GB mogla otkljucati.
:: Otprilike, cena ce biti na nivou GTX 580 a mozda ce biti malo brza nekih 5-10% od GTX 580 + ovoliki OC kao kod HD 7970, do sada nisu se nesto preterano razlikovale po OC-u ni 5850 i 5870 a ni 6950 i 6970, pa i sada ne verujem da ce biti drugacije :: :: :: :: Kontam da ako HD7970 PowerColor kosta 49k, HD7950 isti proizvodjac, cena ce biti oko 40k :: :: :: :: :: :: :: Hoce u martu tako se prica, a 7950 31. januara sada. A prica se i da ce Kepler izaci negde krajem Q1 2012.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Mogli bi vec da predstave i te druge karte... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Vecinu ova karta zbog cene ne zanima i slicno, ali ovo moze biti dobar pokazatelj sta ce modeli srednje klase u 28nm moci... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: AMD Radeon HD 7970 Overclocking Performance [HardOCP]
13.01.2012. 11:38
status: user broj poruka: 2929
Sta te briga za buku ako je karta ladna, kada nesto igras kao da primecujes buku. Ja uzimam samo referentne modele i uvekl sus e bolje pokazali kada je OC u pitanju nekako uvek sam sa ref izvlacio vise. Jedinoo sada imam GTX 580 DCUII i to silom prilika nisam nasao ref, na svu srecu niova se klokuje super.
:: Posto je podrska za podizanje napon stigla, izasli su neki testovi koji pokazuju sta karta stvarno moze, ovo je jedan od njih.. :: :: http://alturl.com/apv5 :: :: OC iz Overdrive-a, bez podizanja napona: 1125/1575 MHz = +22% GPU, +15% Me :: :: OC sa podizanjem napona 1260/1725 MHz (fan 75%) = +36% GPU, + 25% Me :: :: Prosecno ubrzanje u odnosu na default :: http://alturl.com/aif4 :: :: Dakle +16-19% sa obicnim OC-om, i oko +30% sa dodavanjem napona. Skaliranje sasvim solidno :: :: Recimo da ovaj OC nije toliko upotrebljiv na referentnom modelu, zbog preterane buke da bi se karta ohladila (opet subjektivna stvar), ali na custom PCB i modleima sa nereferentnim hladjenjem bice itekako moguc, o vodi da ne pricamo. Zanimljivo ce biti kada se pojavi HD 7950 koja bi trebala da kosta slicno kao GTX 580 a od samog starta ce biti dostupni nereferentni modeli :: :: Vecinu ova karta zbog cene ne zanima i slicno, ali ovo moze biti dobar pokazatelj sta ce modeli srednje klase u 28nm moci... :: :: ::
Na Fudzilli, javljaju da su se već pojavile dve karte ispod 500€ (Sapphire i PowerColor)... što pokazuje neku tendenciju kad se iste ustale u prodaji - ionako su sve iste za sada, osim pre pomenite XFX. Od cena nas (vas koji će to da kupite) može spasti samo nevidija, ako stvarno uspe da pljune novi GPU u Q1 a ne tek u junu.
jer je ova karta u 28nm... Prelazak sa 4870 na 5870 je bio nebi i zemlja i verujem 100 % ubrzanje... A ovde porediti 6970 i 7970 nekako,neznam... Nije to to sto sam ja ocekivao... Da su stavili jedno 3000 stream procesora. E to bi bila karta .-) A da su mogli jesu...
Drugo cena oko 500 evra. Stvarno nisu normalni.. Bolje dodati jos malo i staviti 2 x 6970 ili gtx 570...
asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Sapphire 5850/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
Mogli su da cepnu i 4000 stream procesora ali onda bi 3-4 sledece generacije bile problizne po jacini. A i vise ne igra ulogu sirova snaga GPU-a, nego njena efikasnost. Ti se sa dosta jeftinijom kartom mozes naigrati koliko hoces, a sto se tice serije 7xxx, po meni ce prava poslastica biti 78xx pa mozda cak i 77xx.
Jedno si u pravu.Nije ni priblizno bio skok kakav je bio sa 4870 na 5870! A nemoj misliti da su mogli da odrade ne znam sta jos. Imali su oni dugo vremena da razvijaju GNC i da poprave sve ono sto je falilo i da sve to uklope i da ponude trzistu ono sto je neophodno. Bacili su akcenat i na GPGPU + su kartu morali da podese i za gaming. Mislis da je sve to lako odraditi? Koliko godina pratim njihov razvoj to su pozrtvovani protivnici i daju sve od sebe. Njima je gaming odsek itekako bitan deo trzista. nVidia-i se hebe i za trziste i za brzinu,znaju da ce uvek moci da naprave brzi chip i toga se drze te top ponude..Doduse od skoro su malo promenili strategiju mada bi i mogli da porade jos malo bolje na marketingu. Cena je iz prostog razloga takva. CPU odsek im je pukao,imaju 2 meseca fore da malo navuku odredjene kupce i prodaju odredjeni broj 7970 uz veci profit dok se konkurencija ne pojavi i onda ce verovatno cene ici dole,tj mora. GPU odsek je jedina grana koja je sad trenutno najstabiolnija karika u njihovoj firmi. APU ide i prodaje se ali ne toliko koliko se prica.Podigao se vestacki hype. U mobile segmentu ih nema nigde..GPU je sad pa skoro jedini i pravi izvor prihoda i opstanka ..
:: jer je ova karta u 28nm... Prelazak sa 4870 na 5870 je bio nebi i zemlja i verujem 100 % ubrzanje... A ovde porediti 6970 i 7970 nekako,neznam... Nije to to sto sam ja ocekivao.. :: Da su stavili jedno 3000 stream procesora. E to bi bila karta .-) A da su mogli jesu.. :: :: Drugo cena oko 500 evra. Stvarno nisu normalni.. Bolje dodati jos malo i staviti 2 x 6970 ili gtx 570.. :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Sapphire 5850/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: ::
Sky, jel to sigurno da ce nove serije 7xx(koliko sam citao da ce preskociti 6xx za desktop) podrzavati 3D surround sa jednom kartom?
:: Jedno si u pravu.Nije ni priblizno bio skok kakav je bio sa 4870 na 5870 :: A nemoj misliti da su mogli da odrade ne znam sta jos :: Imali su oni dugo vremena da razvijaju GNC i da poprave sve ono sto je falilo i da sve to uklope i da ponude trzistu ono sto je neophodno :: Bacili su akcenat i na GPGPU + su kartu morali da podese i za gaming :: Mislis da je sve to lako odraditi :: Koliko godina pratim njihov razvoj to su pozrtvovani protivnici i daju sve od sebe :: Njima je gaming odsek itekako bitan deo trzista :: nVidia-i se hebe i za trziste i za brzinu,znaju da ce uvek moci da naprave brzi chip i toga se drze te top ponude..Doduse od skoro su malo promenili strategiju mada bi i mogli da porade jos malo bolje na marketingu :: Cena je iz prostog razloga takva :: CPU odsek im je pukao,imaju 2 meseca fore da malo navuku odredjene kupce i prodaju odredjeni broj 7970 uz veci profit dok se konkurencija ne pojavi i onda ce verovatno cene ici dole,tj mora :: GPU odsek je jedina grana koja je sad trenutno najstabiolnija karika u njihovoj firmi :: APU ide i prodaje se ali ne toliko koliko se prica.Podigao se vestacki hype :: U mobile segmentu ih nema nigde..GPU je sad pa skoro jedini i pravi izvor prihoda i opstanka . :: :: :: jer je ova karta u 28nm... Prelazak sa 4870 na 5870 je bio nebi i zemlja i verujem 100 % ubrzanje... A ovde porediti 6970 i 7970 nekako,neznam... Nije to to sto sam ja ocekivao.. :: :: Da su stavili jedno 3000 stream procesora. E to bi bila karta .-) A da su mogli jesu.. :: :: :: :: Drugo cena oko 500 evra. Stvarno nisu normalni.. Bolje dodati jos malo i staviti 2 x 6970 ili gtx 570.. :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Sapphire 5850/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: ::
Nisam bas razumeo..Koje nove serije?Cije nove? Kepler.Ako mislis na njega tako sam i ja procitao.. Videcemo.Nisam siguran da ce da nose oznaku 7xx. Postoji neka konfuzija oko tih oznaka. nVidia je pocela da kaki ili je to samo rumor posto nema informacija zvanicno. Ima onaj slide /roadmap ali mislim da ni to nije tacno 100% !
Previse su misticni oko ovog Keplera,ama bas nema ni jedna bliska informacija kao potvrda,vec samo nagovestaji.Moguce je da ce Kepler biti bas vrhunski mada je i Fermi osvetlao obraz (GTX5xx) !
:: Sky, jel to sigurno da ce nove serije 7xx(koliko sam citao da ce preskociti 6xx za desktop) podrzavati 3D surround sa jednom kartom :: ::
Da, na novog keplera sam mislio. A bas na NVIDIA forumu sam procitao o oznakama, i mislim da sam procitao da ce preskociti 6xx za desktop. Znaci, nista oficialno za 3D surround. Steta...
:: Nisam bas razumeo..Koje nove serije?Cije nove :: Kepler.Ako mislis na njega tako sam i ja procitao. :: Videcemo.Nisam siguran da ce da nose oznaku 7xx :: Postoji neka konfuzija oko tih oznaka :: nVidia je pocela da kaki ili je to samo rumor posto nema informacija zvanicno :: Ima onaj slide /roadmap ali mislim da ni to nije tacno 100% :: :: Previse su misticni oko ovog Keplera,ama bas nema ni jedna bliska informacija kao potvrda,vec samo nagovestaji.Moguce je da ce Kepler biti bas vrhunski mada je i Fermi osvetlao obraz (GTX5xx) :: :: :: Sky, jel to sigurno da ce nove serije 7xx(koliko sam citao da ce preskociti 6xx za desktop) podrzavati 3D surround sa jednom kartom :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Iskreno mene je ovo razocaralo
14.01.2012. 08:07
status: user broj poruka: 6650
... ako baš nemaju neku pouzdanu industrijsku špijunažu pri ruci, onda su tek sada razmotrili šta sve Kepler mora da ima (minimum ili tu negde) a šta mogu ili znaju da naprave bolje ili brže ili manje skupo itd..... a zli jezik bi rekao, da prostudiraju arhitekturu i mogućnosti protivničkog proizvoda, pa da se onda volšebno, kod na jednom postu iznad najavljenim igrama, pojavi neka druga zahtevnost, it`s mean to be tricked... zezam. Imaju domaći, sami sebi zadaju vreme kada da ga donesu, niko ih više ne pritiska da moraju odmah da nešto ispljunu kao što je armija funboisa - štetno - pritiskala u neposrednoj prošlosti, pa, očekujmo ipak nešto dobro. Ako i nisu bili sigurni u kom pravcu da guraju (težište) sada je jasno. Ali, DVA proizvođača na svetskom nivou, to samo znači monopol i nameštanje cena. I kod nekoliko je to slučaj non-stop (vidimo za LCD panele, pa za memorije a sigurno će se nakon nekog vremena pokazati i za ove hdd-ove u nebesima, da je isto nameštana cena i da nije realno toliki pad proizvodnje).
Budale veruju u sreću.
:: Da, na novog keplera sam mislio. A bas na NVIDIA forumu sam procitao o oznakama, i mislim da sam procitao da ce preskociti 6xx za desktop. Znaci, nista oficialno za 3D surround. Steta.. :: :: :: :: Nisam bas razumeo..Koje nove serije?Cije nove :: :: Kepler.Ako mislis na njega tako sam i ja procitao. :: :: Videcemo.Nisam siguran da ce da nose oznaku 7xx :: :: Postoji neka konfuzija oko tih oznaka :: :: nVidia je pocela da kaki ili je to samo rumor posto nema informacija zvanicno :: :: Ima onaj slide /roadmap ali mislim da ni to nije tacno 100% :: :: :: :: Previse su misticni oko ovog Keplera,ama bas nema ni jedna bliska informacija kao potvrda,vec samo nagovestaji.Moguce je da ce Kepler biti bas vrhunski mada je i Fermi osvetlao obraz (GTX5xx) :: :: :: :: :: Sky, jel to sigurno da ce nove serije 7xx(koliko sam citao da ce preskociti 6xx za desktop) podrzavati 3D surround sa jednom kartom :: :: :: :: :: :: :: ::
A HD 7870 kao GTX 570? Taman bi mi legla jedna od te dve.
:: bi trebalo da bude oko 10=15 % slabija od 7970 , posto ce da ima manje stream procesora ~ 1792 i fakticki ona ide na gtx 580 :: :: http://tinyurl.com/7xsd6a :: ::
Re: Uporedni test: Radeon HD7970 vs GeForce GTX580
17.01.2012. 21:48
status: user broj poruka: 6502
Sem u Crysis 2 i Lost Planet koje su bas nVidia igre, tu su uvek imali prednost, brza je blizu 30% u ostalim igrama kada su obe overklokovane sto nije malo, u 3D Marku i 50%, kad se doteraju jos drajveri za GCN, bice jos veca ralzika... Tako da ispada da je 20% veca cena itekako opravdana performansama...
:: a i ovi ventilatori su nekako izbaceni, ruzno.. referentne karte sa turbinama su mi zako :: :: :: :: Takva karta, a klok gpu-a manje vise prosecan kao i referentne karte :: :: Odlicna karta za klok, a klok nista posebno.. :: :: :: :: :: :: :: http://www.guru3d.com/article/msi-radeon-hd-7970-lightning-review :: :: ::
Kako bre referentne karte su zakon, pogotovu sa turbinama ne bih kupio vise u zivotu. Em slabo hladi, em se cuje kao avion. Referentna grafika vise ne ulazi kod mene u kuciste.
Steta sto ne postoji HIS kod nas, inace bi bio moj najcesci gost kad je u pitanju AMD grafika.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: a i ovi ventilatori su nekako izbaceni, ruzno.. referentne karte sa turbinama su mi zako :: :: :: :: Takva karta, a klok gpu-a manje vise prosecan kao i referentne karte :: :: Odlicna karta za klok, a klok nista posebno.. :: :: :: :: :: :: :: http://www.guru3d.com/article/msi-radeon-hd-7970-lightning-review :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.