Situacija je sledeca, sta bi ste vi uzeli od ove dve karte, cena im je ista, obe su stare po pola godine, u garanciji ? Ati je Powercolor u pitanju, ima garanciju od dve godine, dakle jos godinu i po. Nvidia je Asus DCU, ima garanciju tri godine, dakle jos dve i po.
U slucaju ati-a da li bi napajanje CFT 750 zavrsavalo posao?
u ovom slucaju GTX580 DC, bolja je kupovina i da, CFT750 bi bio sasvim dovoljan.
:: Situacija je sledeca :: sta bi ste vi uzeli od ove dve karte, cena im je ista, obe su stare po pola godine, u garanciji :: Ati je Powercolor u pitanju, ima garanciju od dve godine, dakle jos godinu i po :: Nvidia je Asus DCU, ima garanciju tri godine, dakle jos dve i po :: :: U slucaju ati-a da li bi napajanje CFT 750 zavrsavalo posao?
Ja bih pre 6990 jer je brza, ovaj Asus jeste tisi ali je sporiji i ima duzu garanciju. Sad ti odluci sta ti je presudno. Phenom II X4 955BE @4.3ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Sapphire 5850 Toxic 1gb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12c
dobre su obe (iako se ne moze to porediti, ati je dualka a ova nvidia single) ja cu ti samo reci da je napajanje dovoljno jako za bilo koju od te dve karte
:: Situacija je sledeca :: sta bi ste vi uzeli od ove dve karte, cena im je ista, obe su stare po pola godine, u garanciji :: Ati je Powercolor u pitanju, ima garanciju od dve godine, dakle jos godinu i po :: Nvidia je Asus DCU, ima garanciju tri godine, dakle jos dve i po :: :: U slucaju ati-a da li bi napajanje CFT 750 zavrsavalo posao?
Pa pa, porediti babe i zabe. Dual kartica i single... Naravno da je brza 6990, ali da li ti treba dual kartica? To ti je kao CF...
:: dobre su obe (iako se ne moze to porediti, ati je dualka a ova nvidia single :: ja cu ti samo reci da je napajanje dovoljno jako za bilo koju od te dve kart :: :: :: :: Situacija je sledeca :: :: sta bi ste vi uzeli od ove dve karte, cena im je ista, obe su stare po pola godine, u garanciji :: :: Ati je Powercolor u pitanju, ima garanciju od dve godine, dakle jos godinu i po :: :: Nvidia je Asus DCU, ima garanciju tri godine, dakle jos dve i po :: :: :: :: U slucaju ati-a da li bi napajanje CFT 750 zavrsavalo posao?
A i single karta, nema zezanja oko toga da li će da ti rade oba gpua, microshitting i slično ... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CARPE DIEM
:: Uzeo HD6990. Kartica je poprilicno brza. Jeste malo bucnija, ali vredi. : :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: ::
Manja buka, manje grejanje, manje optrecenje, DUZA GARANCIJA ne sto ce da se kao pokvari nego sto mozes da je prodas dosta skuplje za dve godine i dobices mnogo vise para nego sto bi je prodao bez garancije.
Jeste malo brza 6990 ali ni 580 neces 100% opteretiti.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Ajao dexteru! :) Kako neces? Crysis2(DX11)? Metro? :)
:: 580 :: :: Manja buka, manje grejanje, manje optrecenje, :: DUZA GARANCIJA :: ne sto ce da se kao pokvari nego sto mozes da je prodas dosta skuplje za dve godine i dobices mnogo vise para nego sto bi je prodao bez garancije :: :: Jeste malo brza 6990 ali ni 580 neces 100% opteretiti :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
Bas mi je tesko odluciti se, inace, licno mislim da je u ovom slucaju ati jaci i brzi, i to dosta a ne neznatno, jedino ta prokleta potrosnja i verovatno grejanje. Inace asus ima dual fun, dok powercolor ima stock, onaj jedan u centru, sta znam, bas je skakljivo porediti ih.
Ako je tebi nesto `govnjivo` ne mora da znaci i da je za druge. A ako vec ne vidis OGROMNU razliku, pogotovo u DX11, mozda je vreme da krenes da nosis naocare sinko.
:: Jebes i krasis i metro i tih par govnjivih igara, :: neoptimizovano, nista vise, :: nista posebno ja tu ne vidim , :: ali zato se zahtevnost extra vidi.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: :: :: Ajao dexteru! :) Kako neces? Crysis2(DX11)? Metro? :) :: :: ::
Sobzirom koliko dx11 ubije frame rate trebalo bi da izgleda relisticno 100% , a ne da bude malo bolje, poenta je da ne opravdava tu zahtevnost u odnosu na ono sto isporucuje.
Treba da stanes kao debil i da zagledas redom sve po igri da bi primetio konkretnu razliku, koju inace dok igras totalno ne registujes jer nije ocigledna , nadam se da me sad razumes.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: Ako je tebi nesto `govnjivo` ne mora da znaci i da je za druge. A ako vec ne vidis OGROMNU razliku, pogotovo u DX11, mozda je vreme da krenes da nosis naocare sinko ::
Ne, ne razumem te, jer to sto ti pricas uopste nema nikakvog smisla. Daj molim te, ako ne mozes da primetis konkretnu razliku sta onda imam uopste da polemisem sa tobom o tome, pa svaka ta sitnica, i sto ih vise ima, uticu sve zajedno kao celina na konacan utisak u igri.
Evo jedan primer: S obzirom da sam se bas naigrao Crysis-a, i 1. i 2. dela, uzmem juce malo, reko aj da bacim nesto drugi, i tako mi padne pod ruke snajper Ghost Warior i Homefront. Jao boze kako su jadne texture i generalno, em nema depth of field-a, em nema nekih drugih fantasticnih poboljsanja, poput POM-a, teselacije, fantasticne svetlosne refleksije itd.... Utice i te kako na celokupan utisak i osecaj u toku igranja. Ne kazem da svaka igra mora da ima te nove stvari koje dolaze uz DX11, ali bar da se developeri potrude malo, pa makar da se posluze nekim trikovima i tako nadomeste te tehnoloske nedostatke, odlican primer je novi COD koji je u dx9 radjen a opet....hm...
Razumes sad ti mene. Ako tebi to nije bitno, odnosno ne vidis razliku, onda je to tvoj problem.
:: Sobzirom koliko dx11 ubije frame rate trebalo bi da izgleda relisticno 100% , a ne da bude malo bolje, poenta je da ne opravdava tu zahtevnost u odnosu na ono sto isporucuje :: :: Treba da stanes kao debil i da zagledas redom sve po igri da bi primetio konkretnu razliku, koju inace dok igras totalno ne registujes jer nije ocigledna , nadam se da me sad razumes :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: :: :: Ako je tebi nesto `govnjivo` ne mora da znaci i da je za druge. A ako vec ne vidis OGROMNU razliku, pogotovo u DX11, mozda je vreme da krenes da nosis naocare sinko :: :: ::
slusaj, ATi je sirovo jaci, a ovu GTX580 ces korisno iskoristiti u punom potencijalu u igrama, ATi 6990 ne, vec samo u bechmarku, tj. dobices vise poena, ako patis za tim onda izvoli uzmi je, ako ti je bitnija iskoriscenost znas sta ti je ciniti.
:: Bas mi je tesko odluciti se, inace, licno mislim da je u ovom slucaju ati jaci i brzi, i to dosta a ne neznatno, jedino ta prokleta potrosnja i verovatno grejanje. Inace asus ima dual fun, dok powercolor ima stock, onaj jedan u centru, sta znam, bas je skakljivo porediti ih.
Nemoj mi reci da cu, recimo u Crysis 2, u DX11, imati isti broj frejmova i sa jednom i sa drugom, ili da ce ta razlika biti neznatna. Hm. Nesto mi tu smrdi e.
:: slusaj, ATi je sirovo jaci, a ovu GTX580 ces korisno iskoristiti u punom potencijalu u igrama, ATi 6990 ne, vec samo u bechmarku, tj. dobices vise poena, ako patis za tim onda izvoli uzmi je, ako ti je bitnija iskoriscenost znas sta ti je ciniti :: :: :: :: Bas mi je tesko odluciti se, inace, licno mislim da je u ovom slucaju ati jaci i brzi, i to dosta a ne neznatno, jedino ta prokleta potrosnja i verovatno grejanje. Inace asus ima dual fun, dok powercolor ima stock, onaj jedan u centru, sta znam, bas je skakljivo porediti ih.
Ma ne sekiraj se druze zbog mog problema , vozi ti sve na dx11 i uzivaj.
:: Ne, ne razumem te, jer to sto ti pricas uopste nema nikakvog smisla. Daj molim te, ako ne mozes da primetis konkretnu razliku sta onda imam uopste da polemisem sa tobom o tome, pa svaka ta sitnica, i sto ih vise ima, uticu sve zajedno kao celina na konacan utisak u igri :: :: Evo jedan primer :: S obzirom da sam se bas naigrao Crysis-a, i 1. i 2. dela, uzmem juce malo, reko aj da bacim nesto drugi, i tako mi padne pod ruke snajper Ghost Warior i Homefront. Jao boze kako su jadne texture i generalno, em nema depth of field-a, em nema nekih drugih fantasticnih poboljsanja, poput POM-a, teselacije, fantasticne svetlosne refleksije itd.... Utice i te kako na celokupan utisak i osecaj u toku igranja :: Ne kazem da svaka igra mora da ima te nove stvari koje dolaze uz DX11, ali bar da se developeri potrude malo, pa makar da se posluze nekim trikovima i tako nadomeste te tehnoloske nedostatke, odlican primer je novi COD koji je u dx9 radjen a opet....hm.. :: :: Razumes sad ti mene. Ako tebi to nije bitno, odnosno ne vidis razliku, onda je to tvoj problem ::
da, sa 6990 ces imati 1.1 frejm vise, to si u pravu, u Crysis-u, a u metrou ces imati 0.1 frejm vise, sto jes` jes`, ipak kad bolje razmislim mozda je bolja kupovina 6990 covece, opasulji se, to je GTX580, nije GTS450 karta, o kojim frejmovima u igrama pricas molim te, mozes da upalis 3 crysisa da ti ne secka, o cemu ti to ablas? Opterecujes se bespotrebno, cinjenica je da ne mozes iskoristiti dvoglavu kartu u igrama, nije to isto kao da imas CROSSFIRE, kako to moze neko da odvali nije mi jasno..
:: Nemoj mi reci da cu, recimo u Crysis 2, u DX11, imati isti broj frejmova i sa jednom i sa drugom, ili da ce ta razlika biti neznatna. Hm. Nesto mi tu smrdi e :: :: :: :: slusaj, ATi je sirovo jaci, a ovu GTX580 ces korisno iskoristiti u punom potencijalu u igrama, ATi 6990 ne, vec samo u bechmarku, tj. dobices vise poena, ako patis za tim onda izvoli uzmi je, ako ti je bitnija iskoriscenost znas sta ti je ciniti :: :: :: :: :: :: :: Bas mi je tesko odluciti se, inace, licno mislim da je u ovom slucaju ati jaci i brzi, i to dosta a ne neznatno, jedino ta prokleta potrosnja i verovatno grejanje. Inace asus ima dual fun, dok powercolor ima stock, onaj jedan u centru, sta znam, bas je skakljivo porediti ih.
Pa naravno, nije sve to izmisljeno tek tako, naravno da ima vizuelnih poboljsanja, e sad sto se jos uvek ne radi svaka nova igra u njemu, to je druga stvar, videcemo sledece godine ili one iza, kad se pojave nove konzole pa kad pocnu da diktiraju malo drugacije hardverske zahtevnosi, to ce biti slika i prilika.
@imarkovic EDIT: bas sam procackao malo po netu, konkretno za Crysis 2 DX11+HI Textures, sve na ultra, fullHD, gtx580 ima fps 35-70, dok ati 6990 ima 40-120. Sad ti zamisli da imas, recimo neki 3D monitor na 120Hz i da karta moze da ti pogura igru na preko 100fps, pa to je melem za oko. .)
:: Ma ne sekiraj se druze zbog mog problema , vozi ti sve na dx11 i uzivaj :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: :: :: Ne, ne razumem te, jer to sto ti pricas uopste nema nikakvog smisla. Daj molim te, ako ne mozes da primetis konkretnu razliku sta onda imam uopste da polemisem sa tobom o tome, pa svaka ta sitnica, i sto ih vise ima, uticu sve zajedno kao celina na konacan utisak u igri :: :: :: :: Evo jedan primer :: :: S obzirom da sam se bas naigrao Crysis-a, i 1. i 2. dela, uzmem juce malo, reko aj da bacim nesto drugi, i tako mi padne pod ruke snajper Ghost Warior i Homefront. Jao boze kako su jadne texture i generalno, em nema depth of field-a, em nema nekih drugih fantasticnih poboljsanja, poput POM-a, teselacije, fantasticne svetlosne refleksije itd.... Utice i te kako na celokupan utisak i osecaj u toku igranja :: :: Ne kazem da svaka igra mora da ima te nove stvari koje dolaze uz DX11, ali bar da se developeri potrude malo, pa makar da se posluze nekim trikovima i tako nadomeste te tehnoloske nedostatke, odlican primer je novi COD koji je u dx9 radjen a opet....hm.. :: :: :: :: Razumes sad ti mene. Ako tebi to nije bitno, odnosno ne vidis razliku, onda je to tvoj problem :: :: ::
Ako ih dobijas po istoj ceni, onda ne vidim razlog zasto se dvoumis. Logicno je da uzmes HD 6990, ipak je dosta jaca karta. Steta sto je Power Color u pitanju, ali boli te uvo sve dok ima garanciju.
:: Pa naravno, nije sve to izmisljeno tek tako, naravno da ima vizuelnih poboljsanja, e sad sto se jos uvek ne radi svaka nova igra u njemu, to je druga stvar, videcemo sledece godine ili one iza, kad se pojave nove konzole pa kad pocnu da diktiraju malo drugacije hardverske zahtevnosi, to ce biti slika i prilika
da da..this time next year itd.. tako nesto se prica vec par godina, vidim sve vise je slika a i prilika..
:: :: @imarkovi :: EDIT: bas sam procackao malo po netu, konkretno za Crysis 2 DX11+HI Textures, sve na ultra, fullHD, gtx580 ima fps 35-70, dok ati 6990 ima 40-120. Sad ti zamisli da imas, recimo neki 3D monitor na 120Hz i da karta moze da ti pogura igru na preko 100fps, pa to je melem za oko. .
WOW, mogu da zamislim, prosto ti se oci zacakle!!! pa nista brate, sta da ti kazem, nisam znao da imas vanzemaljsko oko i monitor sa vestackom inteligencijom, bacaj pare ..
:: :: :: :: Ma ne sekiraj se druze zbog mog problema , vozi ti sve na dx11 i uzivaj :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Philips 22 :: :: :: :: :: Ne, ne razumem te, jer to sto ti pricas uopste nema nikakvog smisla. Daj molim te, ako ne mozes da primetis konkretnu razliku sta onda imam uopste da polemisem sa tobom o tome, pa svaka ta sitnica, i sto ih vise ima, uticu sve zajedno kao celina na konacan utisak u igri :: :: :: :: :: :: Evo jedan primer :: :: :: S obzirom da sam se bas naigrao Crysis-a, i 1. i 2. dela, uzmem juce malo, reko aj da bacim nesto drugi, i tako mi padne pod ruke snajper Ghost Warior i Homefront. Jao boze kako su jadne texture i generalno, em nema depth of field-a, em nema nekih drugih fantasticnih poboljsanja, poput POM-a, teselacije, fantasticne svetlosne refleksije itd.... Utice i te kako na celokupan utisak i osecaj u toku igranja :: :: :: Ne kazem da svaka igra mora da ima te nove stvari koje dolaze uz DX11, ali bar da se developeri potrude malo, pa makar da se posluze nekim trikovima i tako nadomeste te tehnoloske nedostatke, odlican primer je novi COD koji je u dx9 radjen a opet....hm.. :: :: :: :: :: :: Razumes sad ti mene. Ako tebi to nije bitno, odnosno ne vidis razliku, onda je to tvoj problem :: :: :: :: ::
Za sve te single player igre, ako imas 60 frejmova ne treba ti nista vise, konzole na gomili igara imaju max 30fps, a da li ces da imas 100 ili 150 kome je to bitno? Igras igru ili igras fps?
E sad , 3d mnitori, max AA max AF, dx11 i slicne zajebancije...
Svejedno uzeo bi 580, em je asus kvalitetnije odrađen, em imaš dužu garanciju što bi isto moglo da bude bitno jer je verovatno uzimaš na duži period, em se ne zajebavaš s dvoglavnošću karte.
nema veze koja je marka , kad su sve apsolutno iste tj isto hladjenje imaju a powercolor je najjeftinija tako da bez brige i rade do jaja
za ForMax-a kakvo kuciste imas? jel staje 6990 u kuciste da li si izmerio, da li je kavez za hardovima naspram graficke karte ? (6990 salje pola toplog vazduha napolje , a drugu polovinu na drugu stranu, ja sam hard zato digao gore na vrh kod DVD-a i izvadio kavez za HDD i nabio vent tu da IZBACUJE vazduh napolje)
i jos nesto, sta ste zapeli za taj Crysis ??? licno meni jako glupa igra, ali ok, predjes je kao i svaku drugu i sta onda?? zoves drugare i kazes im vidi brate ala radi Crysis pazi frejmove itd i oni kazu super brate, ajd sad upali PES da opalimo svi zajedno, i tad graficka pokaze ppravu snagu u PES-u prosto frejmovi iskoce iz ekrana.....i bude wow efekat
ako imas mesta za 6990 uzmi nju i miran si duze vreme, ako neces da se drkas sa drajverima i dual kartom uzmi 580 i miran si isto, to je jako dobra karta takodje, i ne pali se na te fore kad sledece godine izadje neka do jaja igrica pa ti neces moci 8 x AA vec samo 4 ili 2 , mislim uozbiljite se, volim i ja da je sve ok ali za ok lovu....
bez vredjanja, nikog ne prozivam samo pomazem pojedincima da odrastu i promene prioritete u zivotu.......
:: Ako ih dobijas po istoj ceni, onda ne vidim razlog zasto se dvoumis. Logicno je da uzmes HD 6990, ipak je dosta jaca karta. Steta sto je Power Color u pitanju, ali boli te uvo sve dok ima garanciju :: :: ``They call me... Prophet`` :: ::
@ForMax Potpuno te razumem o cemu pricas i sta te muci. Resenje za tebe je 6990 bez razmisljanja. Imas garanciju i powercolor je dobra firma. Pusti mi na mail samo link za tog asusa, ja cu njega da uzmem.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.