Western Digital Caviar 160GB WD1600YS RAID EDITION SATA 8MB cache 7200 rpm 5587,31din. / 67,73⬠Western Digital Caviar 250 GB, WD2500KS, SATA II, 7200rpm 16MB cache 5746,95din. / 69,66⬠Western Digital WD200KS Caviar 200 GB, SATA II, 16 MB Cache, 7200rpm 5755,46din. / 69,76⬠Western Digital Scorpio 80GB 2.5`` WD800VE 8MB cache 5400rpm 5805,48din. / 70,37⬠Western Digital Caviar 250.0 GB, WD2500JB, 9 ms, 8MB, Ultra ATA/100, DATALifegua 6066,23din. / 73,53⬠Western Digital Caviar 200GB WD2000JB 7200rpm 8MB cache, DATALifeguard, 23Mb/sec 6215,22din. / 75,34⬠???????
Koji je najbolji - šta da pazarim - svi imaju iste garancije ?
:: :: Western Digital Caviar 160GB WD1600YS RAID EDITION SATA 8MB cache 7200 rpm :: 5587,31din. / 67,73⬠OVAJ AKO NEMAS PARA ZA DONJI
:: Western Digital Caviar 250 GB, WD2500KS, SATA II, 7200rpm 16MB cache :: 5746,95din. / 69,66â¬
OVAJ
:: Western Digital WD200KS Caviar 200 GB, SATA II, 16 MB Cache, 7200rpm :: 5755,46din. / 69,76â¬
OVAJ NISI LUD DA KUPIS JER JE SKUPLJI OD GORNJEG I MANJI ZA 50GB
:: Western Digital Scorpio 80GB 2.5`` WD800VE 8MB cache 5400rpm :: 5805,48din. / 70,37â¬
OVAJ ODBACIS JER JE DVA IPO INCA, TO JEST ZA NOTBUK (LAPTOP)
:: Western Digital Caviar 250.0 GB, WD2500JB, 9 ms, 8MB, Ultra ATA/100, DATALifegua :: 6066,23din. / 73,53â¬
OVAJ AKO NEMAS SATA KONTROLER NA PLOCI INACE JE SKUPLJI I LOSIJI OD DRUGOG
:: Western Digital Caviar 200GB WD2000JB 7200rpm 8MB cache, DATALifeguard, 23Mb/sec :: 6215,22din. / 75,34⬠??????
OVAJ ODBACIS JER JE SKUPLJI I MANJI OD OVOG IZNAD
:: :: Koji je najbolji - šta da pazarim - svi imaju iste garancije
DAKLE NE VIDIM OKO CEGA UOPSTE BILO KAKVA DILEMA... :: :: HVALA vam na vašem vremenu
MA OK, NEMA NA CEMU, ODGOVORIO SAM TI ISKLJUCIVO ZATO STO MI JE BILO DOSADANO, PA SAM UZEO MALO DA KUCKAM. DA TI SVE LEPO SAZVACEM I RAZMISLIM UMESTO TEBE. :: :: POZ :: :: POZ!
:: :: MA OK, NEMA NA CEMU, ODGOVORIO SAM TI ISKLJUCIVO ZATO STO MI JE BILO DOSADANO, PA SAM UZEO MALO DA KUCKAM. DA TI SVE LEPO SAZVACEM I RAZMISLIM UMESTO TEBE :: :: :: :: POZ :: ::
na prvom Seagate Barracuda, pa onda Hitachi DeskStar pa tek onda WD Caviar SE. Ja bih potrazio Seagate Barracuda modele dakle: 7K2 RPM, 16MB CacheBuffer, S-ATA II 3GB/s. WD je od njega dosta losiji (izrada, izdrzljivost...). Da li se neko secha cuven Seagate serije SeaShell ???
Hvala Machine, samo, .. svi su mi do sad rekli (u bar 5 firmi+forum) da je WD u SATA II varijanti - najkvalitetniji - al ajd da vidim i ove ostale - pa ću da razmislim..
Ne kazem da je los, OK je 3. mesto od njih 10...ali imas firmu HelpDisc (imas i reklamu gore banner) koja se bavi samo servisom diskova i to profi od 100-1000e po izvlacenju podataka i oni kazu da je izrada Western DIgitala losa (luft, zazor, stela...). Moje iskustvo kaze da je WDC SE dobar disk ali Seagate i IBM-Hitachi su bolji
M i G
:: :: :: :: Hvala Machine, samo, .. svi su mi do sad rekli (u bar 5 firmi+forum) da je WD u SATA II varijanti - najkvalitetniji - al ajd da vidim i ove ostale - pa ću da razmislim. :: :: POZ!
Izvini iritirali su me i neki tvoji raniji odgovori, ali kad si spomenuo ovu firmu tad sam pukao. Ja sam im skoro odneo jedan Flash USB A-Data od 256MB, da pokusaju da mi izvuku meni bitne podatke, naravno da sam ja do tad pokusao da ih sam `povratim` sa svim mogucim dostupnim i nedostupnim programima koje sam na internetu uspeo da nadjem (ukljucujuci i crak) i nisam uspeo. Sa tog flash-a sam uspeo da izvucem oko 600-700MB raznoraznih gluposti, ali ne i ono sto mi je bilo vrlo bitno (novijeg datuma), a oni su se posle par dana javili i objasnjavali mi da nisu u mogucnosti da spasu nista sto pripada 2007 godini!!! Naravno da su pri svemu tome bili izuzetno pristojni (uljudni), ali iskreno ja sam ocekivao da oni ako su spremni da mi naplate 50 i vise evra `moraju biti sposobni` za ovakvu vrstu intervencije. Nisam im nista platio, samo nisam ni preuzeo taj flash... Tako da mi komentar tipa `ali imas firmu HelpDisc (imas i reklamu gore banner) koja se bavi samo servisom diskova i to profi od 100-1000e po izvlacenju podataka i oni kazu da je izrada Western DIgitala losa (luft, zazor, stela...)` ni najmanje ne prija!!!
P.S. Izvini morao sam ovo da kazem (napisem) i nemam nameru da dalje polemisem...
:: Ne kazem da je los, OK je 3. mesto od njih 10...ali imas firmu HelpDisc (imas i reklamu gore banner) koja se bavi samo servisom diskova i to profi od 100-1000e po izvlacenju podataka i oni kazu da je izrada Western DIgitala losa (luft, zazor, stela...). Moje iskustvo kaze da je WDC SE dobar disk ali Seagate i IBM-Hitachi su bolji :: :: :: M i G :: HITACHI GST Deskstar T7K250 250GB 7200rpm 8MB cache Serial ATA II-300.. to nije SATA??? ne ni SATA II?? tamo gde sam gledao - HITACHI uopšte nisam video oznake SATA?? ili je to možda HITACHI GST Deskstar T7K500 320GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300 6704,77 din 81,27 ⬠???,, ja se ne razumem baš. Dakle, SATA je nešto drugo?
Izvini iritirali su me i neki tvoji raniji odgovori, ali kad si spomenuo ovu firmu tad sam pukao.
Prvo, ja nemam ama bas nista sa masinstvom (ja sam ETFovac), drugo ne reklamiram nikoga i licno ne znam nikoga od njih mada uskoro treba da odem u obilazak njihove `hepa komore`.
Drugo , kako si na USB FD od 256MB izvukao 600-700MB podataka??? Pride, nisi ga trebao pazariti A-data, V-data su shitevi...
E, sada mozes li mi obrazloziti za to ranije, konkretno, sta te to iritira, da popravimo, ako moze. Pozdrav!
M i G
:: Izvini iritirali su me i neki tvoji raniji odgovori, ali kad si spomenuo ovu firmu tad sam pukao. Ja sam im skoro odneo jedan Flash USB A-Data od 256MB, da pokusaju da mi izvuku meni bitne podatke, naravno da sam ja do tad pokusao da ih sam `povratim` sa svim mogucim dostupnim i nedostupnim programima koje sam na internetu uspeo da nadjem (ukljucujuci i crak) i nisam uspeo. Sa tog flash-a sam uspeo da izvucem oko 600-700MB raznoraznih gluposti, ali ne i ono sto mi je bilo vrlo bitno (novijeg datuma), a oni su se posle par dana javili i objasnjavali mi da nisu u mogucnosti da spasu nista sto pripada 2007 godini!!! Naravno da su pri svemu tome bili izuzetno pristojni (uljudni), ali iskreno ja sam ocekivao da oni ako su spremni da mi naplate 50 i vise evra `moraju biti sposobni` za ovakvu vrstu intervencije. Nisam im nista platio, samo nisam ni preuzeo taj flash... Tako da mi komentar tipa `ali imas firmu HelpDisc (imas i reklamu gore banner) koja se bavi samo servisom diskova i to profi od 100-1000e po izvlacenju podataka i oni kazu da je izrada Western DIgitala losa (luft, zazor, stela...)` ni najmanje ne prija!! :: :: P.S. Izvini morao sam ovo da kazem (napisem) i nemam nameru da dalje polemisem.. :: :: :: Pozdrav
SATA=Serial ATA (Attachment).SATA=SATA 1 (1.5Gb/s teorijski protok), SATA 2 ima 3Gb/s propusnu moc mikrokontrolera...dakle, to je to...SATA=SATA 150, SATA2=300 kako to neki vole da navode...Pazari Seagate Barracuda ili kako ti je VMARC rekao onajd WD Caviar SE, neces pogresiti ni u jednom od ta dva...da te ne boli glava.
M i G
:: :: :: :: :: Ne kazem da je los, OK je 3. mesto od njih 10...ali imas firmu HelpDisc (imas i reklamu gore banner) koja se bavi samo servisom diskova i to profi od 100-1000e po izvlacenju podataka i oni kazu da je izrada Western DIgitala losa (luft, zazor, stela...). Moje iskustvo kaze da je WDC SE dobar disk ali Seagate i IBM-Hitachi su bolji :: :: :: :: :: :: M i G :: :: :: HITACHI GST Deskstar T7K250 250GB 7200rpm 8MB cache Serial ATA II-300.. to nije SATA??? ne ni SATA II?? tamo gde sam gledao - HITACHI uopšte nisam video oznake SATA?? ili je to možda :: HITACHI GST Deskstar T7K500 320GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300 6704,77 din 81,27 ⬠???,, ja se ne razumem baš. Dakle, SATA je nešto drugo :: :: Hvala!
Prvo sto se glavne teme tice moje misljenje je da ce ti WD2500KS savrseno posluziti (obavezno uzeti tamo gde daju `sigurnu` garanciju od 3 godine)...
A sto se Machine-a tice
>Prvo, ja nemam ama bas nista sa masinstvom (ja sam ETFovac), drugo ne reklamiram >nikoga i licno ne znam nikoga od njih mada uskoro treba da odem u obilazak njihove `hepa >komore`.
uglavnom sam `pratio` sta se desava na forumu, nisam mogao da se setim sta je bilo masinstvo ili etf, delovalo je kao da ih podrzavas (reklamiras)
>Drugo , kako si na USB FD od 256MB izvukao 600-700MB podataka??? Pride, nisi ga trebao >pazariti A-data, V-data su shitevi...
Pa nisam na flash vec na particiju hdd-a, a izvukli (razni programi za undelete, recovery...) su gomilu programa, slika itd. koje sam tokom mislim oko 5 godina kopirao, prenosio, prebacivao i brisao, sa diska na flash, pa opet na neki disk, ali pukla su mi dokumenta koja sam najcesce koristio (xls i doc file-ovi). Sto se kvaliteta tice, ja bih (naravno po mom misljenju) svakom preporucio bas taj flash, jer me je dugo i pouzdano koristio (moje misljenje), ali naravno mojom krivicom nisam bas redovno pravio backup, pa mi se desilo sto mi se desilo... Jos jedan razlog sto sam ga ja koristio je bila njegova brzina (hdtouch) 20MB/s na pocetku, a na kraju flasha-a 18MB/s, skoro prava linija na grafikonu (meni je ovo znacilo vise nego 1GB)...
>E, sada mozes li mi obrazloziti za to ranije, konkretno, sta te to iritira, da popravimo, ako >moze. Pozdrav!
Moj licni utisak je bio da mi tvoj `ton` ne odgovara, to si i ti sam naveo u nekoj poruci cini mi se u vezi sa mrljom, znaci po meni neka prepotentnost, nadmenost... Moram da priznam da si se u zadnje vreme popravio (ili se bar trudis da ostavis takav utisak, nadam se da je ono prvo). Ja mislim da sve to moze i treba mnogo blaze cak i sa porukama (ludima) koje su zalutale-i...
Zbog svega ovoga se izvinjavam ljudima koje sam udavio (bez razloga) iako sam rekao (napisao) da necu, sad stvarno necu vise...
Izvinjavam se i tebi i nadam se da ces ubuduce biti mnogo blazi (cak i prema onima koji ne znaju-umeju tehnicki da se pravilno izraze)...
P.S. Koliko puta sam naglasio ja mislim, samo da bi umeksao-opustio `moguce nesporazume`
Promakla ti je bitna stvar u vezi sa iritantnom prepotentnosti i grubosti u nekim postovima a koju sada DaSickSyst, milos24, vampirbg...znaju...to je bio vid provere zivaca, ja sam im se unazad izvinio. Sa mrljom je nesto drugo, on je, za razliku od ostalih, `bezargumentovan` lik (uprkos tome sto nikada nisam tvrdio da mrlja ne zna, ono sto sam letimicno pogledao-zna, to ne vazi i za njegove kroz pausalne ocene, to ne vodi nicemu dobrom), sto se tice mog znanja, logicno, i ja imam omaske...ostali su sasvim koretkni, racionalni i mudri...zakljucak je: niti sam se ja popravio niti je ovo prividno i namerno tako ugladjeno vec je ono bio test/probni balon, nothing else. Mada stoji da sam max. netolerantan prema ljudskim glupostima i neznanju (ne previdima i omaskama, vec sirovom neznanju). Onaj tvoj post o UPSevima je bio i vise nego korektan i dobronameran, u slucaju da si pogresno protumacio, moju dopisku nakon tvoje, ona se nije odnosila na tvoje navode vec ne nesto sasvim drugo (invertori i neki moj trip sa klimama jer treba da nabavim, konacno, jednu) i drago mi je da si ti medju prvima nesto o tome pisao i skretao paznju. Sto se ETFa tice, ne sporim da ti on ne moze pruziti sva znanja, ali je odlicna osnova za formiranje najboljih strucnjaka...to nikao ne znaci da istih takvih nema i u drugim bransama pa i bez skola...nadam se da sam bio i vise nego jasan!!!
M i G
:: Prvo sto se glavne teme tice moje misljenje je da ce ti WD2500KS savrseno posluziti (obavezno uzeti tamo gde daju `sigurnu` garanciju od 3 godine).. :: :: A sto se Machine-a tic :: :: >Prvo, ja nemam ama bas nista sa masinstvom (ja sam ETFovac), drugo ne reklamiram >nikoga i licno ne znam nikoga od njih mada uskoro treba da odem u obilazak njihove `hepa >komore` :: :: uglavnom sam `pratio` sta se desava na forumu, nisam mogao da se setim sta je bilo masinstvo ili etf, delovalo je kao da ih podrzavas (reklamiras :: :: :: >Drugo , kako si na USB FD od 256MB izvukao 600-700MB podataka??? Pride, nisi ga trebao >pazariti A-data, V-data su shitevi.. :: :: Pa nisam na flash vec na particiju hdd-a, a izvukli (razni programi za undelete, recovery...) su gomilu programa, slika itd. koje sam tokom mislim oko 5 godina kopirao, prenosio, prebacivao i brisao, sa diska na flash, pa opet na neki disk, ali pukla su mi dokumenta koja sam najcesce koristio (xls i doc file-ovi). Sto se kvaliteta tice, ja bih (naravno po mom misljenju) svakom preporucio bas taj flash, jer me je dugo i pouzdano koristio (moje misljenje), ali naravno mojom krivicom nisam bas redovno pravio backup, pa mi se desilo sto mi se desilo... Jos jedan razlog sto sam ga ja koristio je bila njegova brzina (hdtouch) 20MB/s na pocetku, a na kraju flasha-a 18MB/s, skoro prava linija na grafikonu (meni je ovo znacilo vise nego 1GB).. :: :: >E, sada mozes li mi obrazloziti za to ranije, konkretno, sta te to iritira, da popravimo, ako >moze. Pozdrav :: :: Moj licni utisak je bio da mi tvoj `ton` ne odgovara, to si i ti sam naveo u nekoj poruci cini mi se u vezi sa mrljom, znaci po meni neka prepotentnost, nadmenost... Moram da priznam da si se u zadnje vreme popravio (ili se bar trudis da ostavis takav utisak, nadam se da je ono prvo). Ja mislim da sve to moze i treba mnogo blaze cak i sa porukama (ludima) koje su zalutale-i.. :: :: Zbog svega ovoga se izvinjavam ljudima koje sam udavio (bez razloga) iako sam rekao (napisao) da necu, sad stvarno necu vise.. :: :: Izvinjavam se i tebi i nadam se da ces ubuduce biti mnogo blazi (cak i prema onima koji ne znaju-umeju tehnicki da se pravilno izraze).. :: :: P.S. Koliko puta sam naglasio ja mislim, samo da bi umeksao-opustio `moguce nesporazume :: :: Pozdra ::
Definitivno sm rešio, to će verovatno bit jedan od dole navedenih
SEAGATE Barracuda 160GB 7200.9 T-Lite with NCQ 7200rpm Serial ATA II-300 4725,27 din 57,28 â¬
SEAGATE Barracuda 250GB 7200.10 with NCQ 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300 5917,23 din 71,72 â¬
SEAGATE Barracuda ES 160GB SATA 3Gb/s 16MB, 7200 rpm Serial ATA II-300 4331,5 din 52,5 â¬
E p a, j a sada kažem - hvala lepo, ja sam se odlučio za koju ću marku i - Nemojte ljudi da se tek tako - uz neke ..blage komentare , objašnjavate - sigurno je da niko nema zlu ćud al znam.. Srbi smo,,pa je to sad malko teže - Ãuvajte se!
Definitivno: SEAGATE Barracuda 250GB 7200.10 with NCQ 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300 5917,23 din 71,72 â¬
Osima SATA2 interface-a imas i NCQ (Native Command Queuing) da ne tupim sta je, malo ubrzava rad...ako pazaris onu Asus M2N-E (nf-570) za te pare je extra ploca (
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.