Pošto radim u officu i zbog toga sam kupio ovaj g530 komp mnogo mi više znači 4:3 omjer nego 16:9 kakvi su danas popularni. VIdjao sam nove 4:3 monitore ali su skupi, pa mi je izbor onda polovan monitor od 17` jedini logičan izbor. Šta da gledam kod kupovine polovnog da se ne bih nasukao. Da li je realno da nudim do 40e za 17` monitor.
40e realno zadnja cena .. sve preko toga se ne isplati
prvo gledaj dali ima kabel :) upali ga i proveri osvetljenje ..igraj se malo sa brightnesom .. proveri da li dimuje ccfl gledaj da bude odziv 8ms-12ms idealno za ofice ako ima neke fleke zatamljene - zaobidji pusti mu malo test program za paterne i boje .. crna i bela moraju biti dobre
i gledaj da su malo deblji .. to znaci da imaju vise ccfl-ova .. od ovih tanackih na kojima tresish bele storce
recimo philips i lg znaju da imaju po 6 neonki .. mnogo bolje osvetljenje .. jace od led-a
covece sta se zamajavas, 60eu ti je NOV monitor 19`
:: :: Pošto radim u officu i zbog toga sam kupio ovaj g530 komp mnogo mi više znači 4:3 omjer nego 16:9 kakvi su danas popularni :: VIdjao sam nove 4:3 monitore ali su skupi, pa mi je izbor onda polovan monitor od 17` jedini logičan izbor :: Šta da gledam kod kupovine polovnog da se ne bih nasukao :: Da li je realno da nudim do 40e za 17` monitor.
ali kako office izgleda na tom 18.5 inca ekranu. ja na poslu imam 17 inca kocku i 21.5 inca wide ekran i na ovom prvom office izgleda isto jer im je visina ista a razlika u cijeni ogromna
priznajem, jedino nezgodno kod kupovine polovnog je sto nema tu puno biranja narocito ako je hica. nego nevezano za temu da ne bih otvarao novu, ako imam ps2 adapter za usb prikljucak zeleni koji sam dobio uz kupovinu misa, da li to mogu da iskoristim za tastaturu tj da za tastaturu sa usb prikljuckom prikacim na njen roze ps2 prikljucak preko tog zelenog adaptera.
u vecini slucajeva moze, probaj, mislim da su isti
:: :: :: :: priznajem, jedino nezgodno kod kupovine polovnog je sto nema tu puno biranja narocito ako je hica. nego nevezano za temu da ne bih otvarao novu, ako imam ps2 adapter za usb prikljucak zeleni koji sam dobio uz kupovinu misa, da li to mogu da iskoristim za tastaturu tj da za tastaturu sa usb prikljuckom prikacim na njen roze ps2 prikljucak preko tog zelenog adaptera.
pitanje: sta gledati kod polovnog monitora odgovor: gledaj ekran jer drugacije neces videti nista
Elem, obavezno ti to kad kupujes isproveravaj da kablovi nisu u bagovitim stanjima, da li ima bad ili mrtvih piksela i sve ostalo sto su ti kolege napisale gore. I moj ti je savet da to nikako ne kupujes na slepo i da obavezno pitas tog prodavca da ti kaze sve sto bi ti mozda kasnije pravilo problem ( lupam, tipa da se monitor gasi posle pola sata ili kad se zagreje itd) mislim tako nesto neces ni kupiti ali ipak ti pitaj da ne zaglibis.
:: :: :: :: ali kako office izgleda na tom 18.5 inca ekranu. ja na poslu imam 17 inca kocku i 21.5 inca wide ekran i na ovom prvom office izgleda isto jer im je visina ista a razlika u cijeni ogromna
Ne razumem samo kakve veze ima to koji si kompjuter uzeo sa 4:3 monitorom koji je glupost kompletna danas? __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Nista mi nije jasno? Bolji je po tebi za ofis 17``- 4:3 od 22`` - 16:9/16:10, wtf? Pogledaj po oglasima nude ljudi za dzabe LCD 4:3 monitore, ne mogu da se otarase, niko nece da kupi :)
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Ako je skučen prostor i ako je mali sto, tastatura ispred monitora, oči od monitora na 20-30 cm - 22 inča je prevelik. 19 wide i može da prođe, ali to zavisi i od ukusa i od navike.
Pozdrav!
Vlada
:: Nista mi nije jasno :: Bolji je po tebi za ofis 17``- 4:3 od 22`` - 16:9/16:10, wtf :: Pogledaj po oglasima nude ljudi za dzabe LCD 4:3 monitore, ne mogu da se otarase, niko nece da kupi : :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: ::
Šta je tu čudno, fala bogu da je 5:4 monitor pogodniji za kuckanje u wordu nego 16:9, ovom drugom je 60% ekrana prazno a treba ti wide 22-ojka da bi imao visinu 17-ice. Jeftinijim i manjim monitorom dobiješ istu radnu površinu. E sad, za excel, photoshop i 3d modeliranje bolje da imaš wide, znači ti svako malo površine a imaš i više prostora sa strane za alatke.
Samo je opticka varka da je veci 4:3 od 17`. 21.5`` ili ti 16:10 je bolji od 17 `` 4:3. Bolji je i 16:9! Ne samo sto je duzi za Word, vec je bolji za sve drugo!!! Vertikala 17` 4:3 je oko 24cm, dok je vertikala monitora 16:10 - 30cm. Po kom osnovu je bolja 17-ica za Word i za bilo sta drugo? Pustite vise predrasude. Gledajte cinjenice. Ja ne bih uzeo za Office 4:3 pa makar mi poklonili. A mnogo sam radio u Office-u.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Šta je tu čudno, fala bogu da je 5:4 monitor pogodniji za kuckanje u wordu nego 16:9, ovom drugom je 60% ekrana prazno a treba ti wide 22-ojka da bi imao visinu 17-ice. Jeftinijim i manjim monitorom dobiješ istu radnu površinu. E sad, za excel, photoshop i 3d modeliranje bolje da imaš wide, znači ti svako malo površine a imaš i više prostora sa strane za alatke :: :: ::
Vidim ja da su tebe malo oči prevarile, nisam napisao 16:10 nego 16:9 i ne piše 4:3 nego 5:4. A to da je po vertikali 5:4 sedamnaestica samo delić inča manja od 16:9 monitora od 22`` ne moraš da veruješ ako nećeš onom koji ima oba pri ruci nego u krajnjem slučaju možeš da konsultuješ matematiku iz osnovne škole.
A napisao sam i da je wide bolji za većinu stvari, poenta je da neće da iskoristi površinu ako samo obrađuje dokumente i ide na net, žali bože prostora.
:: Samo je opticka varka da je veci 4:3 od 17` :: 21.5`` ili ti 16:10 je bolji od 17 `` 4:3. Bolji je i 16:9 :: Ne samo sto je duzi za Word, vec je bolji za sve drugo!! :: Vertikala 17` 4:3 je oko 24cm, dok je vertikala monitora 16:10 - 30cm. Po kom osnovu je bolja 17-ica za Word i za bilo sta drugo :: Pustite vise predrasude. Gledajte cinjenice. :: Ja ne bih uzeo za Office 4:3 pa makar mi poklonili. A mnogo sam radio u Office-u :: ::
taman sam na cas odustao od polovnog i krenuo u tehnomaniju da tamo uzmem benq g2220 hd jer ga imaju na stanju a kosta koliko u emmiju kad kod isprobavanja peh oba imaju mrtav a drugi zaglavljen piksel. bi mi zao prodavaca koji su se trudili al stvarno nisam mogao da uzmem falican primjjerak. preko vikenda cu vidjeti u tempu jer imaju akciju 10% samo ne znam kako cu ga probati , i metro cash&cary gdje sam uzeo ovog benqua kojeg sad imam bez ikakvog otvaranja kutije i nema do danasnjeg dana ni mrtav ni zaglavljen piksel. a sad kako imam vremena preko vikenda pogledacu , mozda uleti neka 19ka 4:3 polovna dobra i dzabe :D
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.