Koji mi je procesor potreban za ovog cikicu? Imam 5600+ ali ova grafika ga samara,ne znam sta cu....temp 90`c Ujedno ako ima neko jaci proc pa da se menjamo uz moju doplatu..... Znam naporan sam........
Minimum neki Athlon II 240/250 ili e5300/e5200 kakovec.
Klokovan na 3,5GHz lepo bi podmirio grafikicu. :- )
Eventualno gledaj da nadjes i neki Athlon II x3/x4, jer je mala razlika u ceni.
Ploca ti, pretpostavljam podrzava AM3 cpu?
Sto se tice temperature, neka ti kaze neko drugi, ali ja mislim da je 90c malo mLogo?
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Koji mi je procesor potreban za ovog cikicu :: Imam 5600+ ali ova grafika ga samara,ne znam sta cu....temp 90` :: Ujedno ako ima neko jaci proc pa da se menjamo uz moju doplatu.... :: Znam naporan sam........
Temp ne sme da ti bude 90, makar cpu radio na 100% bez prestanka. Moraš da sprovedeš bolje hlađenje CPU/ kućišta. Uzmi nekog polovnog athlona x3 za 40-45€.
Oni inače nisu osobito hladni ali ako ti je još i windsor jezgro ima garantovano da se greje ko đavo, hladi to čim god znaš i umeš, box kuler će da bude dovoljan samo u propisno provetrenom kućištu.
Ma užas, zna da ti zapadne ko na ugalj da radi. Bio neki 5000+ u nekom uskom horizontalnom kućištu, grejao se kao šporet a ne možeš da provetriš kako treba, morao je da legne masivniji kuler, leti se gasio na default.
Imao sam upravo tu kombinaciju. Grafika jeste isla u 90 stepeni al procesor daleko od te temperature. Ako mislis da ti je to temp procesora nije. A dal je grafika bolje radila sa fenomom. Odgovor je ne. Sama graficka je aj nedoradjena. Zato je i gtx 260 bio bolji. To su ispravili sa 5770 koja je sve igre terala mnogo tecnije. I onda sam se zeznuo i uzo gtx 460 :)
Kolko se secam maximalna temperatura za taj procesor je 70 stepeni. E sad da nabije 90 neverujem. U svakom slucaju promeni pastu. Ako nikad nisi to radio odnesi nek ti odrade u neki servis.Može da se gasi zbog mnogo drugih razloga.Ustvari prvo otvori kuciste pa ocisti ventilatore odnosno pogledaj dal se to uopšte vrti i kolko ima prašine. Ponovo kažem nema šanse da procesor bude u 90 stepeni . Ugasio bi se mnogo pre toga il bi se spržio il šta vec. I ne treba ti drugi procesor i taj ti je dobar i na nivou je atlona 240 ili e5200. Jedino da uznes neki sa 3 il 4 jezgra. Menjati taj za drugi dvojezgarni procesor JOK.
Kako mislite da on ugura AM3 procesor u AM2 slot? Postoje 2 verzije tog procesora, jedna iz 2006-e (90nm), druga iz 2008-e (65nm) ^Taj procesor nije na nivou 240/e5200, vec je nesto slabiji.
Nisam mu ni predlagao, ali može ako ima am2+ ploču, a i neke am2 oće da ih prime uz noviji bios.
Rečeno mu je da očisti kuler, proveri kako leži i turi još ventilacije u kućište. Međutim ne javlja se nešto, biće da ga je ubila struja dok je čeprkao :)
:: Kako mislite da on ugura AM3 procesor u AM2 slot :: Postoje 2 verzije tog procesora, jedna iz 2006-e (90nm), druga iz 2008-e (65nm :: ^Taj procesor nije na nivou 240/e5200, vec je nesto slabiji :: :: MSi K9N-NEO-F v2```AMD Athlon 64 X2 3800+ @2,4Ghz```ATI Radeon HD 2600XT 256Mb GDDR4 128Bit```2x1GB TakeMS 800Mhz```CGen e-6099 400W```Acer X223W-Q```A4Tech XL-740K Oscar```HDD 500GB+160G :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.