Imam Asus vw222s, gf 9600gso, win7, na desktopu naravno 1680x .... rezolucija sto mu je i maximum po podacima koje sam nasao po netu.. E sad, sta je problem..
Donese mi drugar komp iz 2003 godine, amd neki na 1.6ghz, 9200 radeon grafika.. Ja mu reinstaliram sve to lepo, udjem u ati ccc. da podesim rezoluciju,kad ono pise max 1920x1050, tako nekako.. Ja rekoh ma nemoguce, ima da zabode komp, ali ipak sam morao da probam , kad ono ... Radi... Evo jos uvek ni nije jasno kako, ako neko zna neka napise, i da li mogu nekako da stavim na ovom mom kompu 1920 rez... Max rez grafike je 2500x ...
To bi tako radilo, ali u igrama se posebno podesava.
Elem ukoliko ne moze slika bi ti:
a) Isla gore dole b) levo desno v) pravila metro po ekranu g) slika bi nestala.
Zato posle dugmeta Apply imas onaj prozor 15 sec automatsko vracanje na predjasnje. Cisto da se vrati u normalu da ti ne ostane nesto od onih gorenavedenih opcija :)
EDIT: Evo sad sam kod sebe selektovao 2048x1536 i prc, pukne slika i cekam 15sec da vrati, ali zato drzi na 1920x1200. Ati 9550 Pro silent.
To je kao neki force mod. Tako npr ja mogu da nateram stari CRT (1024*768) da ide do nesto*1050 kada ga prikljucim uz primarni tft (1680*1050). To se podesava ACC (za ATI) , i ja mislim da tom prilikom smanji osvezenje. Jel si proverio da li je stvarno veca rezolucija ili samo tako pise, posto nikad nisam vido da se poveca u odnosu na deklarisanu (osim ako se ne spoji kao sekundarni vecem)?
1) Asusu VW222s je nativna (maksimalna) rezolucija 1680 x 1050 i NE MOŽE da radi na višoj rezoluciji, ali može (interpolirano) na nižim rezolucijama. Ovo je pravilo koje važi za SVE LCD monitore.
2) grafičke kartice (u drajveru) mogu da se selektuju do: - VGA (analogni) izlaz do 2048x1536 - DVI (digitalni) izlaz do 2560x1600
ali da bi te rezolucije prikazali MORAJU se priključiti na LCD ili CRT monitor (ili LCD ili plazma TV) koji može da reprodukuje izabranu rezoluciju.
Ovo je najkraće objašnjenje, tako da nastavi da koristiš monitor kao i pre, a za veće rezolucije treba ti odgovarajući uređaj. poz. gavra Beograd
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.