Pozdrav svima, Problem je ovakav: imam 21 inčni monitor sa 1600x1050 reolucijom, želim veću rezoluciju ekrana.
Opcije su: kupiti 27 incni monitor sa ili bez tv tjunera, ili uzeti manji 32 incni tv.
Pitanje je: Da li se može 32 incni tv koristiti kao monitor računara? Za gledanje filmova i igranje igrica mislim da nema razlike, ali sta je sa čitanjem dokumenata, da li je oština slike na tv ista kao kod monitora, da nije malo blurovana? programer sam pa me najvise ovo pitanje muči :)
inace cena do koje bi planirao ici je oko 300-400 evra :)
Ja koristim tu varijantu preko hdmi ulaza 32 inch TV (hdmi ti je u sustini DVI ).Znaci kada ukljucis TV preko hdmi ulaza ponasa se kao monitor.a i prenosi ti zvuk sa racunara na zvucnike od LCD -a .Ostrina slike je izuzetna za tekst ako koristis hdmi ulaz.Normala je sve ne plasi se nista uzimaj TV 32 incha.Ja cak imam USB ulaz za flash .posto TV ima mpeg4 decoder mozes da gledas i filmove preko toga ili da cita txt fajl.Preporucio bi ti TV sa 2 ili 3 hdmi ,tako da mozes na jedan da ukljucis dvd player ,a na drugi PC.Inace imam Radeon GPU ,pa u Catalistu podesim na duplicate desktop ,tako da imas isto i na monitoru i na LCD.
samo sto je uvecano ,jer je 32 incha.Dexter ne znam da li imas zumiranje ili smanjenje preko hdmi ,mozda bi dobio bolji kvalitet ili da povecas frekvenciju.
ok obradmi, ubedio sim me tv sa hdmi == monitor kvalitet slike, maksimalno ici do 32 inca zbog rezolucije 1900x1200 jer bi ipak za vise inca trebala veca rezolucija preko 2500, da bi tekst bio citljiv
obradmi sa koje udaljenosti koristis 32 tv kao monitor, tj. koliko si udaljen od njega?
Ma cackali smo sve zivo, sva moguca podesavanja sto ima na tv-u i na kompu, nije dobar za citanje, otvoris notepad ili word bela pozadina i nabadas da procitas, bold font jos i ide ok ili ako se poveca bas dosta, mada opet, nije to to.Ja ne bih radio na tolikom tv-u ceo dan svaki dan, em zbog ociju em sto nije ni predvidjen za takav rad i citanje.
Za 32 ne mogu nista da kazem.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: samo sto je uvecano ,jer je 32 incha.Dexter ne znam da li imas zumiranje ili smanjenje preko hdmi ,mozda bi dobio bolji kvalitet ili da povecas frekvenciju :: :: ::
meni bi bio udaljen maksimalno 1metar, koristim racunarski sto :) udaljenost nisam uzeo u kalkulaciju :D
sad sam razgovarao sa jednim serviserom koji je prodao dosta tv kao monitore, rece da sto se tice 32 inca tv mora postojati udaljenost izmedju korisnika i racunara jer je gledanje sa 0.5 metra do 1m problem, nemozes da sagledas ceo ekran, za udaljenost od 0.5-1m maksimum velicina ekrana ne bi trebala biti iznad 27inca :(
Za ozbiljan rad development-programiranje uzmi neki 22 ili 24 , mi na poslu svi imamo po 2x22 ili 2x20.
Jedan monitor browser FireFox sa firebug-om naravno :) drugi visual studio sa kodom i to je to.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: :: :: :: meni bi bio udaljen maksimalno 1metar, koristim racunarski sto : :: udaljenost nisam uzeo u kalkulaciju : :: :: sad sam razgovarao sa jednim serviserom koji je prodao dosta tv kao monitore, rece da sto se tice 32 inca tv mora postojati udaljenost izmedju korisnika i racunara jer je gledanje sa 0.5 metra do 1m problem, nemozes da sagledas ceo ekran, za udaljenost od 0.5-1m maksimum velicina ekrana ne bi trebala biti iznad 27inca : ::
Ja se igram na 51 inč 3DTV-u pa se ne žalim... ali sam metar ipo barem od ekrana... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Mi se igramo na 42 inca tv-u , :: samo nemoj da si blizu satima, uzasno ce te boleti oci :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
Ne postoji TV sa 1920x1200, jedino ako si zaboravio da su svi 1080 rez... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: :: :: ok obradmi, ubedio sim me tv sa hdmi == monitor kvalitet slike :: maksimalno ici do 32 inca zbog rezolucije 1900x1200 jer bi ipak za vise inca trebala veca rezolucija preko 2500, da bi tekst bio citlji :: :: obradmi sa koje udaljenosti koristis 32 tv kao monitor, tj. koliko si udaljen od njega?
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Ja se igram na 51 inč 3DTV-u pa se ne žalim... ali sam metar ipo barem od ekrana.. :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: Mi se igramo na 42 inca tv-u , :: :: samo nemoj da si blizu satima, uzasno ce te boleti oci :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Philips 22 :: :: :: ::
Re: Dexter013 cini mi se da se Radeon bolje snalazi sa HDMI
21.11.2011. 14:26
status: user broj poruka: 12796
Pogledaj obavezno kući da ti nije sharpness podignut. Na 3 samsunga koja sam video slika je bukvalno katastrofa, čak sam razmišljao da vratim TV jer sam mislio da je nešto sjebano, dok nisam Sharpness spustio na 0, jer je to dodatni sharpness ustvari. Slika je cela bila kao u filteru nekom, text nisi mogao da čitaš... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: E jbg, na tom tv-u-kompu je gtx 460 1gb. :: :: Sve zivo probali ali ne vredi, na kraju je uzeo i monitor, :: tv za filmove i igre , bilo kakav rad - monitor :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: :: :: Imam 5670 ,pogledaj u podesavanjima ,ima neka fora sigurno.Kod Catalista bas ima dosta opcija za podesavanje LCD-a :: :: :: :: :: ::
FullHD. Ali ne deluju pixeli ništa veći, nije uopšte mala rezolucija jer moraš da se odaljiš... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Koja rezoluciija, majke ti :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: Ja se igram na 51 inč 3DTV-u pa se ne žalim... ali sam metar ipo barem od ekrana.. :: :: __________________ :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: :: :: Mi se igramo na 42 inca tv-u , :: :: :: samo nemoj da si blizu satima, uzasno ce te boleti oci :: :: :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: :: Mis: Mx51 :: :: :: Philips 22 :: :: :: :: :: ::
Uzmeš od drugara (ako nemaš) lap top, da ti izvuče tu rezoluciju koja ti treba. Odeš u neku prodžu, gde znaš da su ljubazni. Objasniš sve šta i kako i puste te da probaš.
Ja sam tako probavao sluške, tastature, zvučnike. Ne vidim problem za tako nešto. Ako lepo pitaš, pustiće te. Osim toga, nema prodavca kome nije stalo da proda nešto od 300-400€- Probaš, uveriš se sam i ćao zdravo . :) :) :)
Iz mog potpisa mozes da vidis da nemam monitor vec lcd 42`, vise od 2god koristim lcd tv-e umesto monitora, i nikad se vise ne bih vratio na monitor. Apsolutno nikakvih problema sa slikom nemam, a ni slova nisu iskrzana, fenomenalna su- cak sam i vise drama, romana procitao sad za septembarski rok i sve ok. Udaljenost malo vise od 2m. Pre toga sam koristio telefunken 32` fullHD i isto je bio fenomenalan, njega sam `konzumirao` sa ispod metar i po razdaljine.
Dex, koji hdmi kabal koristis? Ja imam neki od 400din i slika sa njim je ocajna, koristim dvi-hdmi. Isto tako, iz nekog razloga, kada prebacim sa hdmi1 na hdmi2 slika je vidljivo losija. Probaj nesto od toga, mozda poboljsa
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.