Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
POMOZITE LJUDI MOLIM VAS!!!
STRANA 1 OD 1
Ispicutura POMOZITE LJUDI MOLIM VAS!!! 29.04.2007. 14:44 T4182

status: user
broj poruka: 268

Pomagajte ljudi ako boga znate,problem mi je sledeci:

Posle nekoliko minuta igranja(bilo koje igre) ugasi mi se monitor i sistem se totalno zapuca,ne moze ni da se resetuje ni da se ugasi,pa moram da ga gasim na prekidacu na napajanju(frontier 400w).Kad ga ponovo ukljucim sve je ok neko vreme, i onda opet pocne isto da se desava.Problem se pojavljuje samo u igrama. Sumnjam na napajanje ili na graficku(Ati 9600xt),ali ne znam kako da ustanovim sta je pa da zamenim.
Ako imate bilo kakvu ideju moliim vas odgovorite
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Prvo, koji je brand grafike? 29.04.2007. 14:51 #17574

broj poruka: 5710
Ako se ona pregreje uglavnom se zamrzne ali slika ostane mada se slicno opisanom desava kada su mem chipovi na njoj neispravni, iamo sam 4 primerka istih ATi 9600Pro kao original iz Diamond Multimedia koji su to radili ali samo pri pokretanju 2D overlaya posle nekolkio minuta 3D je sljako ko besan...ono vaznije je PSU...Frontier je los i verovatno je on problem...najbolje bi bilo da iskucas koje su ti ostale komponente, ploca, cpu, hdd...ako imas posudi od nekog kvalitetnije napajanje (od 2-3 kile) pa probaj...ako ne mozes javi pa cu ti napisati sta da sines sa neta i testiras...

M i G

VMARC Re: POMOZITE LJUDI MOLIM VAS!!! 29.04.2007. 14:55 #17576

broj poruka: 9425

:: Posle nekoliko minuta igranja(bilo koje igre) ugasi mi se monitor i sistem se totalno zapuca,ne moze ni da se resetuje ni da se ugasi

OVO JE PRESUDAN FAKTOR

pa moram da ga gasim na prekidacu na napajanju(frontier 400w).

ZAMENI GA.

Neime, cim ne mozes da restarujes (pretpostavljam na taster za reset), to odmah indicira na napajanje, jer ne moze ponovo da se pokrene. Da je do graficke, komp bi proradio normalno posle restarta. Dakle nije prvi slucaj, slican kao tvoj i uglavnom je to bilo napajanje.

Pozdrav.
-ShonE- Re 29.04.2007. 15:08 #17579

broj poruka: 3529
Sta god da je, neminovna ti je zamena napajanja, jednostavno to napajanje je krs(bez uvrede), da bi otklonio jednog od glavnih uzrocnika bilo kakvog kvara moras prvo da krenes od napajanja!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ispicutura re 29.04.2007. 15:20 #17583

koje napajanje mi preporucujete,da je kvalitetno a da nije preskupo za postenog Srbina?

Stripy POENI ZA KOLEGE 29.04.2007. 15:26 #17584

broj poruka: 4163
Rekli su ti sta da radis, tako da nemam sta da dodam. Sto se tice napajanja odvoj oko 50e za neki chiftec, cooler master tj neko koje ima 2 do 3 kile Machine ti je najprostije objasnio :)

vukdusan Re: re 29.04.2007. 15:27 #17585

broj poruka: 800

:: koje napajanje mi preporucujete,da je kvalitetno a da nije preskupo za postenog Srbina
::

LC Power 550W LC6550G V2.0 GREEN Silent Giant 56e. imas i neka jeftinija od iste firme.
desperados mozda drajveri!!! 29.04.2007. 19:18 #17596

broj poruka: 31

Drugar je nedavno imao isti problem i najvise smo sumnjali na grafiku, napajanje i tako redom.
Problem je koliko se secam bio sa neslaganjem drajvera za plocu (VIA KT400) i graficku karticu ATI-9600Pro.
Nisi naveo ostatak masine, ploca i td.
Prilikom instalacije VIA drajvera za plocu instalira se i neki AGP 3.0 driver.
Uglavnom da ne lupam napamet, probaj da njih instaliras prvo bez, a ako ponovo ne valja,onda sa tom AGP komponentom.
vampirbg ... 29.04.2007. 19:26 #17597

broj poruka: 711
Kao sto rece mrlja, ako mozes odmah da ga upalis posle skucavanja onda je napajanje... U suprotnom, se nesto pregreva (grafika ili cpu) To se bar lako proveri tako sto ces pipnuti kuler...

Ja tipujem na pregrevanje (bar po simptomima koje si naveo)
Diorama re 29.04.2007. 20:26 #17604

broj poruka: 140
a koja ploca i koji CPU je u pritanju?mom drugaru se to desavalo do skoro pa je presao sa socket-a A na nesto mnogo ozbiljnije.a ima jos 1 slucaj ista stvar kao kod tebe tj simptomi ali memorija je bila glavni uzrok problema.pc je cudna zverka.ako nije napajanje,moze biti nesto od ovoga.
VMARC NAPAJANJE 29.04.2007. 21:28 #17607

broj poruka: 9425

Kao sto rece servispc, ako imas 50 evra kupi chieftec za sve pare (negde oko 400-420W) a ako imas 40 kupi LC za sve pare. Moja preporuka +10 za Chieftec, svakako .)
kikicomp napajanje, napajanje , napajanje ..... 30.04.2007. 21:15 #17680

broj poruka: 16

kao da u racunaru ima samo napajanje ???? Sta je sa Vama ljudi?
Ovako ,
moze da bude i napajanje kao sto uopste ne mora da bude napajanje !
za pocetak sacuvaj tih 50 eura u dzepu, istestiraja racunar sa nekim software-om , vidi da li puca u igrici ili i kada radis nesto drugo jednostavno ako ti nista ne pomogne
sistemom eliminacije komponenti mozes da dodjes do resenja problema!

moze da bude ploca, cpu, VGA, bad block na samom HDD u delu gde je ta igrica, napajanje takodje moze da bude ali svakako ne mora da znaci.

sretan rad ,

salle kiki
MACHINE Re: napajanje, napajanje , napajanje ..... 30.04.2007. 21:43 #17681

broj poruka: 5710
Nema samo tog dela ali je najverovatnije on krivac, poslao sam coveku linkove i nazive dijagnostickih alata pa ce testirati...on im MSI K8N Neo (ne volim MSI iz vise razloga), 512MB Kingston DDR, Sempron 2600+ ne rece mi koja je grafika tj. firma...videcemo, ja tipujem ili na PSU ili na MB ili na SVGA ako je neki half-name ili junk, pre svega zbog njenog VRAMa...

M i G

:: kao da u racunaru ima samo napajanje ???? Sta je sa Vama ljudi?
:: Ovako
:: moze da bude i napajanje kao sto uopste ne mora da bude napajanje
:: za pocetak sacuvaj tih 50 eura u dzepu, istestiraja racunar sa nekim software-om , vidi da li puca u igrici ili i kada radis nesto drugo jednostavno ako ti nista ne pomogne
:: sistemom eliminacije komponenti mozes da dodjes do resenja problema
:: moze da bude ploca, cpu, VGA, bad block na samom HDD u delu gde je ta igrica, napajanje takodje moze da bude ali svakako ne mora da znaci
:: sretan rad
:: salle kik
tihimil napajanje je sigurno 30.04.2007. 23:29 #17688

broj poruka: 216
imao sam isto napajanje i isti problem!!!kupi teshkasha i sve je reseno....
dragojlo2 ja sam na frontier-u... 02.05.2007. 12:57 #17797

broj poruka: 718

... od 400w terao d805@3,4ghz +1Gb ram 667 + 7600gs na 580/1450 +DVDRW+CDRW+Hdd= stabilno i to na Asrock 775dual vsta ,sto moze da ukazuje da i nije psu , jer je ovo kud i kamo zahtevnija konfiguracija od njegove...just a thaught!`Ajd u zdarvlje!

Ispicutura re 09.05.2007. 13:31 #18593

Ljudi hvala na savetima i preporukama,al mislim da sam sad sredio stvar,zamenio sam plocu i graficku,a ostavio frontiera i sve radi ko zmaj! Izgleda se CPU pregrevao jer ga nisam cistio od proslog veka

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs