Poštovani forumaši, imam jedan problemčić koji je malo čudan, ali pre nego se zaputim u servis sa ovim monitorom, tražim pomoć ovde, do sada sam je puno puta dobio. Daklem monitor iz naslova je star 2,5 god. i radio perfektno do pre tri meseca dok slika na njemu nije počela da treper i stanje je sve gore i gore. Neprijatno za oči trepuće, kao kada stare CRT-ove spustite osvežavanje na 30 Hz, i gledajući u takvu sliku 5 min. se smorite kao da ste ispred monitora 5 dana. Monitor je zakačen na Gainward 9600 GT GS preko adaptera DVI-VGA i isto se ponaša i na drugom DVI izlazu. Kada ga priključim na ćerkin lap top, slika je mirna i pitam se šta sada fali mojo grafici. Istovremeno mi radi Na HDMI izlazu, LG LCD 32` full HD i slika je besprekorna i mirna. Ne budem lenj, pa pozovem komšiju sa njegovim Samsungom takođe 22` ful HD i opet slika mirna na isti onaj moj kabal i adapter. I aj sad, kako da ostanem normalan i da ne polupam i monitor i grafiku? Benq je odneo komšija kod sebe i radi već dva dana na njegovom kućištu sa slikom kristalno čistom i ledeno mirnom. Ne pominjite mi drajvere i Windows jer sam to ljuštio i probao različite verzije najmanje tri puta. Ima li nade za mene i šta mi je činiti?
:: Ako misliš da te zezam ili komšija daleko stanuje, probaj da promeniš utičnicu (ne samo mesto na produžnom) :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: : Ma tačno je da i to postoji kao mogućnost, ali rekoh gore, da njegov Samsung radi na mojiim kabovima ( i za napajanje) na istom mestu bez problema!? Tv kartu imam, a o kablovskoj nisam razmišljao ali sam negde čitao da i to može da bude problem. Ali da ponovim, drugi monitor tu radi i ne treperi????
Ako je stvarno do kablovske, PAZI! Moze da bude jako zajebano!
Meni je jednom sprzilo neke uredjaje a vece sam proveo na Urgentom.
Nemoj nista da diras nego zovi elektricara da to proveri.
Pacove iz kablovske boli uvo da li si ziv ili ne!!! ________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Antenski ulaz tj antena kada se prikaci na tv karticu kablovska izaziva smeetnje i treperi slika. Monitor koji ima DVI nema takvih problema samo analogni.
:: Mislim na onaj koji prevodi signal sa DVI izlaza iz grafike u VGA :: @ alrad, nemam HDMI, moj model je analogni, ovi noviji su digitalni i imaju :: http://www.itsvet.com/proizvod/benq-g2200hda/comp_comp_monitor/21/1615 :: :: Ovo je moj monitor a ne taj za koji si ti dao link :: :: ::
Ako se ispostavi da je ona problem, šta ću posle sa internetom ako nju otkačim. NET mi je preko nje? Kako da rešim to uzemljenje kablovske, ili bolje da pitam još jednom, ZAŠTO nema treperenja kada pored monitora stavim lap top priključim monitor na njega i na njemu radi mirno, A TU JE je ta ista kablovska i ta iista utičnica i taj isti kabal za napajanje i i taj isti antenski kabal i ta ista tv kartica Leadtek i td ...????? To mene izluđuje!!!?? Svaka druga kombinacija sa monitorom a isto tako i sa Gainward-om radi a njih dvoje neće zajedno pa da ga j***š.
Mozda su tvoj racunar i monitor uzemljeni na takav nacin da se losa kablovska mesa jedino dok su spojeni bas oni.
Sto ne znaci da ne treba da zoves majstora. ________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Sve to kako ti kazes zvuci lako i nevino. Ali ako se u tu razliku potencijala negde umesa probijanje mase, ode sve u ....
A taj problem bas i nije poznat.
Ljudi znaju da ne smeju da gurnu prst u uticnicu, ali ne znaju da i u kablu kablovske ima struje pa ga smatraju neaktivnim i bezopasnim a sve je sem toga.
Ta struja je naravno slaba, ali ne ubija jacina nego napon. A napon kod elektricnih problema sa takvim kablom ide do 600 volti, tj. moze da udari tri puta jace nego obicno.
To niko iz kablovske nece reci. Njima nije vazno da li ce neko da pogine ili sto ce stan/kuca/zgrada da izgore.
Njima je bitno da uzmu pretplatu. ________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
:: :: laptop nije uzemljen .. comp i monitor i cablovska jesu . :: :: problem je opste poznat i zove ground loop , ili u prevodu na vlaski .. razlika u potencijalu zemlje izmedju kablovskog operatera i tvoje zgrade/kuce :: :: problem se resava galvanskim razdelnikom -100rs :: :: ::
1. Da kupiš taj adapter što reče Codeus(trebaće i meni jedan, pošto sam skoro sproveo kablovsku do TV kartice).Nije bas toliko opasan taj napon iz kablovske, ali dobro `drma`.Pogotovo sada sa ovim pojačivačima na svakih 100m. Radio sam na montaži kablovske, ali nisam čuo da je iko umro od toga.Normalno je da ima napona u mreži, i 1000 puta sam mu jebao sve po spisku kada sam montirao kablovsku,tj. kad me prilikom zavlačenja ruke iza TV-a `otrese` k`o ciganče slinu.
2. Da Proveriš utičnicu ili eventualno produžni (ili lopov).Meni se pre neki dan javio problem sa treperenjem slike na monitoru, ali sam čačnuo `lopov` u koji su mi uključeni komp, monitor, i zvučnici, i problem je nestao.Tako da ću morati da pod hitno zamenim to sranjce koje zajebava.Sinoć se opet desilo, i ponovo prestalo kada sam čačnuo `lopov`.
Bez Vas meni života nema, uvek sam ovde dobio najbolje savete. A ja bih sirotan slao monitor u servis i tamo bi mi se smejali do bola. Hajdemo redom, pre nego što je komša vratio danas monitor (kod njega kao što sam rekao nije ni trepnuo) prvo sam prekontrolisao utičnicu koja je dubl i kod koje uzemljenje dobija kontakt u zavisnosti koliko je našpanovan limčić koji razvodi kontakt uzemljenja. Njega sam našpanovao tako da mi je poklopac od utičnice odbijao skoro 5 mm. Zategnu je fes i legao je na nulu. Zatim sam i spoljne limčiće našprengovao tako da hvataju šteker k`o košulja za usrano pe-du. Onda sam takođe sve lopove i produžni nateg`o limčiće, od uzemljenja, ko tamburu. Sve ispravljače i zvučnike, digitalna kablovska i još koješta, što se napaja bez uzemljenja, je premešteno na novi produžni iz druge utičnice a uzemljeni kablovi za napajanja razna na starom produžnom sa zaštitom. Antenski kabal je i dalje na svom mestu u TV kartici i pogodite šta se sada dogaća: DRAGIČKAAAAA!!! Nema nikakvog treperenja sve radi ko DOXA!!! HVALA VAM MOMCI NA SVESRDNOJ POMOĆI, sada sedim pored kompa sa uživanjem, a do juče je bila agonija. Ko svrati u Mladenovac čeka ga dobra rakija od sterlejke, E A UŠI BUKĆU OD NJE KO VURUNA!!!! :-)))))))
To sto je tebe drmnulo 1000 puta je slaba struja. Da te je drmnula ona jaka o kojoj govorim sigurno ne bismo sada razgovarali. Mene je drmnula samo jednom pa pricamo samo nekim cudom.
Bio sam drzao jednom rukom metalni kraj kabla dok sam drugom napipavao ulaz tv kartice na PC-u. U trenutku kada sam napipao postao sam provodnik i zviznulo me je tih 600 volti. Sledece cega se secam je da smo i ja i kuciste bili ispruzeni po podu. Ne znam da li me je izvukao sam udar odbacajem ili sam u delicu sekunde shvatio sta se sprema pa odgurnuo kuciste. Taj trenutak je zamagljen gubitkom svesti. Posle su mi u Urgentnom rekli da mi je bila stala jedna strana srca.
To je bilo 90 i neke. Nisam imao kintu za advokata inace bih tuzio kablovsku. Sad je kasno za to.
Tako, da se i desilo ne bi cuo. A mozda ima jos slucajeva. ________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
:: 1. Da kupiš taj adapter što reče Codeus(trebaće i meni jedan, pošto sam skoro sproveo kablovsku do TV kartice).Nije bas toliko opasan taj napon iz kablovske, ali dobro `drma`.Pogotovo sada sa ovim pojačivačima na svakih 100m :: Radio sam na montaži kablovske, ali nisam čuo da je iko umro od toga.Normalno je da ima napona u mreži, i 1000 puta sam mu jebao sve po spisku kada sam montirao kablovsku,tj. kad me prilikom zavlačenja ruke iza TV-a `otrese` k`o ciganče slinu. :: :: 2. Da Proveriš utičnicu ili eventualno produžni (ili lopov).Meni se pre neki dan javio problem sa treperenjem slike na monitoru, ali sam čačnuo `lopov` u koji su mi uključeni komp, monitor, i zvučnici, i problem je nestao.Tako da ću morati da pod hitno zamenim to sranjce koje zajebava.Sinoć se opet desilo, i ponovo prestalo kada sam čačnuo `lopov` :: :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: ::
To je onda stvarno bio kvar, tj. neispravna instalacija...
06.12.2011. 17:35
status: user broj poruka: 3241
Ovaj napon koji drma iz kablovske je dobar za srce, da malo `protrese`... :)
Ja sam kao mali stalno pokusavao da gurnem srafciger u steker, ali nisam uspeo. :) A pre par godina, kad sam radio plocice u kuhinji, hteo sam da savijem zice od uticnice koja jos nije bila postavljena(bila je samo dozna sa zicama), i pitam caleta da li je iskljucena ta dozna na tabli sa osiguracima?Cale kaze `jeste, slobodno radi...` Ispostavilo se da je keva podigla taj osigurac kada je neki drugi bio izbio, pa sam ja uhvatio rukom sve tri zice koje su bile pod naponom.Ne znam kako me nije spalilo kao Djenku, ruka mi se od grca savila u laktu, ali sam nekim cudom uspeo da `otresem` zice iz ruke, i nastavio da radim, uz, naravno, spominanje svega i svacega celoj familiji... Mozda ipak ja nisam dobar provodnik kao ti? :)
:: To sto je tebe drmnulo 1000 puta je slaba struja. Da te je drmnula ona jaka o kojoj govorim sigurno ne bismo sada razgovarali. Mene je drmnula samo jednom pa pricamo samo nekim cudom :: :: Bio sam drzao jednom rukom metalni kraj kabla dok sam drugom napipavao ulaz tv kartice na PC-u. U trenutku kada sam napipao postao sam provodnik i zviznulo me je tih 600 volti. Sledece cega se secam je da smo i ja i kuciste bili ispruzeni po podu. Ne znam da li me je izvukao sam udar odbacajem ili sam u delicu sekunde shvatio sta se sprema pa odgurnuo kuciste. Taj trenutak je zamagljen gubitkom svesti. Posle su mi u Urgentnom rekli da mi je bila stala jedna strana srca :: :: To je bilo 90 i neke. Nisam imao kintu za advokata inace bih tuzio kablovsku. Sad je kasno za to :: :: Tako, da se i desilo ne bi cuo. A mozda ima jos slucajeva. _______________________________________________________ :: 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3 :: :: :: 1. Da kupiš taj adapter što reče Codeus(trebaće i meni jedan, pošto sam skoro sproveo kablovsku do TV kartice).Nije bas toliko opasan taj napon iz kablovske, ali dobro `drma`.Pogotovo sada sa ovim pojačivačima na svakih 100m :: :: Radio sam na montaži kablovske, ali nisam čuo da je iko umro od toga.Normalno je da ima napona u mreži, i 1000 puta sam mu jebao sve po spisku kada sam montirao kablovsku,tj. kad me prilikom zavlačenja ruke iza TV-a `otrese` k`o ciganče slinu. :: :: :: :: 2. Da Proveriš utičnicu ili eventualno produžni (ili lopov).Meni se pre neki dan javio problem sa treperenjem slike na monitoru, ali sam čačnuo `lopov` u koji su mi uključeni komp, monitor, i zvučnici, i problem je nestao.Tako da ću morati da pod hitno zamenim to sranjce koje zajebava.Sinoć se opet desilo, i ponovo prestalo kada sam čačnuo `lopov` :: :: :: :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: :: :: ::
Re: To je onda stvarno bio kvar, tj. neispravna instalacija...
06.12.2011. 17:45
status: user broj poruka: 4845
Pazi, mogu ja sad da okrenem na salu sve to ali moze da se desi jos nekom.
Prvo, te instalacije nisu pokazivale problem ni sa cim drugim sem sa kablom. Drugo, onaj ko je postavljao kabl me je slagao. Lepo sam pitao jel` ima struje, on samo udmahnu rukom i rece `ma kakve struje`. Da je rekao da ima i malo, povezao bih ono malo znanja sa urodjenim strahom pa se ne bi ni desilo. A posto sam mislio da je kabl opasan ko narogusena ameba malo sam bio neoprezan. Al` covek me slagao kao sto verovatno i dalje lazu neke druge... ________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
:: Ovaj napon koji drma iz kablovske je dobar za srce, da malo `protrese`... :
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.