Od sina sam nasledio staru konfiguraciju AMD athlon 64 3800+ ATI radeon HD 3850 Ploća MSI
U poslednje vreme povremeno , slika na monitoru se pretvori u sitne, sitne kockice i zamrzne se, nakon toga se sistem restartuje. Posle restarta izlazi poruka da je doslo do ozbiljne greške.
Da li treba da očekujem da će kartica da se pokvari ili treba da reinstaliram W7 profesional? Hvala unapred
Da bi ovo utvrdio, moraces malo da testiras. Prvo, deinstalisi i...
01.12.2011. 19:49
status: user broj poruka: 10999
ponovo instalisi (najnoviji) drajver za graf kartu (ako je moguce, zaobidji CCC prilikom instalisanja). Posle toga instalisi DirectX (bas kao da ga nema u sistemu, dakle bezs ikakvog brisanja postojecih dx fajlova). Ako ovo ne bude pomoglo. reinstalisi sistem (Win7 SP1). Tek ako se i tada bude javljao pomenuti problem, moci ces da budes siguran da je karta pocela da `umire`... - - - - - - - - - - - - - - - - Da bi u potpunosti ispostovao `servisnu procesuru`, pre svih ovih zahvata izvadi kartu iz slota i kontakte na donjoj strani (onoj koja ulazi u slot) ocisti mekom tkaninom (magicna krpa i tome slicno) ili hartijom i vrati kartu na mesto. Komp treba da bude POTPUNO iskljucen iz struje (odvojen kabl koji se prikljucuje na izvor od 220V AC).
Malopre sam ocistio kontakte papirom, dobro usisao sve oko kartice plus sve ostalo u kucistu, pastu za GPU nemam, za sada toliko videcemo, hvala svima..
jer se malopre slika opt zamrzla i compjuter se restartovao. Idem na drugi korak reinstaliranje drajvera, ali mi ovo ipak lići na hardverski problem, tj grafićka mi je sumnjiva
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.