Ali popijem BSOD cim restartujem racunar. Onda moram da vracam stari BIOS...
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: http://goo.gl/eT8Q :: :: e ja sam samo modovao nesto oko hladjenja tj obrtaja ventilatora po odredjenoj temperatur :: :: http://www.youtube.com/watch?v=aJ_lp141YKQ&feature=relate :: CPU: AMD Athlon II 44 :: GPU: Gigabyte 5870 SO :: RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mh :: MBO: Gigabyte 770-DS :: PSU: GX-550 :: HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint RAID :: CPU COOLER: CM V :: CAS :: ::
Ajd`. Muka mi je vise da mi se pali Trix u pozadini. Nervira me. :)
:: Izlazim u ponedeljak iz bolnice, pa ako ti odgovara, mogu ti poslati podesavanja za 6990 OC, ako ti nesto znaci :: Koristim isto RBE 1.28 :: :: Uradio prije mjesec dana i za sada sljaka( ne javlja mi se decko kojem sam modovao karticu) :: Tek se tada pojavila verzija da podrzava 6990 :: operator :: ::
da se moduje, RBE ne radi sa HD 69xx kartama, samo mozes da otkljcas shader-e, a da menjas klokove i napon ne, postoji zastita u drajverima koja ne da da se manjaju klokovi u BIOSu i dobija se BSOD pri boot-ovanju...
Koristi Afterburner ili cime vec klokujes i to ti je jedino resenje, a ja ne vidim potrebu overkloka te karte uospte, mislim nema sta ne radi na maksimumu, ja svoju drzim na default-u, povecano grejanje i potrosnja mi uopste ne trebaju zarad nekih 15% performansi jer i ovako imam odlican frejmrejt u svakoj igri...
@Operater, nema veze to sto si ti radio za 6990 sa njegovim problemom, 6990 poseduje bios switch koji sam ubrzava kartu sa 830MHz na 880MHz ne moras uopte da je flashujes...
:: da se moduje, RBE ne radi sa HD 69xx kartama, samo mozes da otkljcas shader-e, a da menjas klokove i napon ne, postoji zastita u drajverima koja ne da da se manjaju klokovi u BIOSu i dobija se BSOD pri boot-ovanju... :: :: Koristi Afterburner ili cime vec klokujes i to ti je jedino resenje, a ja ne vidim potrebu overkloka te karte uospte, mislim nema sta ne radi na maksimumu, ja svoju drzim na default-u, povecano grejanje i potrosnja mi uopste ne trebaju zarad nekih 15% performansi jer i ovako imam odlican frejmrejt u svakoj igri.. :: :: @Operater, nema veze to sto si ti radio za 6990 sa njegovim problemom, 6990 poseduje bios switch koji sam ubrzava kartu sa 830MHz na 880MHz ne moras uopte da je flashujes.. :: :: ::
Pogledaj jos mlao po netu ako hoces mada sumnjam da moze, svuda kazu da ne moze da se pravi skroz custom bios, samo mogu shaderi da se otkljucaju, ili za 2GB model da se flashuje HD 6970 bios...
:: Dap. Citao sam... Smor. : :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: da se moduje, RBE ne radi sa HD 69xx kartama, samo mozes da otkljcas shader-e, a da menjas klokove i napon ne, postoji zastita u drajverima koja ne da da se manjaju klokovi u BIOSu i dobija se BSOD pri boot-ovanju... :: :: :: :: Koristi Afterburner ili cime vec klokujes i to ti je jedino resenje, a ja ne vidim potrebu overkloka te karte uospte, mislim nema sta ne radi na maksimumu, ja svoju drzim na default-u, povecano grejanje i potrosnja mi uopste ne trebaju zarad nekih 15% performansi jer i ovako imam odlican frejmrejt u svakoj igri.. :: :: :: :: @Operater, nema veze to sto si ti radio za 6990 sa njegovim problemom, 6990 poseduje bios switch koji sam ubrzava kartu sa 830MHz na 880MHz ne moras uopte da je flashujes.. :: :: :: :: :: ::
Medo brate, kako ne moze? Kartica je ako se sjecam dobro radila na 830/5000, a proradila je na 910 5360 Mhz. Svaki MHz preko, nije bila stabilna. Samo je trebalo da se ostavi da se ventilatori vrte na 2600 rpm, umjesto na 2000. To je sve. Pomaknes regler na max za ventilatore, snimis na drugi BIOS kartice profil,pa kad startuje grafika sa default-om, samop ga ucitas i to je to. Nema potrebe za restartom masine. Decko tako radi svaki dan i radi mu, inace bi me zvao na telefon svaki dan. Inace, performanse na 3 27` monitora itekako su vidljive, nakon podesavanja. Najvise sam se zajebavao da u BF3 ne kasni prikaz za oko 220 ms. operator
Vidi, to sto ti pricas moze da uradi sa bilo kojim programom tipa Afterburner, TriXX... Napravis profil za fan i klok i stikliras da se pri paljenju kompa ucitava taj profil.
Inace na HD 6990 imas Bios Switch koji prebacuje kartu u fabricki OC mod on radi na 880MHz a to nije mnogo manje od tih 910 na koje ste vi klokovali, tako da bi tom liku bilo lakse da samo prebaci BIOS Switch i uziva...
:: Medo brate, kako ne moze :: Kartica je ako se sjecam dobro radila na 830/5000, a proradila je na 910 5360 Mhz :: Svaki MHz preko, nije bila stabilna :: Samo je trebalo da se ostavi da se ventilatori vrte na 2600 rpm, umjesto na 2000 :: To je sve :: Pomaknes regler na max za ventilatore, snimis na drugi BIOS kartice profil,pa kad startuje grafika sa default-om, samop ga ucitas i to je to :: Nema potrebe za restartom masine :: Decko tako radi svaki dan i radi mu, inace bi me zvao na telefon svaki dan :: Inace, performanse na 3 27` monitora itekako su vidljive, nakon podesavanja :: Najvise sam se zajebavao da u BF3 ne kasni prikaz za oko 220 ms :: operator :: ::
Pokusao sam da flesnem BIOS, reinstaliram ceo sistem i sve je radilo odlicno dok nisam instalirao drajvere.
Posle instalacije istih, popio sam momentalni BSOD. Bukvalno nisam ni restartovao racunar. U toku instalacije, znaci.
Onda sam probao da joj spucam BIOS od 2GB verzije, iako sam znao da to nece upaliti, reko` mozd` mi se posreci.
Dobio sam samo crni ekran.
Kao poslednju stavku, ostavio sam soluciju da instaliram neke starije drajvere cisto da vidim da li bi radilo(sto je naravno potpuno suludo i ne preporucujem), medjutim, ni to nije uspelo.
Ne moze.
:: Vidi, to sto ti pricas moze da uradi sa bilo kojim programom tipa Afterburner, TriXX... Napravis profil za fan i klok i stikliras da se pri paljenju kompa ucitava taj profil :: :: Inace na HD 6990 imas Bios Switch koji prebacuje kartu u fabricki OC mod on radi na 880MHz a to nije mnogo manje od tih 910 na koje ste vi klokovali, tako da bi tom liku bilo lakse da samo prebaci BIOS Switch i uziva.. :: :: :: :: Medo brate, kako ne moze :: :: Kartica je ako se sjecam dobro radila na 830/5000, a proradila je na 910 5360 Mhz :: :: Svaki MHz preko, nije bila stabilna :: :: Samo je trebalo da se ostavi da se ventilatori vrte na 2600 rpm, umjesto na 2000 :: :: To je sve :: :: Pomaknes regler na max za ventilatore, snimis na drugi BIOS kartice profil,pa kad startuje grafika sa default-om, samop ga ucitas i to je to :: :: Nema potrebe za restartom masine :: :: Decko tako radi svaki dan i radi mu, inace bi me zvao na telefon svaki dan :: :: Inace, performanse na 3 27` monitora itekako su vidljive, nakon podesavanja :: :: Najvise sam se zajebavao da u BF3 ne kasni prikaz za oko 220 ms :: :: operator :: :: :: ::
Proveri mail...BRZO :) Phenom II x 4 955 BE 3.2GHz ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 1GB/256bit/870MHz/mem.1050Mhz/Ef.4200MHz za ostalo jos skuplam kintu i cekam predloge :)
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.