Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Monitor 24` prporuka...
STRANA 1 OD 1
gilopile Monitor 24` prporuka... 31.12.2011. 01:02 T42336

status: user
broj poruka: 9459
Sigurno ima milion tema, ali nisam u mogucnosti da pretrazujem... Budzet je nekih 16000-ak hiljada... Nista posebno, koristio bi se za standardicu. Ima li nesto ili mora da se doda jos koja hiljada, sto bi bilo tesko, ali ako mora....
Najvise bi mi odgovaralo da neko ima nesto slicno, pa ono iz prve ruke(sto bi se reklo).

Hvala na svakoj poreporuci unapred!

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: 31.12.2011. 01:51 #388073

broj poruka: 3519
Dell P2412H LED, nešto preko 17K je, ortak reče da ga je upregao neki dan. Imaš i nekih Benq i LG od 24``, ali lično bih išao na Dell, jer su mi iskustva sa njihovim monitorima(doduše sa IPS panelom) pozitivna. Dalje, imaju 36 meseci garanciju, plus garanciju na 0 mrtvih piksela od tri meseca, iza čega, recimo Samsung nije spreman da stane, bar ne kad su u pitanju amaterski monitori srednje klase.

Kad si već primetio da ima `milion` tema, onda i milion i prvi odgovor...Svako bi ti preporučio u ovoj situaciji da ideš na Dell-ov budžet E-IPS 23`` monitor U2312HM(6-bit ni panel, koji paletu boja nadoknađuje uz unapređeni FRC(Frame rate control), koji omogućuje prikaz od 16,2 M boja, što je odlika 8-bitnih panela(zapravo 16,7M)). Lično mislim da bi ovo bio dobar potez.

Kako si naveo da je monitor predviđen za `standardicu`, pretpostavljam uobičajenu multimediju, reći ću da ghostinga nema(govorim iz ličnog iskustva, ako treba možeš me kontaktirati i na mail radi verifikacije), odnosno da je isti urbana legenda, kao i da je razlika između 23`` i 24`` minorna, što možeš proveriti na: http://goo.gl/4sQwg

Svakako, možeš uzeti i neki od monitora koje proizvode LG, Benq, koji za multimediju nisu loši, osim ako govorimo o preciznosti i uglovima gledanja, koji naravno, nisu dobri i korak su nazad u odnosu na današnju ponudu monitora sa IPS panelima.

I poslednja stvar(već sam udavio) je da ako ti je bitna samo dijagonala bez izričitih prednosti koje sam panel donosi, onda samo search i uzmi najjeftiniji :)

Laku noć svima i sve nabolje u Novoj Godini!

gilopile ...l 31.12.2011. 02:15 #388075

broj poruka: 9459
Pre svega hvala na ovako opsirnom objasnjenju:) Ne bih nesto da detaljisem i najverovatnije cu ici na taj upregnuti Dell P2412H LED:). Kao sto sam naveo, to je standarda upotreba, nista spec. Nisam gledao kolika mu je cena kod pojedinih pro/preprodavaca, ali mislim da cu da se skrpim za toliko.

Hvala jos jednom i sve najbolje i tebi u Novoj Godini!
Pozdrav!

Naravno, kada ga pazarim, javljam utiske:)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

ikaiaki re 31.12.2011. 09:47 #388091

broj poruka: 316
neko juče ponudi: http://goo.gl/wakQo

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs