Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Catalyst 11.11a performance driver
STRANA 1 OD 2  
TheBear Catalyst 11.11a performance driver 22.11.2011. 09:44 T40462

status: user
broj poruka: 6502
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Catalyst1111aperformance.aspx

Ubrzanja za Batman Arkham City DX11 za single GPU i Crossfire, Rage Crossfire porska i mnogi bagovi ispravljeni, Skyrim poboljsane single GPU performanse i resen neki bug sa MSAA...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ Hvala 22.11.2011. 09:51 #378829

broj poruka: 3008
Kao da si znao, taman htedoh da uradim update na 11.11 kad ono medjutim :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Catalyst 11.11a performance driver 22.11.2011. 10:03 #378831

broj poruka: 19012
`ubrzanje` i mogucnost pokretanja najnovijih igara, samo za vas..

:: http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Catalyst1111aperformance.asp
::
:: Ubrzanja za Batman Arkham City DX11 za single GPU i Crossfire, Rage Crossfire porska i mnogi bagovi ispravljeni, Skyrim poboljsane single GPU performanse i resen neki bug sa MSAA..
operator re 22.11.2011. 10:21 #378837

broj poruka: 4266
@imarkovic
Link ti nije validan.

operator

TheBear Re: re 22.11.2011. 10:24 #378839

Vidis da je citirao prvi post ?!

:: @imarkovi
:: Link ti nije validan
:: operator
operator re 22.11.2011. 10:28 #378840

broj poruka: 4266
Nisam vidio.
Sorry imarkovic.
Hvala medo na obaveštenju.
operator

imarkovic Re: re 22.11.2011. 10:34 #378842

ne prihvatam izvinjenje :P

:: Nisam vidio.
:: Sorry imarkovic
:: Hvala medo na obaveštenju
:: operator
obradmi Podrska za OpenCL u Linuxu,nije lose 22.11.2011. 10:50 #378844

broj poruka: 7723
Evo jos nekih vesti vezano za Radeon.

http://alturl.com/jpuxc

Izgleda ce Radeon HD 7900 serija da koristi 2 tipa memorije XDR2 i GDDR5 ,poznato je da je XDR2 duplo brzi od GDDR5 i ima smanjenu potrosnju za 30 %..Modeli sa GDDR5 ce biti jeftiniji od modela sa XDR2.

imarkovic Re: Podrska za OpenCL u Linuxu,nije lose 22.11.2011. 10:55 #378849

oce li imati i nVidia tu XDR? ako ne bude imala onda cu izgleda morati da uzmem ATi..

:: Evo jos nekih vesti vezano za Radeon
:: http://alturl.com/jpux
:: Izgleda ce Radeon HD 7900 serija da koristi 2 tipa memorije XDR2 i GDDR5 ,poznato je da je XDR2 duplo brzi od GDDR5 i ima smanjenu potrosnju za 30 %..Modeli sa GDDR5 ce biti jeftiniji od modela sa XDR2
obradmi Re: Re: Podrska za OpenCL u Linuxu,nije lose 22.11.2011. 10:57 #378850

Za sada izgleda ne ,dok ne rese sudski spor,posto je to Rambus patent.

:: oce li imati i nVidia tu XDR? ako ne bude imala onda cu izgleda morati da uzmem ATi.
:: :: Evo jos nekih vesti vezano za Radeon
:: ::
:: :: http://alturl.com/jpux
:: :: Izgleda ce Radeon HD 7900 serija da koristi 2 tipa memorije XDR2 i GDDR5 ,poznato je da je XDR2 duplo brzi od GDDR5 i ima smanjenu potrosnju za 30 %..Modeli sa GDDR5 ce biti jeftiniji od modela sa XDR2
ICEsd re: 22.11.2011. 13:55 #378876

broj poruka: 2158

Meni nije jasno 148mb za resavanje problema u samo 4 igre, i samo je to dodato ?????Jel sam ja ovo dobro ukapirao ili negde gresim???
imarkovic Re: re: 22.11.2011. 13:58 #378877

pa mora u necemu da se vidi promena

:: Meni nije jasno 148mb za resavanje problema u samo 4 igre, i samo je to dodato ?????Jel sam ja ovo dobro ukapirao ili negde gresim??
Dexter013 @ICEsd 22.11.2011. 14:12 #378882

broj poruka: 17093
Prethodni drajver+ dodati fixovi za tih par igara itd.
Ne moze da ti da samo fixove bez celih drajvera.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: Meni nije jasno 148mb za resavanje problema u samo 4 igre, i samo je to dodato ?????Jel sam ja ovo dobro ukapirao ili negde gresim??
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Milos22 re 22.11.2011. 14:13 #378883

broj poruka: 1720
Ma to su samo recima poboljsali performanse inace sve je isto isto tako recima su opisali buldozer FASTEST CPUUU it will blow Sandy Bridge!!! i onda kad je izasao onda su tek provalili kakav im je procesor a onda su poceli da se zale kako Windows 7 ne moze da iskaze perofrmanse :)) Jaki su samo na recima :)

ICEsd Re: @ICEsd 23.11.2011. 04:25 #379036

Jel su oni culi za patch ili ti zakrpu???Ovo je strasno, nvidia kad objavi drajvere bar nesto korisno uradi, bolje da su ih optimizovali kako treba nego da gube vreme na 4 igre.

:: Prethodni drajver+ dodati fixovi za tih par igara itd.
:: Ne moze da ti da samo fixove bez celih drajvera
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Philips 22
:: :: Meni nije jasno 148mb za resavanje problema u samo 4 igre, i samo je to dodato ?????Jel sam ja ovo dobro ukapirao ili negde gresim??
TheBear Re: Re: @ICEsd 23.11.2011. 08:08 #379041

A sta kao puno je skinuti 148MMB ?! Meni skine za 3 minute... Ko hoce da igra te igre normalno da ce skinuti novi rajver pa i da donosi poboljsanje za jednu igru onaj ko je igra ne vidim sto ne bi instalirao dam u radi bolje, a i ovo nisu WHQL drajveri nego nesto kao Beta.

:: Jel su oni culi za patch ili ti zakrpu???Ovo je strasno, nvidia kad objavi drajvere bar nesto korisno uradi, bolje da su ih optimizovali kako treba nego da gube vreme na 4 igre
:: :: Prethodni drajver+ dodati fixovi za tih par igara itd.
:: :: Ne moze da ti da samo fixove bez celih drajvera
:: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: :: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: :: Case:CoolerMasterElite43
:: :: PSU:Chieftec 650w a8
:: :: CpuCooler:TitanVanes
:: :: Mis: Mx51
:: :: Philips 22
:: :: ::
:: :: :: Meni nije jasno 148mb za resavanje problema u samo 4 igre, i samo je to dodato ?????Jel sam ja ovo dobro ukapirao ili negde gresim??
Daum Re: Podrska za OpenCL u Linuxu,nije lose 23.11.2011. 09:29 #379053

broj poruka: 12796
Te priče za GDDR se vrte već 5 godina, još kad su rekli kako serija 3xxx koristi GDDR4, a performanse nisu bile bolje od konkurencije. Ista priča će i sad da bude, a već vidim slajdove...

:: Evo jos nekih vesti vezano za Radeon
:: http://alturl.com/jpux
:: Izgleda ce Radeon HD 7900 serija da koristi 2 tipa memorije XDR2 i GDDR5 ,poznato je da je XDR2 duplo brzi od GDDR5 i ima smanjenu potrosnju za 30 %..Modeli sa GDDR5 ce biti jeftiniji od modela sa XDR2
obradmi Highlights of the AMD Catalyst™ 11.11 23.11.2011. 10:17 #379059

Adobe Flash Player 11 support Enables full support of the GPU accelerated Stage 3D API and Stage 3D applications
Supported on the AMD Radeon HD Series of GPUs, A-Series APU and E-Series APU

This release of AMD Catalyst™ Linux introduces support for the following new operating systems
· OpenSUSE 12.1 early look support
Seamless GPU Compute support
· The AMD Accelerated Parallel Processing (APP) OpenCL runtime is now enabled by default within the AMD Catalyst driver for Linux. Applications that leverage OpenCL for GPU based compute tasks will automatically benefit from the significant performance boost that his provides

For more information on AMD Catalyst™ 11.11 (for Windows 7, Windows Vista, Windows XP), including all of the resolved issues and performance highlights in this release, please see the AMD Catalyst™ 11.11 release notes.....

Dakle mnogo vise od igrica.Mrzi vas da citate ...
dautovic ... 23.11.2011. 10:41 #379064

broj poruka: 2855
Ako si normalan korisnik tj ako ne spavas po IT forumima i ne tripujes se da si tester hardware-a od ATi drajvera a se leba ne mozes najesti, to je postalo more drajvera, uveli su i slova kao sufiks, sad jos da uvedu i cetri decimale u oznacavanju drajvera i to je to...beda sta se dogadja sa tom kompanijom(AMD/ATI)

Skyfire: ...frekfencija...

Tristram Re: 23.11.2011. 12:59 #379087

broj poruka: 1872
Možda se tripujem ali kao da Skyrim stvarno bolje radi, zbog njega sam i probao.

Razorman Re: Re: 23.11.2011. 13:15 #379089

broj poruka: 1139
Pa i treba da radi : Elder Scrolls Skyrim

o Improves performance 2-7% on single GPU configurations

i7 920@4.2ghz,ati sapphire 5870 CF,asus rampage II extreme,corsair hx1000w,corsair h50,patriot viper 3x2gb ddr3,haf 932.
http://www.youtube.com/watch?v=Of1FTCDUxg4
http://img545.imageshack.us/img545/6757/vantagecf30027.jpg

:: Možda se tripujem ali kao da Skyrim stvarno bolje radi, zbog njega sam i probao
MaliAbner Re: Re: @ICEsd 23.11.2011. 13:17 #379092

broj poruka: 7769
Pa u tome jeste sustina... sve igre su pisane za zeleni tabor tako da AMD ili ti ATi mora da resava trista qraca da bi uopste i radlio...
Slicna prica i sa WIntel kombinacijom... AMD mora da odrati takodje trista Qraca da bi bio konkurentan Intelu posto je OS prilagodjen njemu...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Jel su oni culi za patch ili ti zakrpu???Ovo je strasno, nvidia kad objavi drajvere bar nesto korisno uradi, bolje da su ih optimizovali kako treba nego da gube vreme na 4 igre
:: :: Prethodni drajver+ dodati fixovi za tih par igara itd.
:: :: Ne moze da ti da samo fixove bez celih drajvera
:: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: :: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: :: Case:CoolerMasterElite43
:: :: PSU:Chieftec 650w a8
:: :: CpuCooler:TitanVanes
:: :: Mis: Mx51
:: :: Philips 22
:: :: :: Meni nije jasno 148mb za resavanje problema u samo 4 igre, i samo je to dodato ?????Jel sam ja ovo dobro ukapirao ili negde gresim??
Milos22 re 23.11.2011. 14:18 #379106

broj poruka: 1720
Ati postavi drajvere pa onda 3 dana kasnije izbaci jos jedan drajver tj hotfix :)

imarkovic Re: Re: Re: @ICEsd 23.11.2011. 14:18 #379107

ovo sto si napisao je po svakoj mogucoj logici toliko nebulozno i netacno da nemam reci.. odakle ti samo toliko dezinformacija.. drajver ili igra se optimizuje specijalno za nVidia, tako da AMD jadan ulaze toliki trud i sve svoje mogucnosti usmerava ka razvijanju drajvera za svoje kartice koje apsolutno ne zavise ni od jedne jedine igre, ispada da ni jedna igra nije optimizovana za ATi vec zamo za nvidia.. kad je rec o procesorima to je isto tako, provereno, informacija iz prve ruke.. daj bre abneru, idi u intel/amd ili nvidia/ati, neko predstavnistvo tamo u Kuala Lumpuru, sarmiraj ih pa odradi par intervjua sa na temu ovog pa postavi ovde da vidimo odgovore

:: Pa u tome jeste sustina... sve igre su pisane za zeleni tabor tako da AMD ili ti ATi mora da resava trista qraca da bi uopste i radlio..
:: Slicna prica i sa WIntel kombinacijom... AMD mora da odrati takodje trista Qraca da bi bio konkurentan Intelu posto je OS prilagodjen njemu..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Jel su oni culi za patch ili ti zakrpu???Ovo je strasno, nvidia kad objavi drajvere bar nesto korisno uradi, bolje da su ih optimizovali kako treba nego da gube vreme na 4 igre
:: :: :: Prethodni drajver+ dodati fixovi za tih par igara itd.
:: :: :: Ne moze da ti da samo fixove bez celih drajvera
:: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: :: :: Case:CoolerMasterElite43
:: :: :: PSU:Chieftec 650w a8
:: :: :: CpuCooler:TitanVanes
:: :: :: Mis: Mx51
:: :: :: Philips 22
:: :: :: ::
:: :: :: :: Meni nije jasno 148mb za resavanje problema u samo 4 igre, i samo je to dodato ?????Jel sam ja ovo dobro ukapirao ili negde gresim??
ICEsd Re: Highlights of the AMD Catalyst™ 11.11 23.11.2011. 14:42 #379111

Ne pricam ja o 11.11 dravjerima vec o 11.11a koji su kao noviji nesto, gledam arhitekturu Ati(ne mogu da kazem ADM jer su tek poceli) ima multiform sedere(shaders) koji su idealni za programiranje jer su slobodni nisu vezani za odredjene procese, to bi trebalo da radi drajver i do nekle programeri, nvidia je to resila tako sto je odvjila sedere i specializovala ih za odredjene operacije, mislim da je AMD ovde u prednosti jer moze odvojiti vise sedera za neke operacije koje npr. neka igra trazi a druga igra manje.Drugim recima Ati ima sirovu snagu koju nezna da iskoristi kako treba jer drajveri ne rade kako treba.

Inace igre se pisu za DirectX ili OpenGL i to obicno radi engine igre i nema puno veze koja je firma dal Ati ili Nvidia vec ima veze sa drajverima, drajveri su kod Nvidie sredjeni odavno jedino sa novom serijom jos nisu resili probleme al uskoro ce i to jer imaju dobru osnovu, ati vec radi kampanjski kad dodje do problema zakrpi rupu i teraj dalje.

Nije sve u hardveru nesto ima i u sofvtveru, pogledajte samo creative lads zvucne kartice koliko su to jake hardverski al imaju mnogo lose drajvere i softver i zato nemaju iskoriscenje 100%.

Inace patch, je zakrpa koja izmeni odredjene fajlove u glavnoj/osnovnoj verziji programa, nije stvar u 114mb vec je stvar u nacinu rada i iskoriscenju resursa, ako zbog izmene 1 mb treba da se skine 114mb gubici su ogromni.(broj korisnika x 114mb naspram broj korisnika x 1mb, pa sve ovo pomnozis sa cenom protoka).

:: Adobe Flash Player 11 support Enables full support of the GPU accelerated Stage 3D API and Stage 3D application
:: Supported on the AMD Radeon HD Series of GPUs, A-Series APU and E-Series AP
:: This release of AMD Catalyst™ Linux introduces support for the following new operating system
:: · OpenSUSE 12.1 early look suppor
:: Seamless GPU Compute suppor
:: · The AMD Accelerated Parallel Processing (APP) OpenCL runtime is now enabled by default within the AMD Catalyst driver for Linux. Applications that leverage OpenCL for GPU based compute tasks will automatically benefit from the significant performance boost that his provide
:: For more information on AMD Catalyst™ 11.11 (for Windows 7, Windows Vista, Windows XP), including all of the resolved issues and performance highlights in this release, please see the AMD Catalyst™ 11.11 release notes....
:: Dakle mnogo vise od igrica.Mrzi vas da citate ...
MaliAbner Re: Re: Re: Re: @ICEsd 23.11.2011. 16:13 #379136

broj poruka: 7769
Ali kako objasniti da neka igra nakon updatea vise ne radi kako je radila i ponovo dobro radi tek sa novom revizijom vozaca...
Drugo kako objasniti onaj logo na pocetku igra `its meant to be played`...
Trece Wintel se bas dugo provlaci po IT zajednicama...
Cetvrto nisam ja novinar pa da ikoga intervijuisem...
Peto meni nije problem kupiti bilo sta od pomenutih spravica...
ITD...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: ovo sto si napisao je po svakoj mogucoj logici toliko nebulozno i netacno da nemam reci.. odakle ti samo toliko dezinformacija.. drajver ili igra se optimizuje specijalno za nVidia, tako da AMD jadan ulaze toliki trud i sve svoje mogucnosti usmerava ka razvijanju drajvera za svoje kartice koje apsolutno ne zavise ni od jedne jedine igre, ispada da ni jedna igra nije optimizovana za ATi vec zamo za nvidia.. kad je rec o procesorima to je isto tako, provereno, informacija iz prve ruke.. daj bre abneru, idi u intel/amd ili nvidia/ati, neko predstavnistvo tamo u Kuala Lumpuru, sarmiraj ih pa odradi par intervjua sa na temu ovog pa postavi ovde da vidimo odgovor
:: :: Pa u tome jeste sustina... sve igre su pisane za zeleni tabor tako da AMD ili ti ATi mora da resava trista qraca da bi uopste i radlio..
:: :: Slicna prica i sa WIntel kombinacijom... AMD mora da odrati takodje trista Qraca da bi bio konkurentan Intelu posto je OS prilagodjen njemu..
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: Jel su oni culi za patch ili ti zakrpu???Ovo je strasno, nvidia kad objavi drajvere bar nesto korisno uradi, bolje da su ih optimizovali kako treba nego da gube vreme na 4 igre
:: :: :: :: Prethodni drajver+ dodati fixovi za tih par igara itd.
:: :: :: :: Ne moze da ti da samo fixove bez celih drajvera
:: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: :: :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: :: :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: :: :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: :: :: :: Case:CoolerMasterElite43
:: :: :: :: PSU:Chieftec 650w a8
:: :: :: :: CpuCooler:TitanVanes
:: :: :: :: Mis: Mx51
:: :: :: :: Philips 22
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Meni nije jasno 148mb za resavanje problema u samo 4 igre, i samo je to dodato ?????Jel sam ja ovo dobro ukapirao ili negde gresim??
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs