Zasto? Nema ti tu nikakve principijelne razlike. To ti garantujem ja, koji pratim
28.11.2011. 16:07
status: user broj poruka: 10999
situaciju vec DECENIJAMA (moja prva gaming karta umrla je krajem proslog veka, he, he!). Svi softveri ovoga sveta (pa ni drajveri nisu izuzetak, naprotiv) dolaze kao `as is` (take it or leave it, uzmi ili pljuni pa ostavi...) i niko (pa ni micro$oft sa svojim ingenioznim WHQL signature-om) ne garantuje za ispravan rad istoga. A da ne pominjemo broj drajvera koji su nosili oznaku `official` a pravili probleme onolike, docim su bezbrojne bete bile sasvim OK... Evo, ja se trenutno vozim na beti 285.79 i znam kojem cu drajveru da se vratim ako me 290.36 bude zezao......
Re: Zasto? Nema ti tu nikakve principijelne razlike. To ti garantujem ja, koji pratim
28.11.2011. 16:28
status: user broj poruka: 19012
ma bre..dobro, nego napisi bar beta, nalepi `BETA` :P
:: situaciju vec DECENIJAMA (moja prva gaming karta umrla je krajem proslog veka, he, he!). Svi softveri ovoga sveta (pa ni drajveri nisu izuzetak, naprotiv) dolaze kao `as is` (take it or leave it, uzmi ili pljuni pa ostavi...) i niko (pa ni micro$oft sa svojim ingenioznim WHQL signature-om) ne garantuje za ispravan rad istoga. A da ne pominjemo broj drajvera koji su nosili oznaku `official` a pravili probleme onolike, docim su bezbrojne bete bile sasvim OK... Evo, ja se trenutno vozim na beti 285.79 i znam kojem cu drajveru da se vratim ako me 290.36 bude zezao..... :: :: ::
@Scyter: to ti je igranka bez prestanka. Savremeni hardver je...
28.11.2011. 19:39
koncipiran tako da je samo `produzena ruka` softvera. Svaka promena u op. sistemu, pojava nove igre (novi `engine`, nove texture...) zahteva i nove drajvere, jer hardver je bez njih samo beslovesna hrpa metala i plastike. A sto se tice opaske `catalyst vs forceware`, nemoj da zaboravis da Crvendeka izbacuje drajvere po principu `nova menstruacija - novi catalyst`, pa je i kod njega (Deke) situacija 1xxxxxxxx, samo se to ne primecuje zbog drukcijeg sistema oznacavanja.
@Pishko: ako se zezas, onda te razumem. Ako hoces i ti nesto da razumes, pogledaj `changelog` pa ces se uveriti da je sve radilo i da nije crkavalo i da novi drajver (nadamo se) donosi sobom i mala unapredjenja-prilagodjenja rada kartice sa nekim novijim igrama. Verzija (beta) 285.79 radi IZVANREDNO na svim masinama na kojima sam je instalisao, a koje su snabdevene kartama 9xxx i 4xx. Postojao je neki zayeb u drajveru 285.62 (iako je WHQL, imarkovicu!) koji je za posledicu imao `iskakanje` nekih igara i nekih Internet brauzera (valjda problem sa Adobe flesom).
Drajver 285.58 radi ocajno na xp-u. Vratio sam starije drajvere i oni se nisu proslavili bas. Generalno novi drajveri rade lose na xp-u ili je ovaj xp sto imam golo govno. Svakako prelazim na sedmicu sledece nedelje pa cemo videti.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Da - zaboravih da napomenem da je 285.62 problematican na Win7
28.11.2011. 20:09
a .58 na XP-u. Sreca u nesreci je to sto verzija .33 (a ne samo .79) ODLICNO radi na Win7 64bit-a a na XP-u sve starije od .58 - naime, za XP su novi drajveri manje bitni zato sto novije igre ili izricito zahtevaju Vi$tu/Sedmicu ili `ne ljube` XP-a pa on polako odlazi u ropotarnicu istorije...
pa ljudi klasicno primoravanje na prelazak sa XP-a na nesto vise, mada svi programi koja ja koristim rade pod 7 tako da se nikako ne bih vratio na XP ali ima i onih koji nece da rade. Neki ako rade nema leka za novije verzije i onda opet mora XP ili plati bato. A dobro je dok moze SW da popuni `rupe` u HW inace izginusmo :D
Re: @Scyter: to ti je igranka bez prestanka. Savremeni hardver je...
28.11.2011. 22:51
status: user broj poruka: 6650
Ko se zajebava? Jel` ja? I to sa BETOM? Idi bre....
Budale veruju u sreću.
:: koncipiran tako da je samo `produzena ruka` softvera. Svaka promena u op. sistemu, pojava nove igre (novi `engine`, nove texture...) zahteva i nove drajvere, jer hardver je bez njih samo beslovesna hrpa metala i plastike. A sto se tice opaske `catalyst vs forceware`, nemoj da zaboravis da Crvendeka izbacuje drajvere po principu `nova menstruacija - novi catalyst`, pa je i kod njega (Deke) situacija 1xxxxxxxx, samo se to ne primecuje zbog drukcijeg sistema oznacavanja :: :: @Pishko: ako se zezas, onda te razumem. Ako hoces i ti nesto da razumes, pogledaj `changelog` pa ces se uveriti da je sve radilo i da nije crkavalo i da novi drajver (nadamo se) donosi sobom i mala unapredjenja-prilagodjenja rada kartice sa nekim novijim igrama. Verzija (beta) 285.79 radi IZVANREDNO na svim masinama na kojima sam je instalisao, a koje su snabdevene kartama 9xxx i 4xx. Postojao je neki zayeb u drajveru 285.62 (iako je WHQL, imarkovicu!) koji je za posledicu imao `iskakanje` nekih igara i nekih Internet brauzera (valjda problem sa Adobe flesom) :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.