Kada se ocekuju vga koje podrzavaju DX 10???posto kako kod kog odem svi mi kazu da mi se ne isplati da menjam graficku sada pa mi je palo na pamet da je mozda ovo u pitanju...
U pravu su ti koji su ti to reklii...ne isplati se sad kupovati. Za sad gf 8 podrzava DX10,a ATI izbacuje R600 i X2xxx serije mislim 23. maja.Tada se ocekuje pad cena osmice ili malo pre toga.Mada sada na zapadu 8600GTS sada kosta oko 230$ ili 185e,a 8600GT izmedju 150 i 160$(oko 125e),osim podrske za DX10 gf 8600GTS je po performansama odprilike u klasi sa ATI 1950pro,tako da nije ispunila ocekivanja. Cekamo sredinu maja i videcemo sta ce se desiti.
Sve sto su ti rekli je tacno.Sada dolazi do smena generacija i sada je najnepogodnije vreme za kupovinu nove kartic.Kupovinu treba obaviti kada sve bude doslo na svoje i kada se bude znalo sta je sta i koliko zaista vredi,po meni su sve 8xxx kartice trenutno precenjene,ali to ne znaci da nece doci na cenu koja im odgovara..Sto se tice Ati-ja,skoro uvek je bio losiji od nVidie u srednjim klasam,ali mi se cini da ce po prvi put da uspe da je prestigne i izbaci kartice vredne ulozenog novca..
Kartice nisu precenjene. Taj 8800GTX je u nekim shader operacijma vise od deset puta brzi od 1950XTX 512MB ili 7950GTX 512MB, a pretpostavlja se da ce se taj trend nastaviti i u buducim aplikacijama.
Sve u svemu i ja ti preporucujem da sacekas jos malo da se stvari slegnu pa d e vidi sta je sta .
:: :: :: :: Kartice nisu precenjene :: Taj 8800GTX je u nekim shader operacijma vise od deset puta brzi od 1950XTX 512MB ili 7950GTX 512MB, a pretpostavlja se da ce se taj trend nastaviti i u buducim aplikacijama :: :: Sve u svemu i ja ti preporucujem da sacekas jos malo da se stvari slegnu pa d e vidi sta je sta
A kako tu stoji 8800GTS ??? ona je oko 300 evrića - da li da čekam da padne cena i koliko??
:: Kartice nisu precenjene :: Taj 8800GTX je u nekim shader operacijma vise od deset puta brzi od 1950XTX 512MB ili 7950GTX 512MB, a pretpostavlja se da ce se taj trend nastaviti i u buducim aplikacijama
:: Kartice nisu precenjene :: Taj 8800GTX je u nekim shader operacijma vise od deset puta brzi od 1950XTX 512MB ili 7950GTX 512MB, a pretpostavlja se da ce se taj trend nastaviti i u buducim aplikacijama :: :: Sve u svemu i ja ti preporucujem da sacekas jos malo da se stvari slegnu pa d e vidi sta je sta
Po meni 8800 kartice vrede ulozenog novca,ali 8600 barem po meni jos uvek ne opravdava svoju cenu,ali to je moje subjektivno misljenje..
Kad sam rekao `vise od 10 puta` mislio sam tacno 11 puta! To naravno vazi samo za neke shader operacije, ali se pretpostavlja da ce igre u buducnosti vise koristiti bas taj moment. Naravno to je sve teorija, a ti prakticno od toga neces imati korist od toga dok se doticne igrice ne pojave, a to je verovatno jos godinu dana, a tada ces moci da kupis tu 8800 za 180eura. Na netu kazu da je 8800GTX jednostavno dvostruko jaca od 7950 GX2 GPU u shader intenzivnim PC igrama.
Sto se tice odluke o kupovini to je tvoja licna stvar. Kartice su se tek pojavile, cene ce im brzo padati, a ti odluci koliko si spreman da das na taj luksuz:)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.