E ovako ljudi ,imam jedno pitanje pa sam malo u nedoumici
Imam neki komp ,radi se o tome sto sam isutirao komp i verovatno mi je Agp ispala iz slota dok je komp bio upaljen , sada ne daje nikakvu sliku ,npr kada iskljucim monitor sa agp kartice ,, monitor pokazuje da nema signala, vratim ga nazad crna slika , sto znaci da je Agp kolko tolko ziva . E sad mene sto zanima ,da li moze ovo uopste da se popravi nekako sa nekom minimalnom cenom , jer vise zivaca nemam da trazim agp ,em sto su bahato skupe , em sto su losije od ove sto je meni riknula ,radi so asus-u 3650 silent 512mb, a iskreno ni ne zelim da prelazim na novu konfiguraciju , jer dalje od filmova/neta i wowa ne koristim komp . Sad razmisljao sam o nekoliko varijanta ,a opet da ne bacam neke pare
1. da popravim 2. agp neku da uzmem do 50 eur.( polovnu naravno ) ali da bude bolja od ove barem 3. da nadjem plocu sa nforce 4 chipsetom 754 socketom i da uzmem pci-e graf. i sad ovde me isto zanima , opet ne bi mogao da uzimam neku ne znam ni ja koju, jer procesor ne bi mogao da isprati koliko sam upoznat . ako bi ovo uradio ,gledao sam nesto ati 5770
iam neki amd 3.4 2.2gb ram
zanima me vase misljenje , sta bi ste vi uradili ( a da nije kompletan prelezak na ddr2/3 ) i koliko je max od pcie za nforce4 chipset
prvo moras da proveris sta se desava, da istestiras sa drugim komponentama, resetujes bios npr. itd., pa vidis do cega je, da li ploca, da li graficka, ili nesto drugo, izvadis sve iz kucista, povadis sve kartice, procesor pa ponovo vratis u slucaju da su se kontakti pomerili pa upali komp vidi sta se desava, ako zakljucis da je AGP graficka onda imas polovnu jeftino u oglasima.. ako je do ploce nesto za 10eu imas da je popravis (verujem da je manji kvar), a da prelazis ti se uvek isplati.. moras malo da se stisnes sa zivcima i popravis kad si znao da isutiras kuciste
:: :: E ovako ljudi ,imam jedno pitanje pa sam malo u nedoumici :: :: Imam neki komp ,radi se o tome sto sam isutirao komp i verovatno mi je Agp ispala iz slota dok je komp bio upaljen , sada ne daje nikakvu sliku ,npr kada iskljucim monitor sa agp kartice ,, monitor pokazuje da nema signala, vratim ga nazad crna slika , sto znaci da je Agp kolko tolko ziva :: E sad mene sto zanima ,da li moze ovo uopste da se popravi nekako sa nekom minimalnom cenom , jer vise zivaca nemam da trazim agp ,em sto su bahato skupe , em sto su losije od ove sto je meni riknula ,radi so asus-u 3650 silent 512mb, a iskreno ni ne zelim da prelazim na novu konfiguraciju , jer dalje od filmova/neta i wowa ne koristim komp . :: Sad razmisljao sam o nekoliko varijanta ,a opet da ne bacam neke pare :: :: 1. da popravim :: 2. agp neku da uzmem do 50 eur.( polovnu naravno ) ali da bude bolja od ove barem :: 3. da nadjem plocu sa nforce 4 chipsetom 754 socketom i da uzmem pci-e graf. i sad ovde me isto zanima , opet ne bi mogao da uzimam neku ne znam ni ja koju, jer procesor ne bi mogao da isprati koliko sam upoznat . ako bi ovo uradio ,gledao sam nesto ati 5770 :: :: iam neki amd 3.4 2.2gb ram :: :: zanima me vase misljenje , sta bi ste vi uradili ( a da nije kompletan prelezak na ddr2/3 ) :: i koliko je max od pcie za nforce4 chipset :: ::
jeste jeste agp , trenutno imam na toj konf. neki ati 9200 , radi sve ,al navika na bolje ,znas i sam kako je tesko kad padnes na magarca :D Upravo i gledam zadnjih par dana oglase ,sve su to neki ol skul chipovi , tipa 5900 i tako neke agp Pokusavam da nadjem 2600hd ili 3850 od tih novijih kartica ,al nista uokolo . Iskreno naradije bi da popravim sad staru ,ali ne znam jel uopste moguce
aj aj , bole vas tuki , sprdate se samnom :D neam kuciste sad, sve bleji na stolu pored monitora, tako da ako mi digne pritisak , jedan slajm ce da resi probleme lol
salu na stranu . videcu da iskobeljam neki nforce4 i 5770 na kraju i ako bog da , da umrem sa tom konfiguracijom , ne vraca mi se na r670 , ali npr , kada bi nasao 1950 xt bez razmisljanja odma u komp
Opravka malo teže, da su hladni lemovi moglo bi nešto da se uradi ali pre bi rekao da je tebi nešto pregorelo kad je karta izripila iz slota, a to će sam đavo da otkrije šta je.
Malo je idiotski da daješ 50e za agp kartu, mnogo više bi ti se isplatio kompletan prelazak ako si voljan da se iscimaš. Pazi ovako: DDR1 menjaš za DDR3 čak i bolje nego glava za glavu, odnosom bar 1:2. ako imaš dobru ploču možeš da dobiješ 15-20e za nju procesori se slabo traže, to će da ode za desetak evrića
Na to što si dobio dodaš planiranih pedesetak evra i uzmeš: neku 770 ploču za 30 athlon x2 za 25 i za 30e uzmeš recimo 9600gt
Eto, podmladiš se sasvim fino, onako bi imao krš, potrošio 50e i ostao bi ti krš. I još, bolje izbegavaj 754 ploče, crkavaju nenormalno, sve što vidiš po oglasima bar jednom je opravljano, a tek 5770 je totalni višak za single core procesor, nove igre neće moći da ti izvuče a za stare može i mnogo slabija karta.
:: :: jeste jeste agp , trenutno imam na toj konf. neki ati 9200 , radi sve ,al navika na bolje ,znas i sam kako je tesko kad padnes na magarca :D :: Upravo i gledam zadnjih par dana oglase ,sve su to neki ol skul chipovi , tipa 5900 i tako neke agp :: Pokusavam da nadjem 2600hd ili 3850 od tih novijih kartica ,al nista uokolo . :: Iskreno naradije bi da popravim sad staru ,ali ne znam jel uopste moguce :: ::
I to mi je isto palo u planu , da prodam ovo sto imam
imam Msi k8neo platinum 754 3400 1x kingston na 400 1x corsair na 400 i neku 256 lol
aj da kazemo i na ovo da dobijem nekih 40-50 ,pa da moze i taj neki fazon da se odradi . al treba naci i kupca za ovo , videcu videcu ,oglas ce morati da radi pa da vidim ponude . Fala u svakom slucaju , nesto cu morati da sredim , a 9200 na panj
Memorije će za 15e komad da odu dok kažeš piksla. Za ploču možeš da uzmeš 20e sigurno, ko što rekoh crkavaju mnogo pa su tražene, ako nije opravljana to obavezno navedi. Za procesor 10e a i to ćeš da se načekaš, nikom ne treba.
U kompletu ne verujem da će neko da uzme, ali ponudi i to za koji evro manje.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.