Imam IBM-ovu NetVistu 6568 KHB. Naravno, ploca je Intelova i podrzava do 512 mb memorije. Na compu imam (samo!) 128 mb memorije (sdram). Ono sto me interesuje je da li mogu da dodam ddr memoriju ili moram da trazim sdram. I jos nesto. CD rom je slim, posto je slim kuciste. (kao na laptop-u). Koliko kosta slim rezaljka ili dvd rom da bi to zamenio?
DDR moze SAMO ako imas oba podnozja: SDR i DDR dimm slotove
11.04.2007. 19:32
status: user broj poruka: 5710
Ali nikako ne smes mixati i jedne i druge, najverovatnije imas samo jednu vrstu DIMM SD-RAM tako da ne pase DDR koji ima jednu rezu umesto dve...pazari samo DoubleSided firmirane module...
pasovali rezaci za LapTop ali je to cini mise integrisano sa maskom pa ce tesko pasovati a i tesko se nalaze i skupi su, za slicne pare mozes pazariti bolji PC...pogledaj na NETu sve specifikacije za tvoj model...cisto sumnjam za oba od ovoga sto si naveo...
:: Imam IBM-ovu NetVistu 6568 KHB. Naravno, ploca je Intelova i podrzava do 512 mb memorije. Na compu imam (samo!) 128 mb memorije (sdram). Ono sto me interesuje je da li mogu da dodam ddr memoriju ili moram da trazim sdram
Ne moze, za taj racunar moras koristiti iskljucivo dvostranu SDRAM memoriju i to neku iz liste podrzanih proizvodjaca (www HP.com pa vidi memory support list za taj racunar ili bodi `na slepo` pa sta ti bog da)
:: I jos nesto. CD rom je slim, posto je slim kuciste. (kao na laptop-u). Koliko kosta slim rezaljka ili dvd rom da bi to zamenio :
Koliko kosta...? Nova kosta puno. Polovna kosta, koliko kosta (15 evra cdromovi pa do 70-80 dvd rezaci). Odgovara ti svaki model optickog uredjaja za laptop, bez obzira na proizvodjaca, jer su svakom dimenzije standardne a u laptopove ili tvoj racunar se ugradjuju preko specijalnih nosaca, koji su opet uglavnom pravljeni specificno za kuciste.
Mozes da stavis i klasican opticki uredjaj ako imas slobodan ide kabl. Jednostavni izvuces malo duzi data kabl i napojni kabl 5V i 12V napolje i rezac stavis na kuciste. Nekome izgleda malo ruznije ali vrsi posao i jeftinije je. Sto se tice memorije, SDRAM za njega je lako naci.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.