Stvarno neverovatne klokove su postigli sa ovom grafickom,dobar pocetak 2012 za AMD,sad je stvarno Nvidia na redu da izbaci nesto sto moze da postigne(prestigne) ovu graficku koja ruku na srce,AMD stvarno dobro napravio!!!
Što reče FunSky, ne zato što ih nema, nego je to uzvišena tehnologija i arhitektura, pa pajaci ne bi znali kako da je koriste. Ona u stvari daje (mislim, novi amd procesori, jel`) mnogo više nego što se vidi na papiru, važan je subjektivan osećaj, a, kada se OS diže na AMD procesoru, to je - ko ga ima i može da proveri - pravi osećaj brzine, snage i samodovoljnosti. Kako takvih manjka u IT svetu, onda su uzeli moron outside tehnologiju, da zadovolje priglupe i neobrazovane široke IT mase... i forume P.S. a kad ga ture na amdeku, ondak će tek da poleti!
EDIT: ... a jeste li videli komentar na kraju prve strane, dalje ne mogu da čitam, onog nesrećnog funboisa, ... AMD shut-up and take my money.... Pazite, kao i sa nvidijom kada iziđe nova karta, oduševljenje je ogromno, za 10-15 ili negde 30% ubrzanja na defaultu - jer se nudi očekivanje za overklok. Kakvi će biti ostali primerci GPU-ova, videćemo uskoro, nije retko da su u review-ima, odabrani semplovi, a posle stigne otrežnjenje... ono: klokuje se kao svinja, dok je ne kupiš sam, ili, svi se otključavaju do tvog primerka. Polako... mada lepo zvuči i izgleda.
karta se izjednacava sa HD 6990, a prestize GTX 590 verovatno u dosta situacija.
Ja sam i predvidjao nesto oko 1200-1300MHz sa podizanjem napona i to je ot otprilike, 36% OC za GPU ! Cak i na default naponu ide do 20% OC, sto je ekstra za onoga ko ne zeli da povecava preterano grejanje i potrosnju.
Ja imam AMD ali .... i koristim AMD ali ... mani subjektivan osecaj. I ja kada sednem u trkacki Yugo mislim da sam uhvatio Boga za mu.. ali .. ono jest juri on...borba za goli zivot ali...rezultat mi uvek slabiji od ....Pezoa...Micubishija ....ono jes to... moron se hvata za brojke ,a ne za subjektivan osecaj...da...to...rezulat je da ja uvek u gen. plasmanu sam 12 13 .a ovaj sirovi 1 2 3 ...tja Tako da ja sam sto bi reko nas prig.up narod ...svestran teram sta doVatim ...ali znam ipak sta je brzo ,a sta KAO brzo.. E da a sto se tice karte iz teme jes zver svaka cast nema sta ATI gura samo tako mada i tu opet imam Nvidu ali se ne libim dobrog ATIa Ono jes da dodam da neko iz priglupe nase je kao slicajno mozda i skolovan ...da ...ono Nikola Tesla skola visan niza...i to ...ali sto se exponirati ..pa nismo exponati ... jel...pa nece mi Pisa biti veca od lupanja po forumu
Tri bitne stvari su pomenute u komentarima. Evo ih:
02.01.2012. 16:38
status: user broj poruka: 10999
1. Pisko opravdano gaji rezerve prema Dekinom postenju - veoma je moguce da se ispostavi kako karte iz serija koje se budu pojavile na trzistu, nisu ni prineti ovim `oglednim` primercima. 2. CrowBgd se pita isto ono sto sam se pitao i ja (u prvoj temi koja je postavljena u vezi ove karte, pre nekoliko dana) - kako to da se uvek radi o Intel-ovom CPU-u u masini na kojoj ova karta ostvaruje rekorde? Naime, stalno se provlaci trakavica kako ``CPU bas i ne igra narocito bitnu ulogu u efikasnosti graf. karte u radu sa savremenim, graficki zahtevnim aplikacijama pa i igrama`` a sve da bi se, onako implicitno, neopazice, pod tepih gurnulo neugodno podsecanje na buldozerov fijasko i na slabu efikasnost AMD-ovih procesora poslednjih generacija. 3. Philaemos poziva AMD-ove placenike (prisutne na Forumu) da podsete svoje nalogodavce: `ej, bre, gazde, uvozite ovu kartu i prodavajte je po POVOLJNIM cenama! - - - - - - - - - - - - - - - - edit: 550E?
Pazi, isto važi i za prve semplove nvidije, za prve cene, i to baš te papirne, dok ne bude široko-dostupno i tako, treba imati rezerve i ne zaletati se. A za AMD procesore... 100% ni jedan rekord neće biti srušen u kombinaciji sa bulldozerom i tom amd karticom, to je jasno, ali, mogli su - kao Medo ovde na forumu, da pokažu da li i koliko ima gubitka u odnosu na procesor, a tu bi, čini mi se, ne AMD procesori već nvidija i njeni drajveri i oslanjanje na CPU, opet neslavno prošla. Realno su dva veeeelika pomaka kod amd-ati grafike dostignuta: skaliranje crossfire-a, i, skaliranje u odnosu na klok, to se za sada mora priznati, a, koliko će moći da se klokne, e, to ćemo videti u tim `narodnim` verzijama GPU-a koje ćemo jedine i moći da kupimo... Ja bi pre rekao da će najbolji semplovi iliti yield biti sačuvani i pažljivo birani za trenutak pre lansiranja nove nvidija generacije, kada bi se mogli pojaviti u nekom obliku fabrički overklokovanih karti - po principu kako su serije 69xx nasvirane i nema više praga za neki značajni overklok - to se može i ovde, da ih iscede i tako prodaju, videćemo zatan boost očigledno (ali i u potrošnji i buci). Živi bili pa videli, mesta ima, a džepovi ... ima valjda neki Wlada da to pazari.
Samo nisi razumeo moju poruku, a to je da ne verujem nista dok se ne pojave modeli u Srbiji, pa da vidimo kako se klokuju. Razocarao sam se posle onog hvaljenja za Bulldozer koji se klokuje na 7-8GHz (ili koliko vec bese), a ne moze da se nosi ni sa i5 2500k (koji kucka u mom kucistu).
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Razumeo sam ja tebe, dobro razumeo. Ali, implicitno, ti si pomenuo i problem (problem!)
02.01.2012. 17:43
status: user broj poruka: 10999
koji se zove: A KADA CE OVE SLAVNE NAPRAVE DOCI I U RUKE SIROTINJE-RAJE SRBISTANSKE, to jest DA LI CE DOCI, S OBZIROM NA CENE (jer - po kojoj ceni ce biti nudjene i KADA)? Poenta je: AMD-a karakterise (ako ga ista karakterise) mahanje sargarepom zakacenom na dugackom kanapu koji je vezan za dugacak stap...
Re: Razumeo sam ja tebe, dobro razumeo. Ali, implicitno, ti si pomenuo i problem (problem!)
02.01.2012. 17:49
status: user broj poruka: 2743
U cpu segmentu jeste tako, a za gpu... videcemo... serija 6xxx je po meni uvek bila iza nvidia 5xx, a za 7xxx cekaj Torto da dodju. Planirao sam da menjam 5850 za GTX570, ali rekoh da sacekam 7xxx... crvena mi dusa nekako...
:: koji se zove: A KADA CE OVE SLAVNE NAPRAVE DOCI I U RUKE SIROTINJE-RAJE SRBISTANSKE, to jest DA LI CE DOCI, S OBZIROM NA CENE (jer - po kojoj ceni ce biti nudjene i KADA) :: Poenta je: AMD-a karakterise (ako ga ista karakterise) mahanje sargarepom zakacenom na dugackom kanapu koji je vezan za dugacak stap... :: :: ::
Re: Razumeo sam ja tebe, dobro razumeo. Ali, implicitno, ti si pomenuo i problem (problem!)
02.01.2012. 17:50
status: user broj poruka: 1872
Voleo bih samo da skrenem pažnju na to kako osnove geometrije nalažu da će šargarepa biti bliže ako je kanap duži, tako da podržavam samo onaj deo sa štapom. Ali da, slažem se da će to u svakom slučaju kod nas da bidne jedna veoma skupa šargarepa.
:: koji se zove: A KADA CE OVE SLAVNE NAPRAVE DOCI I U RUKE SIROTINJE-RAJE SRBISTANSKE, to jest DA LI CE DOCI, S OBZIROM NA CENE (jer - po kojoj ceni ce biti nudjene i KADA) :: Poenta je: AMD-a karakterise (ako ga ista karakterise) mahanje sargarepom zakacenom na dugackom kanapu koji je vezan za dugacak stap... :: :: ::
Re: Re: Razumeo sam ja tebe, dobro razumeo. Ali, implicitno, ti si pomenuo i problem (problem!)
02.01.2012. 17:53
status: user broj poruka: 2743
Cinimi se da ce biti kao sa izlaskom 5870, kupovace se dosta i to po finim cenama dok nVidia ne izbaci njihovu novu seriju.
:: Voleo bih samo da skrenem pažnju na to kako osnove geometrije nalažu da će šargarepa biti bliže ako je kanap duži, tako da podržavam samo onaj deo sa štapom :: Ali da, slažem se da će to u svakom slučaju kod nas da bidne jedna veoma skupa šargarepa :: :: :: koji se zove: A KADA CE OVE SLAVNE NAPRAVE DOCI I U RUKE SIROTINJE-RAJE SRBISTANSKE, to jest DA LI CE DOCI, S OBZIROM NA CENE (jer - po kojoj ceni ce biti nudjene i KADA) :: :: Poenta je: AMD-a karakterise (ako ga ista karakterise) mahanje sargarepom zakacenom na dugackom kanapu koji je vezan za dugacak stap... :: :: :: :: :: ::
Re: @Tristram: kanap je dugacak zato sto je stap visoko u... oblacima.
02.01.2012. 19:14
status: user broj poruka: 1872
A pa da, ako je poenta da kraj štapa bude u oblacima onda je dugačak kanap pod moranje. Istina, kad štap ne bi bio u oblacima šargarepa bi mogla da se nalazi mnogo dalje, ali opet nije ni fazan u tome da bude preterano daleko već da ti landara na prcimetar van domašaja ruke, ali ipak... ne, ova metafora je upravo i zvanično otišla u kurac.
:: Radi se o `cloud` varijanti marketinske strategije... Tamo obitava Super Hik (krade sirotinji tako sto joj prodaje bofl, pa novac nosi bogatima) :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.