Nacuo sam nesto vezano za poskupljenje komponenti posle Nove godine pa resih da pazarim grafiku ovih dana. Treba mi grafika do cene pomenute gore? Odavno sam prestao da pratim grafiku kad sam kupio plocu sa HD3300 integrisanom pa se malo slabije snalazim.
Treba mi nesto konkretnije, nesto sto ne bih morao da menjam u sledecih 6 do 12 meseci. Mozda mnogo trazim, al` nisam nesto narocito zahtevan gejmer - zanima me samo Batman AA i AC, Dota 2 i Diablo 3 kada se eventualno pojave. : D
Od napajanja imam nekog Chieftec-a od 500W, nisam siguran za model - nisam trenutno pored svog racunara.
My sword can cut through armor and still cut a tomato.
:: AMD X2 3000+ Black Edition, (opet nisam siguran za model) koji nazalost ne umem da klokujem : :: :: Mozes konkretan model da ostavis? Posto vidim da ih ima brdo. :: :: :: Neki od nas, nazalost, nisu toliko srecni. : :: :: :: My sword can cut through armor and still cut a tomato :: ::
@gogi1: Ne lupaj. Savetujem vas da izbegavate EVGA, za 150e ti je najbolja varijanta Sapphire 6870, oko 5% jaca od 560-ke. Dok za 120e ti je ta Powercolor 6850 puna kapa, ali mozes i GTX460 1GB da uzmes mada je to prosla serija.
Mator racunar, jebaga. Ne treba mi nista specijalno - za sada samo Frozen Throne zbog Dote imam instaliran svejedno. Bitno mi da Diablo 3 i Dota 2rade, sve ostalo je suvisno.
Onda će 5770 da ti bude sasvim dosta, a na taj procesor ne bi ni stavljao ništa jače.
:: Mator racunar, jebaga. Ne treba mi nista specijalno - za sada samo Frozen Throne zbog Dote imam instaliran svejedno. Bitno mi da Diablo 3 i Dota 2rade, sve ostalo je suvisno :: :: :: My sword can cut through armor and still cut a tomato :: ::
:: @gogi1: Ne lupaj :: Savetujem vas da izbegavate EVGA, za 150e ti je najbolja varijanta Sapphire 6870, oko 5% jaca od 560-ke. Dok za 120e ti je ta Powercolor 6850 puna kapa, ali mozes i GTX460 1GB da uzmes mada je to prosla serija :: :: MSi K9N-NEO-F v3```AMD Athlon 64 X2 3800+ @2,0Ghz```ATI Radeon HD 4730 512MB GDDR5 128Bit```2x1GB TakeMS 800Mhz```CGen e-6099 400W```Acer X223W-Q```A4Tech XL-740K Oscar```HDD 500GB+160G :: ::
da je atlon X2 3000+???? Pre bi rekao da imas X2 6000+ koji radi na 3000Mhz, ovaj prvi koliko se secam nije ni bio u prodaji kod nas, radi na 1600Mhz i trosi oko 20W.
Slobodno pazari šta želiš do 120e(ili ATI 6850 ili GTX 460) - izbor je samo prema onome što preferiraš. Taj CPU, ako se otkljucava u B4, na konju si i narednih 2 godine za sve živo što ti padne na pamet. A u igricama samo sa smanjenim detaljima igraćeš se na 1920x1080. operator
:: koji si ti idiot da ne mozes da ukapiras ironiju, ocigledno ne pratis forum dovoljno :: :: Phenom II X4 955BE @4.3ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Sapphire 5850 Toxic 1gb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12 :: :: :: @gogi1: Ne lupaj :: :: Savetujem vas da izbegavate EVGA, za 150e ti je najbolja varijanta Sapphire 6870, oko 5% jaca od 560-ke. Dok za 120e ti je ta Powercolor 6850 puna kapa, ali mozes i GTX460 1GB da uzmes mada je to prosla serija :: :: :: :: MSi K9N-NEO-F v3```AMD Athlon 64 X2 3800+ @2,0Ghz```ATI Radeon HD 4730 512MB GDDR5 128Bit```2x1GB TakeMS 800Mhz```CGen e-6099 400W```Acer X223W-Q```A4Tech XL-740K Oscar```HDD 500GB+160G :: :: :: ::
Hahahah, kazem da sam ispao iz forme kad su komponente u pitanju. : D Pratih to sve dosta dugo ali se stvari prebrzo menjaju. Aj gledacu da uzmem 6850, javljam se kad pazarim. Zahvaljujem, divni ste kao i uvek. :)
Operatore, pominjao si otkljucavanje. Kako to da uradim? Gledao sam neka `uputstva` po netu jos kad sam ga uzeo al` ne bih da cackam to na slepo da ne zapalim nesto.
nisi još ni kupio, a već hoćeš da je klokuješ.Okani se za sada toga, i nauči da klokenš procesor i grafu, pa onda polako.Nemo` da bude skuplja pita od tepsije.
:: Hahahah, kazem da sam ispao iz forme kad su komponente u pitanju. : D Pratih to sve dosta dugo ali se stvari prebrzo menjaju. Aj gledacu da uzmem 6850, javljam se kad pazarim :: Zahvaljujem, divni ste kao i uvek. : :: :: Operatore, pominjao si otkljucavanje. Kako to da uradim? Gledao sam neka `uputstva` po netu jos kad sam ga uzeo al` ne bih da cackam to na slepo da ne zapalim nesto :: :: :: :: My sword can cut through armor and still cut a tomato :: ::
Mislio sam na procesor. Grafiku sam siguran da ne bih cackao na taj nacin a citao sam u vise navrata da je procesor koji imam azdaja kad se otkljuca - pa reko` da pitam na koji nacin ga je bezbedno to odraditi kad smo se vec dohvatili toga. :)
Ako sam dobro shvatio imaš 790GX ili 790GX3 chipset 750 uz tog Phenom-a II 550 BE. Javi samo koja je ploča, pa ću ti odgovoriti u toku sutrašnjeg dana. Zapamti samo da od vrijednosti koje bih ti preporučio može još da se digne takt, ali ja uvijek idem na sigurno, a ne na maksimalni takt. Trebalo bi samo AAC da omogučiš u BIOS-u i da vidiš da li se u CPU-Z vide ostala dva. Za otključavanje je u prvom redu potrebna i sreća. U nekim slučajevima poput BIOSTAR TA790GX 128M samo BIOS 78DEA113 otključava CPU jezgra, dok sa drugima to nećeš moći npr. 78DEA525. Kod Gigashita i ASUS-a je isto tako( npr. ASUS M4A785D-M PRO se otključava sa 405, a sa ostalima sam mahao ušima). Zavisno od BIOS varijante možeš otključati neki CPU, dok sa drugom varijantom BIOS-a ne možeš. Neki procesori se na jednoj ploči otključaju, dok na drugoj neće da rade nikako. Najbitnije da znaš da nema pravila. operator
Da osim ovog sto je Operator rekao treba da znas i sledece:
1. neki procesori traze vise voltaze kao otkljucani i gube veci OC potencijal. 2. treba ti u 80% slucajeva dobro/bolje hladjenje(minimalno 15e ulaganje) 3. neki procesori mogu da rade kao 550BE x3(desi se da im je samo jedno jezgro ispravno, sto je opet super u odnosu na x2)
A sto se tice samog 550BE x2, on ti je dovoljan i za 6850 i za gtx460.
A Chiftek od 500w je dovoljan za obe kartice. No definitivno, idi na 6850 ako mene pitas. Manje trosi, malo je brza od GTX460(subjektivno mozda)..
Dakle, udjes u BIOS, nadjes ACC(advanced clock calibration), postavis na `auto`, nadjes `CPU unlock`/`unlock CPU`, tako nesto... Zavisi od BIOS-a. Namestis to, sejvujes i gledas sta ce da bude.
Testiraj CPU posle barem 3h u Linx i isto toliko u prime95.
Pozz.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
Ja sam imao x2 560 klokovan na 4Ghz sa karticom iz potpisa i mogu da kazem da sam se lepo naigrao (Mass Effect 2, The Witcher 2, AvP, Dragon Age 2 itd). S obzirom da ti imas x2 550 proc, koji ima malo nizi default takt od 560 a opet moze lepo da se klokuje, moj predlog ide za Powercolor 6850. NZXT Hades modded Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120Px2 Phenom II X6 1605T @ 3.7Ghz Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600Mhz Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 950/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: Nacuo sam nesto vezano za poskupljenje komponenti posle Nove godine pa resih da pazarim grafiku ovih dana. Treba mi grafika do cene pomenute gore? Odavno sam prestao da pratim grafiku kad sam kupio plocu sa HD3300 integrisanom pa se malo slabije snalazim :: :: Treba mi nesto konkretnije, nesto sto ne bih morao da menjam u sledecih 6 do 12 meseci. Mozda mnogo trazim, al` nisam nesto narocito zahtevan gejmer - zanima me samo Batman AA i AC, Dota 2 i Diablo 3 kada se eventualno pojave. : :: :: Od napajanja imam nekog Chieftec-a od 500W, nisam siguran za model - nisam trenutno pored svog racunara :: :: :: :: My sword can cut through armor and still cut a tomato.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.