Ljudi,mala sugestija mi treba, da li da uzmem polovnu SAPPHIRE HD 5850 Xtreme 1GB GDDR5 (garancija jos godinu ipo) za 110 €, ili da idem na neku jeftiniju novu 6850 (vidim da su cene od oko 125 pa navise evritja) ?
Trenutno mi je u kompu Sapphire 5770 1 Gb Vapor-X, ali mi je ona bila relativno spora i za Black Ops, pa sumnjam da ce biti ista bolja za stvari koje dolaze :)
Pošto ta 5850 ima garanciju i to pozamašnu, ja bi uzeo nju. Ostaje ti 15-20€ u džepu. Malo mi nelogično da ti je blek ops sporo radio na 5770, ja sam je u full detaljima igrao na slabijoj grafici bez problema. Koji ti je ostatak mašine?
Razlika u performansama je max maximuma 10% za hd 5850,u vecini slucajeva je manje,znaic skoro nishta. HD 6850 osetno manje trosi,dobijash novu kartu(nedrndana od strane drugih),duza garancija,bolja je mnogo teselacija na hd 6000 nego na hd 5000.
:: Pre bih novu uzeo. Black ops teško da ti je pravio problem jer moj burazer ga pika sa 9800GT :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Ali i trosi mnogo vishe i josh ako klokujesh odose i potrosnja i temperature u qrac.
Po defaultu ,sad videh na netu sa ovim 11.11 driverima samo 5% u korist hd 5850,sto je smesno( ako je tacno) u poredjenju sa temperaturom i potrosnjom+karta je polovna.
Ne trosi sad nesto MNOOOGO vise... Trosi oko 50w vise. To za nekog ko ima adekvatno napajanje koje moz` da podmiri HD6850, verovatno ce i 5850... moci..
A sto se tice zagrevanja, to nije tacno. Referentna 5850 je ok skroz. A verovatno i druge.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ali i trosi mnogo vishe i josh ako klokujesh odose i potrosnja i temperature u qrac :: :: Po defaultu ,sad videh na netu sa ovim 11.11 driverima samo 5% u korist hd 5850,sto je smesno( ako je tacno) u poredjenju sa temperaturom i potrosnjom+karta je polovna :: :: :: :: ::
Imao sam kod sebe obe i ostavio 6850, jednostavno mi nije trebala jača a karta je baš pic-pic utegnuta i optimizovana, i termalno, i što se tiče potrošnje a performanse sasvim dobre.
Al da se ne lažemo jača je 5850, i ne samo out-of-the box nego što i mnogo bolje reaguje na klokovanje nego 6850. 5850 na default ima oko 15 hiljada u vantage, klokovana preko 950 može i 20 hiljada da dobaci. 6850 na default ima oko 14k, klokovana na 1ghz može da ima oko 16.
5850 je izuzetna kartica. Nikada ranije pre nje nisam imao karitcu koja se tako dobro klokovala i kojoj je taj OC toliko znacio...
Ovde ti neki pricaju o potrosnji, to jedino da uzmes u obzir ako imas neko napajanje koje slabije od 500W i to neko sumnjivog kvaliteta. O temperaturi ne razmisljaj to su odlicno ohladjene karte ja sam imao referentnu ASUS Voltage Tweak pa klokovana na 980/1250 nije prelazila 85C u sred leta u sobi bez klime.
5850 je brza karta i to osetno a da ne pricamo posle OC-a, pogotovo te sapphire Xtreme su dobre i trebalo bi da se.
.... kazu Ameri, a posto je meni komp radio stabilno (da kucnem u drvo) nisam se ni baktao nesto previse da updatujem drajvere, sad pogledam na Vasu opasku, kad ne lezi vraze Driver mi je 8.791.0.0 Ostatak hw je C2D E7500, 6 Gb DDR3, PSU CM 500 W, ploca pristojna ASUSova, rezolucija monitora/TVa full HD. Nisam klokovao ni jednu komponentu (napredak s` obzirom sta sam pre par godina radio sirotom Athlonu >:-)
Pitao sam Vas ovo, jer poslednje cega se secam dok sam intenzivnije pratio desavanja u svetu hardvera je bilo razocarenje pri izlasku 6850, u smislu da ne da nije brza od 5850, nego da je primetno sporija od nje, a onda sam neki dan procitao komentare kako novi drajveri znacajno propravljaju stvari u korist 6ice.
Postoji i treca opcija za mene, a to je da nekako nabedim tatu da se djoramo za njegovu Nvidiu 460icu (Palit 1Gb) .)
Nisu tebi jasne tu neke stvari koje su odavno sazvakane nekoliko puta...6850 nije naslednih 5850, 6950 je naslednih 5850...ili ti druga po brzini singl cip kartica, 6850 je cetvrta po perfromansama singl cip katica 6xxx serije.
Skyfire: ...frekfencija...
:: .... kazu Ameri, a posto je meni komp radio stabilno (da kucnem u drvo) nisam se ni baktao nesto previse da updatujem drajvere, sad pogledam na Vasu opasku, kad ne lezi vraz :: Driver mi je 8.791.0.0 :: Ostatak hw je C2D E7500, 6 Gb DDR3, PSU CM 500 W, ploca pristojna ASUSova, rezolucija monitora/TVa full HD :: Nisam klokovao ni jednu komponentu (napredak s` obzirom sta sam pre par godina radio sirotom Athlonu >:- :: :: Pitao sam Vas ovo, jer poslednje cega se secam dok sam intenzivnije pratio desavanja u svetu hardvera je bilo razocarenje pri izlasku 6850, u smislu da ne da nije brza od 5850, nego da je primetno sporija od nje, a onda sam neki dan procitao komentare kako novi drajveri znacajno propravljaju stvari u korist 6ice :: :: Postoji i treca opcija za mene, a to je da nekako nabedim tatu da se djoramo za njegovu Nvidiu 460icu (Palit 1Gb) . :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.