Problem je sledeci i unapred sam zahvalan na svakoj pomoci. Graficka je ASUS V9570Le/TD/128m gpu:nv36le ili 5700le 128mb,128bit ddr2 400mhz gpu je na 250mhz problem je u pogrsnom flesu najverovatnije. Jer je uflesovan bios od 5700le 64bit pa je graficka mrtva bukvalno tj. samo se ventilator na hladnjaku vrti. Nemem pci graficku vec imam integrisanu na ploci pa je moguce podici bios sa `ustekanom` 5700 u AGP slot medjutim nemoguce je uflesovati old bios, ili ja neznam pre ce biti ovo drugo imam nvflash.exe version4.50 bios, start up disketu i sve sto je potrebno. Ako neko zna neka mi pomogne. A da da li mora da se flesuje sa PCI grafickom ili je moguce i sa integrisanom vecinom mi prijavljuje gresku da nema nv chip i slicno IO eror.... HVALA
Na nVidia sajtu imaš uputstvo kako `na slepo` treba flešovati karticu ako se skikne na flešovanju.... šta ukucati i kako. Po meni, to ti je najbolje rešenje. Drugo rešenje je PCI kartica, po mogućstvu, da nije nVidia... čisto da se ne zbunjuje nflash. Obično svi to i opisuju kod rešenja problema.
Upotreba integrisane grafike u ovom slučaju, po meni nije moguća, zato što se karte hardverski isključuju i nije moguće da obe `rade` već samo jedna. U agp slotovima matičnih je mikroprekidač koji služi za detekciju prisustva agp-a ili integrisane grafike. Bar je to moje iskustvo sa relativno novijim integralkama - jednostavno neće videti drugu grafičku ako si na integrisanoj, i obratno.
izbodi AGP/PC-E grafiku, ubodi PCI i namesti u BIOSu opciju Init PCI vga first...ili tako nesto, teko onda vrati staru pa pokreni flash ispravnog bin fajla...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.