Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Povezivanje vise lcd TV na PC
STRANA 1 OD 1
kizo987 Povezivanje vise lcd TV na PC 07.11.2011. 15:56 T40060

status: user
broj poruka: 45

Potrebno mi je da povezem 4 LCD televizora sa jednim racunarom, da bi bih mogao da projektujem sa jednog racunara, recimo neki video, karaoke ili slicno, a da se u istom trenutku sve to posmatra u cetiri razlicite prostorije na LCD televizorima. Prosecna udaljenost TV-a od racunara je oko 10 m. Zvuk mi nije bitan on ide preko ozvucenja koje je vec povezano potrebna mi je samo slika?

Sto se tice televizora oni su svi identicni i imaju VGA, HDMI, i obicne cinceve.

Naravno da napomenem potrebno mi je najjeftinije resenje
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zdebeli 07.11.2011. 16:02 #374268

broj poruka: 1383
Dve graficke u sli ili crossfire rezimu. Nadjes sa dvi prikljuccima (bolji kvalitet).

dautovic ... 07.11.2011. 16:20 #374271

broj poruka: 2855
HDMI vezom da ih povezes sa racunarom, najbolje na ATI karticu neku od onih eyefinity edicija, e sad koliko para to kosta + ti HDMI kablovi, ali ako imas kintu za 4 TV-a kapiram da ti ni ovo nije problem.

Nisi naveo koju karticu vec imas u kompu i koju plocu da bi znali da li moze ova kombinacija sto ti je predlozio @Zdebeli...

Najjeftinije ti cini mi se da ubacis neke dve 5450 grafike koje imaju HDMI/DVI pa onda ih bacis u CFX stavis DVI to HDMI adaptere i imas 4x HDMI izlaze...e sad mislim da 5450 ne podrzava CFX, onda nadjes neke najjeftinije koje podrzavaju jer karaoke i neki video nisu graficki zahtevne aplikacije...

Sve u svemu reci koju grafiku imas u racunaru i koju plocu(da li podrzava SLI/CF) da bi znali sta ti je najisplativije.

Skyfire: ...frekfencija...

kizo987 ... 07.11.2011. 16:32 #374275

broj poruka: 45
Sto se tice racunara nije problem mogu da ubacim bilo sta ali ako cu vec da postavljam grafike u sli ili crossfire ali mi to nije univerzalno resenje.

Moracu da napomenem da ce mi trebati i opcija da ako dodje sranka sa laptopom i hoce da reprodukuje nesto sa njega onda u tom slucaju gore pomenuta resenja otpadaju. Ovo sam zaboravio da navedem kao uslov.

Razmisljao sam o VGA spliteru a i dobio sam par napomena da bih to mogao da resim preko uhf modulatora da saljem video signal na njega a onda posle da nadjem na tv-u kanal i da ga tako jednostavno prikazujem. Da li je ko imao iskustva sa time?

neXus2000 .... 07.11.2011. 16:40 #374277

broj poruka: 3351
Ili eyefinity opcija ili neki 1x4 Hdmi ili DVI switch.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zdebeli 07.11.2011. 16:59 #374284

broj poruka: 1383
Eyefinity verzije su kod nas retke i uglavnom su rezervisane za high-end karte koje su skupe.
Najbolje da ides sa nekim jeftinim modelima pete Ati generacije koji podrzavaju Crossfire (ako ploca podrzava), trose smesno a zavrsice ti posao.

operator re 07.11.2011. 17:31 #374293

broj poruka: 4266
Nemoj da zaboravis laptop.
Samo ati 5850 Eye i uzivaj.
operator

codeus ... 07.11.2011. 17:52 #374298

broj poruka: 4054

odma skupe verzije .. sli .. okofinity ..

googlaj VGA SPLITER .. izradjuju se sa 2,4,6,8,12 izlaza .. msl mozes i semu da nadjes prosta je do bolja i svaki lokalni elektronicar moze da je napravi ..

MilosG eto resenja... 07.11.2011. 19:14 #374319

broj poruka: 100

http://www.tehnomanija.rs/katalog/digitus-adapter-dc-vs818.html

Core I7 2600K, Gigabyte GA-P67A-UD3P-B3,8Gb Exeleram Rippler 1600, Sapphire HD 6780,Cooler Master V8, Cooler Master 500w,Corsair 600T Graphite, 1 TB WD Hdd...

mikac962 Re: 07.11.2011. 19:53 #374333

broj poruka: 555
Ako treba i neki laptop da prikacis, onda ti posao zavrsava samo VGA ili HDMI spliter. Zaboravi na RF modulatore, jer mislim da ces izgubiti na kvalitetu slike.

luja-88 Re: 07.11.2011. 21:41 #374372

broj poruka: 1658
Nikako modulator, a VGA spliter samo ako se bas nema para za HDMI/DVI! Ipak ne treba zrtvovati kvalitet - zamagljenost i treperenje slike, a i FullHD je pod velikim znakom pitanja (ako je uopste moguc sa spliterom i VGA kablovima te duzine). Ovo je narocito primetno kod TV-a vece dijagonale.
Gore navedeno veoma lako mozes proveriti u prodavnicama gde imaju izlozen veci broj TV-a i monitora pa pustaju istu sliku na sve njih. Naravno, tu su smetnje malo vece posto uglavnom koriste splitere sa po 8 i 16 izlaza ali shvatices o cemu pricam.

HDMI ili DVI spliter je resenje koje trazis.

Dakle, ovako nesto:
http://goo.gl/EdtDd
(Cascade distance: Source to Device -1.8m, Device to Device-15m,Device to Display-20m)

Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs