Iam komp tipa: chieftec 400 W AMD athlon x2 6000+ ASUS NVIDIA nForce 560 SLI geil 4x1gb ddr2 800 hitachi 500 gb ATI radeon x1600 pro 512 mb
Nova grafa mi treba za programe (3d max, archicad, autocad, lumion). Odgovara mi da ima STO VISE RAMA i da podrzava one dx11 i te moderne dzidza bidze, jer zbog toga nece neke opcije u programima da mi rade, a lumion nece uopste. Zainteresovao sam se za one Gainward GTX460-2048-DUALDVI-HDMI-GS-R VGA PCI-E 2048MB GDDR5 Kontam da su reparirane verovatno, jer imaju malu cenu i kracu garanciju. Jedan lik mi nudi garanciju 2 god sto je OK. Kakve su, kolko trose, hoce li moja MB i napajanje moci da poguraju? Na gainward sajtu ih nema, da nije to neka pre*ebotina. I ako imate neki bolji predlog slobodno recite.
znam ja da mi treba nov cpu, ali to znaci i nova ploca itd... = 400e dakle, jel moze napajanje da povuce bilo koju od tih grafa? Ili je novo napajanje obavezno bilo koju bolju grafu da kupim?
:: znam ja da mi treba nov cpu, ali to znaci i nova ploca itd... = 400e :: dakle, jel moze napajanje da povuce bilo koju od tih grafa? Ili je novo napajanje obavezno bilo koju bolju grafu da kupim?
I ja kapiram da bi bilo bolje ići na neki od FirePro ili Quadro modela baš zbog specifične potrebe, ali ako već nije finansijski izvodljivo onda nije loše rešenje ni taj GTX460 sa 2GB. Inače taj Gainward GTX460-2048-DUALDVI-HDMI-GS-R jeste reparirana karta. Na to ukazuje poslednje slovo u oznaci. Taj način označavanja Gainward koristi već godinama. E sad, ja imam jako loših iskustava sa repariranim Gainward kartama što ne znači da ova neće dobro raditi. Imao sam ih 3 proteklih par godina i sve su crkle u prvih nedelju dana korišćenja, dok mi je poslednja reparirana koju sam imao (GTX285) crkla istog dana kad sam je i probao. Garancije jesu ispoštovane ali uz nadljudske napore i natezanja s prodavcima (negde su morale da rade i pretnje, jer su pokušavali da svale na mene kako sam oštetio karticu i slično, svašta...). Sam proceni da li je vredno cimanja. Živ bio!
Imas po oglasima karte 6850, 6870, 5870 koje su pod garancijama, sa papirima, a uklapaju ti se u budzet, i bolje su od te gtx460 sigurno. Konretno 6850 je bolja, savremenija karta, manje trosi, a ima je na oglasima sa 3god. garancije za 110eur., pa eto, mozda bi mogao i to da uzmes u razmatranje.
pa nesto gledam ljude koji rade u ovim programima, vecina preporucuje Nvidia 460 ili bolju od toga (560,570 itd). Kao bolje se pokazale u programima od AMD, a i za GPU rendering pogotovu.
:: pa nesto gledam ljude koji rade u ovim programima, vecina preporucuje Nvidia 460 ili bolju od toga (560,570 itd). Kao bolje se pokazale u programima od AMD, a i za GPU rendering pogotovu.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.