Zdravo,imam plocu K7N2 Delta L i bartona 3200+ i video sam povoljno grafiku iz naslova,ali nisam siguran da li istu moza ova ploca da podrazi i ako moze koliko bih dobio kupovinom uzevsi u obzir da sada imam Sapphire 9600 pro 256mb?
Isto bih pitao i za x1650PRO i da li se uopste isplati nadogradnja ovako starog racunara?
Ako pitas za grafike, 9600 ti je shader model 2.0 a 7900gs 3.0, izmedju svega ostalog u korist 7900gs.
Taj krs od ATI-jeve 16xx serije zaobidji u sirokom luku a sto se tice GS-a osetices itekako poboljsanje i mogucnost da pikas SH 3.0(and above) igre, tako da se isplati uloziti u nju, ali sam bog ce ti reci u kakvom je stanju i koliko ce da traje.
AGP je Ruski rulet pa mozda te trefi a mozda i omasi zrno .)))
Samo zavisi koliko para. Čim se uveriš u ispravnost te kartice, brže prodaj tu 9600 - dok radi i dok ima neku vrednost. Sem ako nema sentimentalnu, onda ćeš je, naravno - zadržati!
Nemoj sekunde da se dvoumiš. Doplata je smešna, a to je najjača agp nvidia koju ćeš naći. Jeste da je ulaganje u staro ali pošto je smešna doplata mislim da ćeš se naigrati s njom. Od te koju imaš je jača 3 puta najmanje.
Ok. Dace 25e za karticu. Ubacice je. Taj Barton nece izvuci sve iz nje. Ok, nema ni to veze.
Let`s go dalje.
25e, to ti je jedan solidan dual-core Intel ili AMD. Nesto tipa 4000+ ili E2140, e2160...
Prodas svog Bartona i plocu za 20e, recimo... Graficku za 10e, na primer... To je 30e!
Nadjes plocu za 20-25e. Ostane ti 5e... Sakupis jos 10-15e, uzmes 8600GT i imas normalnu masinu, koja ce raditi barem 50% bolje(verovatno i vise) - nego taj tvoj Barton i 7900GS.
Ne isplati se ulagati u to, dodjavola! Batali to.
:: Nemoj sekunde da se dvoumiš. Doplata je smešna, a to je najjača agp nvidia koju ćeš naći. Jeste da je ulaganje u staro ali pošto je smešna doplata mislim da ćeš se naigrati s njom. Od te koju imaš je jača 3 puta najmanje.
u kombinaciji sa preskotom klokovanim na 3.2 ghz. Karta je vrh pponude za agp slot. Problem je sto se kod XFX modela (imam ga) naponska jedinica preterano greje, cak i kada je karta u idle. Nikako nemoj da je klokujes i obavezno namontiraj jedan ventilator da duva u naponsku na karti( ja sam ubio 2 karte u garanciji pokusavajuci da izvucem maksimum.) Ako ovo poslusas trajace ti karta jako dugo. Sa njom mozes bez problema da igras doom 3, trine, skoro sve fife i pesovi, quake 4 itd sa detaljima uglavnom na normal u 1280*1024. Sto se tice bnchmarka P4 prescot i taj tvoj barton ne mogu da izvuku maksimum iz karte. Cpu je bottleneck i to oko 20% usporava kartu od njenog pravog potencijala. Za neki maksimum ti treba dvojezgarac ili neki pentium iz ekstrim serije. Sustina je da ce ti komp poleteti u igrama u odnosu na tu 9600. P.S. Nabaci bar 1Gb rama, i to utice na fluidnost u igrama. P.s.s. Ako nemas kesa za nov komp, ova nadogradnja od 25 evra se itekako isplati. Moci ces da se naigras starijih naslova.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
cak i da prodje ovakva varijanta, sa sve famoznim cenama, da li da DDR SD-RAM gurne u dupe ili ipak da je cekicem utera u DDR2 slot?
:: Ok. Dace 25e za karticu. Ubacice je. Taj Barton nece izvuci sve iz nje. Ok, nema ni to veze :: :: Let`s go dalje :: :: 25e, to ti je jedan solidan dual-core Intel ili AMD. Nesto tipa 4000+ ili E2140, e2160.. :: :: Prodas svog Bartona i plocu za 20e, recimo... Graficku za 10e, na primer... To je 30e :: :: Nadjes plocu za 20-25e. Ostane ti 5e... Sakupis jos 10-15e, uzmes 8600GT i imas normalnu masinu, koja ce raditi barem 50% bolje(verovatno i vise) - nego taj tvoj Barton i 7900GS :: :: Ne isplati se ulagati u to, dodjavola! Batali to :: :: :: :: Nemoj sekunde da se dvoumiš. Doplata je smešna, a to je najjača agp nvidia koju ćeš naći. Jeste da je ulaganje u staro ali pošto je smešna doplata mislim da ćeš se naigrati s njom. Od te koju imaš je jača 3 puta najmanje.
uostalom ionako ne mogu sve igre da mu rade.. ali za 10eu doplate isplati se naravno pod uslovom da ima RAME.. a ovaj barton je najjaci cpu za SocketA, izvuci ce taj
:: cak i da prodje ovakva varijanta, sa sve famoznim cenama, da li da DDR SD-RAM gurne u dupe ili ipak da je cekicem utera u DDR2 slot :: :: :: :: Ok. Dace 25e za karticu. Ubacice je. Taj Barton nece izvuci sve iz nje. Ok, nema ni to veze :: :: :: :: Let`s go dalje :: :: :: :: 25e, to ti je jedan solidan dual-core Intel ili AMD. Nesto tipa 4000+ ili E2140, e2160.. :: :: :: :: Prodas svog Bartona i plocu za 20e, recimo... Graficku za 10e, na primer... To je 30e :: :: :: :: Nadjes plocu za 20-25e. Ostane ti 5e... Sakupis jos 10-15e, uzmes 8600GT i imas normalnu masinu, koja ce raditi barem 50% bolje(verovatno i vise) - nego taj tvoj Barton i 7900GS :: :: :: :: Ne isplati se ulagati u to, dodjavola! Batali to :: :: :: :: :: :: :: Nemoj sekunde da se dvoumiš. Doplata je smešna, a to je najjača agp nvidia koju ćeš naći. Jeste da je ulaganje u staro ali pošto je smešna doplata mislim da ćeš se naigrati s njom. Od te koju imaš je jača 3 puta najmanje.
vickast je u zadnje vreme, evo vec je krenuo da koristi chekic
:: Hahahahahhaahha :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: :: :: cak i da prodje ovakva varijanta, sa sve famoznim cenama, da li da DDR SD-RAM gurne u dupe ili ipak da je cekicem utera u DDR2 slot :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.