Moze i 1 GB da se otkljuca, ali su jako retki primerci koji mogu. Meda je otljucao svoju Power Color HD 6950 1 GB, pitaj njega koji BIOS joj je flesnuo.
Zavisi, neki nisu uspeli ni ove sa 2 giga rama da otkljucaju ali mislim da samo nisu pogodili pravi bios, u biosu za ove sa 2 giga rama latencije memorije su vece a na 1gb modelima latencije su manje pa otud u nekim naslovima igara ove karte sa 1 giga rama budu malo brze, ja sam 3 biosa probao dok nisam uspeo da otljucam ovaj moj primerak sa 1gb rama, probao sam sa originalnim biosima sa 6950 2gb modela i nije uspelo dok nisam skinuo bios koji je modovan tj podesene su latencije memorije za moj model. Ali nisam bio zadovoljan, karta je neznatno radila brze ali uz dosta vece grejanje tako da sam vratio stari bios.
Zar Meda nema 2GB verziju? Evo ja na netu ne nalazim da je neko otkljucao 1GB. Nema shadera dovoljno.
:: Moze i 1 GB da se otkljuca, ali su jako retki primerci koji mogu. Meda je otljucao svoju Power Color HD 6950 1 GB, pitaj njega koji BIOS joj je flesnuo :: :: ``They call me... Prophet`` :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Moze i 1 GB da se otkljuca, ali su jako retki primerci koji mogu. Meda je otljucao svoju Power Color HD 6950 1 GB, pitaj njega koji BIOS joj je flesnuo :: :: ``They call me... Prophet`` :: ::
Prosto me zanima razlika. Zelim da vidim to svojim ocima. :)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Meda sigurno ima pristup eprom-u preko onih njegovih sekira :: :: A autor kome je dosadno 100% nema, pa kad mu serviser naplati za isti prece cifru i naj jace 6970, a sve zbog cega ???? :: :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Moze i 1 GB da se otkljuca, ali su jako retki primerci koji mogu. Meda je otljucao svoju Power Color HD 6950 1 GB, pitaj njega koji BIOS joj je flesnuo :: :: :: :: ``They call me... Prophet`` :: :: :: ::
Ja imam Powercolor HD 6950 1GB i karta ima BIOS switch, tako da ja svoju tesko da sam mogao da `brick-ujem`... Taj PowerColor je jedan od retkih 1GB modela sa BIOS switchem. Sapphire ga nema koliko mi je poznato.
1GB modeli se otkljucavaju, ali je verovatnoca da ce se otkljucati dosta manja.
Postupak je isti kao i kod 2GB modela koristi se ATI WInflash, s tim sto se umesto 6970 BIOS-a pravi modifikovani bios sa RBE, znaci sacuva se bios sa karte, ucita u RBE i stiklira se `shader unlock` opcija. Onda se taj novi BIOS flashuje sa Ati Winflash-om.
Moja preporuka je ipak da ako karta nema BIOS Switch ne zezati se sa time, vec samo overklokovati kartu jer razlika nije uopste velika izmedju samo overklokovane i overklokovane sa dodatnim shader-ima.
Hvala na postu. Reci mi samo, sta znaci `brickovati` karticu?
:: Ja imam Powercolor HD 6950 1GB i karta ima BIOS switch, tako da ja svoju tesko da sam mogao da `brick-ujem`... Taj PowerColor je jedan od retkih 1GB modela sa BIOS switchem. Sapphire ga nema koliko mi je poznato :: :: 1GB modeli se otkljucavaju, ali je verovatnoca da ce se otkljucati dosta manja :: :: Postupak je isti kao i kod 2GB modela koristi se ATI WInflash, s tim sto se umesto 6970 BIOS-a pravi modifikovani bios sa RBE, znaci sacuva se bios sa karte, ucita u RBE i stiklira se `shader unlock` opcija. Onda se taj novi BIOS flashuje sa Ati Winflash-om :: :: Moja preporuka je ipak da ako karta nema BIOS Switch ne zezati se sa time, vec samo overklokovati kartu jer razlika nije uopste velika izmedju samo overklokovane i overklokovane sa dodatnim shader-ima :: :: :: :: :: :: ::
To znaci da hardver ne moze da se startuje zato sto ima neodgovarajuci softver.
:: Hvala na postu. Reci mi samo, sta znaci `brickovati` karticu :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Ja imam Powercolor HD 6950 1GB i karta ima BIOS switch, tako da ja svoju tesko da sam mogao da `brick-ujem`... Taj PowerColor je jedan od retkih 1GB modela sa BIOS switchem. Sapphire ga nema koliko mi je poznato :: :: :: :: 1GB modeli se otkljucavaju, ali je verovatnoca da ce se otkljucati dosta manja :: :: :: :: Postupak je isti kao i kod 2GB modela koristi se ATI WInflash, s tim sto se umesto 6970 BIOS-a pravi modifikovani bios sa RBE, znaci sacuva se bios sa karte, ucita u RBE i stiklira se `shader unlock` opcija. Onda se taj novi BIOS flashuje sa Ati Winflash-om :: :: :: :: Moja preporuka je ipak da ako karta nema BIOS Switch ne zezati se sa time, vec samo overklokovati kartu jer razlika nije uopste velika izmedju samo overklokovane i overklokovane sa dodatnim shader-ima :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ali to moze da se resi ponovim flesovanjem kartice sa starim BIOSom.
Zar ne? Ranije je moglo.
:: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=bricke :: :: To znaci da hardver ne moze da se startuje zato sto ima neodgovarajuci softver :: :: :: :: Hvala na postu. Reci mi samo, sta znaci `brickovati` karticu :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: Ja imam Powercolor HD 6950 1GB i karta ima BIOS switch, tako da ja svoju tesko da sam mogao da `brick-ujem`... Taj PowerColor je jedan od retkih 1GB modela sa BIOS switchem. Sapphire ga nema koliko mi je poznato :: :: :: :: :: :: 1GB modeli se otkljucavaju, ali je verovatnoca da ce se otkljucati dosta manja :: :: :: :: :: :: Postupak je isti kao i kod 2GB modela koristi se ATI WInflash, s tim sto se umesto 6970 BIOS-a pravi modifikovani bios sa RBE, znaci sacuva se bios sa karte, ucita u RBE i stiklira se `shader unlock` opcija. Onda se taj novi BIOS flashuje sa Ati Winflash-om :: :: :: :: :: :: Moja preporuka je ipak da ako karta nema BIOS Switch ne zezati se sa time, vec samo overklokovati kartu jer razlika nije uopste velika izmedju samo overklokovane i overklokovane sa dodatnim shader-ima :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa valjda moze ali neces moci da udjes u windows, ako da mislim da nije vredno cimanja po meni...
Pazi ti samim overklokom karte mozes i da prestignes default HD 6970... Ti ako klokujes tu kartu na preko 900MHz raunaj da imas i nesto brzu kartu od HD 6970, a shaderi svakako doprinose brzini ali to je 2-3% ubrzanja u proseku, ostalo je na vecem core i memory kloku.
:: Kapiram te.. :: :: Ali to moze da se resi ponovim flesovanjem kartice sa starim BIOSom. :: :: Zar ne? Ranije je moglo. :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=bricke :: :: :: :: To znaci da hardver ne moze da se startuje zato sto ima neodgovarajuci softver :: :: :: :: :: :: :: Hvala na postu. Reci mi samo, sta znaci `brickovati` karticu :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ja imam Powercolor HD 6950 1GB i karta ima BIOS switch, tako da ja svoju tesko da sam mogao da `brick-ujem`... Taj PowerColor je jedan od retkih 1GB modela sa BIOS switchem. Sapphire ga nema koliko mi je poznato :: :: :: :: :: :: :: :: 1GB modeli se otkljucavaju, ali je verovatnoca da ce se otkljucati dosta manja :: :: :: :: :: :: :: :: Postupak je isti kao i kod 2GB modela koristi se ATI WInflash, s tim sto se umesto 6970 BIOS-a pravi modifikovani bios sa RBE, znaci sacuva se bios sa karte, ucita u RBE i stiklira se `shader unlock` opcija. Onda se taj novi BIOS flashuje sa Ati Winflash-om :: :: :: :: :: :: :: :: Moja preporuka je ipak da ako karta nema BIOS Switch ne zezati se sa time, vec samo overklokovati kartu jer razlika nije uopste velika izmedju samo overklokovane i overklokovane sa dodatnim shader-ima :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Brickovanje ti znači da od kartice napraviš ustvari ciglu koja ne služi ničemu i ne može da se popravi, pa otud izraz cigla... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.