Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ATT tweaking AMD/ati kartica
STRANA 1 OD 2  
ICEsd ATT tweaking AMD/ati kartica 05.11.2011. 21:32 T40030

status: user
broj poruka: 2158
Secam se jos kad sam imao ati 9550 da je mogla modovanjem da se prebaci u 9600pro.Kupovinom ponovo amd/ati kartice poceo sam da kopam sta sve moze da se odradi danas, i vidim da se napredovalo bas puno od onda.Ati/amd ima ono sto Nvidia nema a to su potrosaci koji hoce svoju graficku da poboljsaju tj. da izvuku ono sto ni AMD nije predvideo da se odradi.Malo podseca na open source.

Dacu par korisnih linkova za sad dok ne iskopam jos nesto sto vredu probati.

NAPOMENA: SVE OVO RADITE NA VLASTITU ODGOVORNOST NEKE STVARI MOGU DA UNISTE GRAFICKU AKO SE NEZNA STA SE RADI.(u ovom slucaju se raspitrajte, googlajte dok ne budete 100% sigurni sta koja opcija stvar radi grafickoj.)

http://www.tweakguides.com/ATICAT_10.html
http://www.tweakguides.com/ATICAT_11.html

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=217673
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=199274

http://www.techpowerup.com/rbe/
http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/154

Prilikom svih testova predlazem da se koristi Ati tray tools OnScreenDisplay(tools and options>OnScreenDisplay) i da se prate temperature i graficke i procesora kao i brzina ventilatora, zauzece Gpu-a i Cpu-a.

Bilo bi pozeljno ako jos neko zna za neku foru da postavi link ili txt.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ribolovac re 05.11.2011. 21:45 #373823

broj poruka: 1305
Problem sa ovom pricom je u tome sto smanjujes kvalitet prikaza da bi dobio vise frojmova. Sve ima svoju cenu. Otkljucas njihov procesor, ustedis desetak evra, ali ti sonda za temperaturu pobrljavi i nemas tacna ocitavanja itd. Sve kosta, sve se placa.

i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,

gliga79 Koliko para 05.11.2011. 21:58 #373827

broj poruka: 4641
toliko muzike :)
Uvek je bilo i bice !!!

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

tortojed ICE, ti si izgleda proveo poprilicno vremena u stanju zaledjenosti 05.11.2011. 22:01 #373828

broj poruka: 10999
da ne kazem u produzenom zimskom snu - upravo je na NVidijinim kartama i bilo moguce primeniti sve te `softverske trikove` u cilju otvaranja `nedokumentovanih` opcija. Izmedju ostalog, prvo su i JEDINO NV karte mogle da se:

1. flesuju tweak-ovanim BIOS-ima (u doba GeForce-a 256, poznatog i pod nazivom `GeForce 1`)
2. `pretvore` u Quadro karte i time potpuno osposobe za rad u `vektorskom grafickom okruzenju`
3. `otkljucaju`, to jest, da se na lite edition verzijama reanimiraju neaktivne shaderske jedinice. Ja sam licno imao prilike da vidim kako 6800LE biva `apgrejdovana` u 6800.
- - - - - - - - - - - - -
O svemu navedenom, sve ovo vreme (to ce reci: vec godinama i godinama) upravo su vlasnici ATi karti (dok je ATi jos bio ATi, a ne ova sprdnja danas) mogli samo da sanjaju. Odnosno, mogli su da izvedu modifikacijeo na nivou drajvera i to samo na NEKIM modelima, o cemu ti i pises...

Editor Nibitor i Riva tuner i slicni alati su godinama bili NOCNA MORA vlasnika ATi-jevih karti, to jest, ili su bili ekskluzivni (samo za NV) ili su tek DELIMICNO podrzavali ATi-ja. Tek pojavom ATiTweak Tools-a (Ray Adams), koji je UCENIK autora RT-a (Aleksej Niklajcuk), AT-jeve karte su koliko-toliko uspele da se priblize NV-ovim u pogledu konfigurabilnosti, ali opet - samo `na nivou drajvera` a BIOS, odnosno `hardware level` jok more! osta zakljucan...

Dobro jutro Kolumbo! A evo i tople vode...

ICEsd Re: re 05.11.2011. 22:02 #373829

@ribolovac
Donekle si u pravu ali ne bas uvek, ovde imas stelovanje drajvera bas kako tebi odgovara ne mora da znaci da ce svi da dizu FPS neko moze da poboljsa izgled a da izgubi par FPS-a.

Usistini nisi ni pogledao lepo linkove vec si samo video sta sam napisao i odmah na 1 lupio kako ovo ne valja i da sve kosta, a nisi ni moj topic procitao, al necu da se ovaj topic pretvori u svadju.

@ostali

Ok kapiram da 75% koriste Nvidiu i da se kunu u nju i ja sam je imao do skora, al daj da budemo otvoreni i posteni ovo nije post za NVIDIA usere vec samo za AMD/Ati, zato hejteri iskulirajte malo i pustite ljude koji hoce nesto da odrade sa svojim grafickim da probaju a ne odmah da zatrpate topic kako nevalja zato sto je AMD/ATI.

Nije valjda ovaj forum toliko propao da svako pise sta oce i kako oce da ne moze da se dodje do pravih informacije jer je zatrpan spamom.

Da se dogovorimo ovako:
Nvidia i Inel su carevi, najbolji,najaci,najbolju prodaju imaju, najbolje fabrike,programere,softver,igre i programi su pisani samo za njih, ni jedna AMD/Ati kombinacija ne moze ni da dodje blizu njih oni su 10 mesta ispod.

Eto napisao sam ja da ne morate vi u narednim postovima (ocekujem ih bar 10-tak)

:: Problem sa ovom pricom je u tome sto smanjujes kvalitet prikaza da bi dobio vise frojmova. Sve ima svoju cenu. Otkljucas njihov procesor, ustedis desetak evra, ali ti sonda za temperaturu pobrljavi i nemas tacna ocitavanja itd. Sve kosta, sve se placa
::
:: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
tortojed Opa bato! Ovo je vec nesto sasvim drugo. Prvo si pisao `ono sto... 05.11.2011. 22:05 #373830

NVidia nema`. This is what is generally known as a `u turn`... Oprem dobro pa u curik-rikverc...
-
To ti je kao u vicu: draga tetka, kupamo se u bazenu, skacemo sa trampoline a obecali su nam da ce, ako budemo dobri, pustiti i vodu u bazen... U toj vodi, brale, eNVejci se kupaju vec vise od decenije...

Miskonius Re: Opa bato! Ovo je vec nesto sasvim drugo. Prvo si pisao `ono sto... 05.11.2011. 22:08 #373832

broj poruka: 4420
Recnik dostojan svakog akademskog gradjanina.
Bravo za tebe!

Clearly you`re lacking in the intelligence department.

:: NVidia nema`. This is what is generally known as a `u turn`... Oprem dobro pa u curik-rikverc..
ICEsd Re: ICE, ti si izgleda proveo poprilicno vremena u stanju zaledjenosti 05.11.2011. 22:12 #373834

Nisam ja zaledjen nego si ti izgleda mnogo mlad, pomnjes stvari koje su bile dostupne tek pojavom Riva tunera, 6800 serija je izasla 2005 godine, dok sam ja moju 9550 modovo kad je izasla 2004.

Ne vidim kakve veze sa topicom ima ovaj tvoj odgovor cist spam tj. trolovanje, u sustini ovo nije post ko je pre imao koje mogucnosti nego sta se sve moze uraditi a da se ne ne porose pare za novu graficku.

Elem evo opet da ponovim izvinjavam se svim Nvidia/Intel korisnicima sto hocu da pomognem ljudima koji imaju Ati/Amd kombinacije, i sto odmah na pocetku nisma nahvalio napisao 2 posta kako je Nvidia/Intel najbolji pa onda presao na pravi deo topica.

:: da ne kazem u produzenom zimskom snu - upravo je na NVidijinim kartama i bilo moguce primeniti sve te `softverske trikove` u cilju otvaranja `nedokumentovanih` opcija. Izmedju ostalog, prvo su i JEDINO NV karte mogle da se:
:: 1. flesuju tweak-ovanim BIOS-ima (u doba GeForce-a 256, poznatog i pod nazivom `GeForce 1`
:: 2. `pretvore` u Quadro karte i time potpuno osposobe za rad u `vektorskom grafickom okruzenju
:: 3. `otkljucaju`, to jest, da se na lite edition verzijama reanimiraju neaktivne shaderske jedinice. Ja sam licno imao prilike da vidim kako 6800LE biva `apgrejdovana` u 6800
:: - - - - - - - - - - - -
:: O svemu navedenom, sve ovo vreme (to ce reci: vec godinama i godinama) upravo su vlasnici ATi karti (dok je ATi jos bio ATi, a ne ova sprdnja danas) mogli samo da sanjaju. Odnosno, mogli su da izvedu modifikacijeo na nivou drajvera i to samo na NEKIM modelima, o cemu ti i pises..
:: Editor Nibitor i Riva tuner i slicni alati su godinama bili NOCNA MORA vlasnika ATi-jevih karti, to jest, ili su bili ekskluzivni (samo za NV) ili su tek DELIMICNO podrzavali ATi-ja. Tek pojavom ATiTweak Tools-a (Ray Adams), koji je UCENIK autora RT-a (Aleksej Niklajcuk), AT-jeve karte su koliko-toliko uspele da se priblize NV-ovim u pogledu konfigurabilnosti, ali opet - samo `na nivou drajvera` a BIOS, odnosno `hardware level` jok more! osta zakljucan..
:: Dobro jutro Kolumbo! A evo i tople vode..
tortojed He, he, hvala ti za podmladjivanje (moje). Ti si, mozda, mnogo... 05.11.2011. 22:14 #373837

star pa si obnevideo (procitaj pazljivije ono sto sam napisao pa ces uociti kada je sve to pocelo kod NV-a).
Nisi valjda policajac - onaj deo tandema koji je zaduzen samo za pisanje...

ribolovac re 05.11.2011. 22:14 #373838

@ICEsd
Nisam rekao druze da ovo ne valja. Samo kazem da ne mozes da dobijes nesto sto nisi platio, i to vazi za sve i amd i nv i intel. Ja nisam niciji funboy, tj navijam samo za svoj dzep, tako da nemam nista protiv tvoje teme. Dobro je da mozes da konfigurises kartu, ali ne mozes da napravis od fice ferari ( od sporije brzu kartu sa istim kvalitetom prikaza).

i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,

tortojed Shvati da je poenta u tome sto objavljujes otkrice tople vode. 05.11.2011. 22:24 #373842

ovoris o necemu sto je dugi niz godina bilo ISKLJUCIVA privilegija vlasnika NV karti, kao o necemu sto sada treba, je li, da usreci AMDejce. A onako usput, kao slucajno, navedes (u neznanju svome i neobavestenosti da `NVidija to nema`). Pa sta je smesnije od toga? Pobogu covece, da si na nekoj bini, negde na nekom gradskom trgu, gadjali bi te trulim paradajzima i pokvarenim jajima i vikali: uaaaa, dole govornik!

Dakle nemam ja nista protiv toga da i AMD karte mogu da se tvikuju-moduju. Pisi ti o tome nadugacko i nasiroko. Ali ne iznosi nebulozne i deplasirane tvrdnje koje se ticu NV-a. Toliko od mene.

gliga79 Re: He, he, hvala ti za podmladjivanje (moje). Ti si, mozda, mnogo... 05.11.2011. 22:32 #373846

Torta je stariji covek, koga licno postuem. Postujem zbog godina jer sam tako vaspitan.
Sa druge strane ima i mana. Nudio mi je nesto po ceni van realnosti, na sta ja naravno nisam pristao.
To mu jedino zameream i kod mene je po tome obelezen.
Nisam ljut, zelim mu sve najbolje u zivotu i pomoc u svakom smislu.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: star pa si obnevideo (procitaj pazljivije ono sto sam napisao pa ces uociti kada je sve to pocelo kod NV-a).
:: Nisi valjda policajac - onaj deo tandema koji je zaduzen samo za pisanje..
f0rever Re: Re: ICE, ti si izgleda proveo poprilicno vremena u stanju zaledjenosti 05.11.2011. 22:32 #373847

broj poruka: 3821
Ne kapiram te sta hoces da kazes?

Ja sam imao svega 14 ili 15 godina kada sam 9550 Asus modovao na 9600, i to nije nista tesko.

Ne treba ti sva pamet ovog sveta, niti hakerski intelekt.

Cinjenica je da stagod da uradis gubis na necemu. Najbolje je uloziti na novu stvar, jer lepo Gliga kaze:

`koliko para - toliko muzike`.

Postoji par izuzetaka, verujem da svi znamo ili ne, nebitno.

Ali cinjenice su cinjenice.

:: Nisam ja zaledjen nego si ti izgleda mnogo mlad, pomnjes stvari koje su bile dostupne tek pojavom Riva tunera, 6800 serija je izasla 2005 godine, dok sam ja moju 9550 modovo kad je izasla 2004
:: Ne vidim kakve veze sa topicom ima ovaj tvoj odgovor cist spam tj. trolovanje, u sustini ovo nije post ko je pre imao koje mogucnosti nego sta se sve moze uraditi a da se ne ne porose pare za novu graficku
:: Elem evo opet da ponovim izvinjavam se svim Nvidia/Intel korisnicima sto hocu da pomognem ljudima koji imaju Ati/Amd kombinacije, i sto odmah na pocetku nisma nahvalio napisao 2 posta kako je Nvidia/Intel najbolji pa onda presao na pravi deo topica.
:: :: da ne kazem u produzenom zimskom snu - upravo je na NVidijinim kartama i bilo moguce primeniti sve te `softverske trikove` u cilju otvaranja `nedokumentovanih` opcija. Izmedju ostalog, prvo su i JEDINO NV karte mogle da se:
:: ::
:: :: 1. flesuju tweak-ovanim BIOS-ima (u doba GeForce-a 256, poznatog i pod nazivom `GeForce 1`
:: :: 2. `pretvore` u Quadro karte i time potpuno osposobe za rad u `vektorskom grafickom okruzenju
:: :: 3. `otkljucaju`, to jest, da se na lite edition verzijama reanimiraju neaktivne shaderske jedinice. Ja sam licno imao prilike da vidim kako 6800LE biva `apgrejdovana` u 6800
:: :: - - - - - - - - - - - -
:: :: O svemu navedenom, sve ovo vreme (to ce reci: vec godinama i godinama) upravo su vlasnici ATi karti (dok je ATi jos bio ATi, a ne ova sprdnja danas) mogli samo da sanjaju. Odnosno, mogli su da izvedu modifikacijeo na nivou drajvera i to samo na NEKIM modelima, o cemu ti i pises..
:: :: Editor Nibitor i Riva tuner i slicni alati su godinama bili NOCNA MORA vlasnika ATi-jevih karti, to jest, ili su bili ekskluzivni (samo za NV) ili su tek DELIMICNO podrzavali ATi-ja. Tek pojavom ATiTweak Tools-a (Ray Adams), koji je UCENIK autora RT-a (Aleksej Niklajcuk), AT-jeve karte su koliko-toliko uspele da se priblize NV-ovim u pogledu konfigurabilnosti, ali opet - samo `na nivou drajvera` a BIOS, odnosno `hardware level` jok more! osta zakljucan..
:: :: Dobro jutro Kolumbo! A evo i tople vode..
tortojed off topic: Gligo, brate i kolego, sta sam ti to nudio, objasni mi... 05.11.2011. 22:37 #373851

preko private message-a, molim te. Pa zar da zbog neke nesuglasice u cenama hardvera (valjda je to bilo?) budem `obeležen` na vjeki vjekova? Evo, spreman sam da te častim nekim skromnijim uredjajem da bih ti dokazao i pokazao kako ne spadam u Škote i Piroćance, te da po tome ZAISTA ne treba da budem `obeležen`...
````````````````````````````````````
upravo suprotno: u okolini me bije glas da sam raspikuća. Nedavno sam prodao `staru` konfiguraciju (Core2Quad i memaru) za tako male pare da je kupac bio uplašen mogućnošću podvale i nije se smirio dok mu lično nisam demonstrirao besprekorno funkcionisanje istog...

ICEsd re: 05.11.2011. 22:51 #373859

@ribolovac
Nisam mislio da te uvredim, mislim da se nismo razumeli, ne pisem ja ovde o performansama(mada su pozeljne) nego sta se sve moze odraditi pomocu drugih programa, jeste negde se gubi negde dobija, usustini nije moguce dobiti vise tranzistora nego sto si platio tu se slazemo, tako da se tebi izvinjavam ako sam te uvredio nekako, ocekivao sam udar nvidie kao sto je i bio.

@f0rever

Upravo je to moj cilj i bio da ljudima/deci koje ne mogu da se snadju ili neznaju kako da dam informacije neke pocetne pa ce lako da se iskopa dalje kad imas ideju i vidis sta se sve moze.
Nije tebi sa 14-15 godina samo od sebe palo napamet da odradis moding, nego si negde procitao da to moze pa si kopao kako to da odradis.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ja sam svoje prve informacije i ideje kupio sa ovog foruma dok su ljudi pisali nesto korisno, sad se forum pretvorio u procenu vrednosti i jacine nekog dela hardvera i u resavanju banalnih problema u win za cije se resenje treba utrositi 10-15 min na google.

Ono sto je ovaj forum cinilo popularnim nestalo je a forum pratim veoma dugo, kad sam shavatio da mogu da pomognem i registrovao sam se, al koliko vidim toga ovde vise nema.Pre sam mogao za 1 dan da dobije toliko informacija na 1 pitanje da nisam ni sumnjao u njih, i sve su bile potkrepljenje nekim linkovima, sad na prosto pitanje npr. 560 ili 6870 dobijem 20+ beskorisnih odgovora, par coveka se javilo sa nekim informacijama koje koriste al su bili toliko zatrpani spamovanjem i prozivkama da su na kraju odustali da pisu.

@zeljkoa (Željko Arnautović)
Molim te obrisi ovaj topic(temu) i uvedi neke moderatore koji ce da uvedu neki red na forumu, bar da ne bude vise spama i trollovanja.
gliga79 Heheheh 05.11.2011. 22:54 #373862

Izvini ali tako je, Kad mi je najvise trebala pomoc izivljavali ste se sa cenama polovnog hardvera, misleci da cu da prihvatim bilo sta!
Sad pogledaj potpis i cuti :)
Jedini lik koji mi je pomogao je SkyFire.
Mozete da ga mrzite koliko hocete, ispao je covek i to se ne zaboravlja.

:: preko private message-a, molim te. Pa zar da zbog neke nesuglasice u cenama hardvera (valjda je to bilo?) budem `obeležen` na vjeki vjekova? Evo, spreman sam da te častim nekim skromnijim uredjajem da bih ti dokazao i pokazao kako ne spadam u Škote i Piroćance, te da po tome ZAISTA ne treba da budem `obeležen`..
:: ```````````````````````````````````
:: upravo suprotno: u okolini me bije glas da sam raspikuća. Nedavno sam prodao `staru` konfiguraciju (Core2Quad i memaru) za tako male pare da je kupac bio uplašen mogućnošću podvale i nije se smirio dok mu lično nisam demonstrirao besprekorno funkcionisanje istog..
tortojed `ICE- Nemoj da budeš toliki pesimista: na kraju krajeva, ipak si naučio... 05.11.2011. 22:58 #373864

nešto. Saznao si (makar i sa zakašnjenjem) da je takve modifikacije bilo moguće odraditi na NV kartama (i to u doba kada na ATi-ju ovo nije bilo izvodljivo, bar ne u istoj meri).
Dakle, ubuduće nećeš pasti u iskušenje da napišeš ili kažeš kako `NVidia to nema`.
A i to je nekakav napredak, zar ne?

DmasteRNo1 Tu i leži caka 05.11.2011. 23:02 #373866

broj poruka: 6102
što neki samo povremeno ispadnu ljudi, a sve ostalo vreme se ponašaju kao seronje.

Phenom II X3 720BE, GA-MA790X-UD3P, HyperX 2×2GB DDR2 1066, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS

SkyFire Ma ne moze to bez kabla :) 05.11.2011. 23:03 #373868

broj poruka: 18472
@ICEsd

Sta ce ti moderatori kad je forum prepun mUderatora na pretek :)
Sorry sto sam ti ispamovao temu,ne zelim da ti povredim emocije..
Da si se malo vise potrudio da pojasnis svojim recima na nasem SRPSKOM jeziku tipa - guide for dummies sad bi ti tema verovatno bila okacena,bar moja jeste svaka :)

Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.png
AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jpg
FrekFencija

toocool re 05.11.2011. 23:05 #373869

broj poruka: 1092
ICE. svaka ti je ko njegoseva
sto se brisanja tice i moderatorstva teska vajda,
subota je vece, zeljko pije pivo negde
:)
p.s. ja kad sam dosao na forum vec su bila dva tabora, hejtovanja koliko hoces
na par pitanja koja su me interesovala dva coveka su mi pomogla Sky i ServisPC
totalno realno i objetnivno mi rekli sta koliko vredi i sta i kako menjati i za sta (bez obzira kom taboru pripadaju)
na prepucavanj intel vs amd (ili ono drugo) poceo sam da gledam kao na odlazak u nuznik (citaj nuzno zlo), svakodnevno
nisam se bas raspitivao ko koliko godina ima jer me nije zanimalo, ali mogu da kazem da sam jedan od matorijih (recimo, pre 20 god sam sluzio vojsku) pa ipak sam se ophodio fer i korektno prema svima
i uvek sam naglasavao dve stvari `kolko para tolko i muzike` i `svet okrece lova`
voleo bih da gresim pa da me neko ispravi :)
i za kraj, kome se ne svidja moje misljenje ne mora da mi dodje na slavu :)

CPU-Z: http://bit.ly/oxgxge

ICEsd Re: Ma ne moze to bez kabla :) 05.11.2011. 23:17 #373877

Ma nisi mi povredio emocije niti bilo ko ovde nego mi vise dojadilo ovo prepucavanje vise, ne sme covek topic da postavi da ga ne zatrpaju spamom, a i forum je otsao u q. u polednje vreme sto rece toocool.

A sto se imena tice pa nije bas ono sto pise u onim linkovima za dummies ko nezna sta radi moze gadno da prodje pa i da spali graficku za manje od sec(dizanje volateze npr.) a neko i da zavrsi u servisu, al dobro da znam ubuduce svaki topic koji ide kao info/pomoc ima da turim prefiks dummies da izbegnem spamere ako je moguce tako :).

A ovo cu da turim u potpis:
Molim te uvedi neke moderatore koji ce da uvedu neki red na forumu, bar da ne bude vise spama i trollovanja.

P.S: Idalje insistiram da se ovaj tema obrise.

@Toocool srecna slava domacine, kad god da je.

:: @ICEs
:: Sta ce ti moderatori kad je forum prepun mUderatora na pretek :
:: Sorry sto sam ti ispamovao temu,ne zelim da ti povredim emocije.
:: Da si se malo vise potrudio da pojasnis svojim recima na nasem SRPSKOM jeziku tipa - guide for dummies sad bi ti tema verovatno bila okacena,bar moja jeste svaka :)
:: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn
:: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp
:: FrekFencija
tortojed Evo, posle LEDA dolazi i Prehlađeni. Ama, zar ti nije jasno da se... 05.11.2011. 23:21 #373879

barem što se mene tiče, ovde ne radi o `hejtovanju`. Reč je o činjenicama.
Radi jasnoće, ponoviću u tezama:

-netačno je da `NVidia to nema` - -imala je i ima - -
-ATi karte dugi niz godina NISU mogle da budu flesovane (barem ne legalno i `amaterski`). Naprotiv, sa NV kartama to je bilo (i još uvek je) LAKO izvodljivo. Još pre desetak godina, BIOS-i NV karti mogli su do u tančine da se tweak-uju (napon, frekvencije GPU-a i memare, pa čak i latencije memare) itd. itd.. Dakle na `hardverskom nivou`.
-tokom DUGOG niza godina, jedini ozbiljni tweaker za graf karte bio je Riva Tuner. Taj tweaker je SAMO DELIMIČNO podržavao ATi-ja. Naprotiv, NV karte su mogle da budu tvikovane DO BOLA.

ICEsd Re: Evo, posle LEDA dolazi i Prehlađeni. Ama, zar ti nije jasno da se... 05.11.2011. 23:44 #373888

Ko je ovde uopste pomenuo Nvidiu da nema ovo sto ti navodis reko sam da nema potrosace koji to rade al nije ni bitno evo dokazao si u 3 posta da ima, nemoras vise, dokazao si jos u 1 postu, usustini cela tema topica nije o tome ko sta ima i moze nego nesto sasvim drugo.

Inace ako oces da gleda ko je prvi poceo sa modovanjem to je bio 3dfx Interactive.

P.S: I dalje insistiram da se ovaj tema obrise, posto vise nema smisla.

Molim te uvedi neke moderatore koji ce da uvedu neki red na forumu, bar da ne bude vise spama i trollovanja.

:: barem što se mene tiče, ovde ne radi o `hejtovanju`. Reč je o činjenicama.
:: Radi jasnoće, ponoviću u tezama
:: -netačno je da `NVidia to nema` - -imala je i ima - -
:: -ATi karte dugi niz godina NISU mogle da budu flesovane (barem ne legalno i `amaterski`). Naprotiv, sa NV kartama to je bilo (i još uvek je) LAKO izvodljivo. Još pre desetak godina, BIOS-i NV karti mogli su do u tančine da se tweak-uju (napon, frekvencije GPU-a i memare, pa čak i latencije memare) itd. itd.. Dakle na `hardverskom nivou`
:: -tokom DUGOG niza godina, jedini ozbiljni tweaker za graf karte bio je Riva Tuner. Taj tweaker je SAMO DELIMIČNO podržavao ATi-ja. Naprotiv, NV karte su mogle da budu tvikovane DO BOLA
ribolovac re 06.11.2011. 00:26 #373903

@ICEsd
Ma ok je, nema ljutis. Ja sam samo konstatovao cinjenice bez flejma i pljuvanja.
Napravi novu temu, ima potencijala ovo sto radis. Edukovaces i pomoci nekom sigurno.
Keep it going!

tortojed Evo, ja sam, iako ljubitelj NV karti, vise puta obavestio ljude o... 06.11.2011. 00:32 #373905

postojanju alata koji se zove Ati Tray tools i koji je u stanju da odradi vise tweak-ovanja drajvera od (po zlu poznatog) CCC-a, i to daleko stabilnije.
Neki od tih ljudi su mi i dan-danas zahvalni (konacno im proradile karte u igrama)...

SkyFire ... 06.11.2011. 00:37 #373907

broj poruka: 18472
@toocool

Vratio si me u neka davna vremena kada su stariji ljudi koristili taj izraz *nuznik*
Od kad to nisam cuo covece..

@ICEsd

Guide for Dummies znaci korak po korak,vodic u kome su objasneni detalji kako i sta se primenjuje u datom trenutku.
Upravo zato sto sam video da si zeleo da ulozis trud i da to predstavis kao korisno `stivo` zato sam ti i bacio smernicu kako si to trebao da izvedes.
Znaci ispises guide step by step na srpskom ,uz put dopunis sa nekim svojim zapazanjima i sugestijama.
Kao kad bi pisao za neke novine,citao si review-e ,uhvatis koncept.

Mnogo ljudi i ne razume engleski a oni koji znaju mozda nisu vicni svim izrazima i recima.
Iz tog razloga kada se radi neki guide treba objasniti i pojasniti malo i na srpskom jeziku i tek onda dopuniti i sa linkovima.

Inace tacna je cinjenica da si sa nVidia svoje GeForce kartice vrlo lako preradjivao u Quadro modele jos davnih godina..
Bez nekih predrasuda to je ziva istina..

Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.png
AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jpg
FrekFencija

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs