Nesto sam pri parama, jurio po google ko lud cito milion testova, uoredjenja i nikako da se odlucim izmedju ove dve kartice.Interesuje me jel neko imao obe kartice kod sebe na nekom testu koja je bolja u radu na 22` monitoru, vucem 9800gt dosta dugo i vreme je da se menja. Budzet mi je do 18.000din.
Fala unapred.
PS:Sutra mi je slava pa ako nema odgovora sa moje strane razumite me.
Ako ti je cilj da provociras, ne verujem da ce ti uspeti
27.10.2011. 01:08
status: user broj poruka: 9425
Ovde su se primirili i zeleni i crveni. Ako zaista ne znas i bas toliko ne zelis da cesljas ovaj forum niti da pregledas prvih 5 rezultata gugla, onda da ti ja kazem.
:: :: Nesto sam pri parama, jurio po google ko lud cito milion testova, uoredjenja i nikako da se odlucim izmedju ove dve kartice.Interesuje me jel neko imao obe kartice kod sebe na nekom testu koja je bolja u radu na 22` monitoru, vucem 9800gt dosta dugo i vreme je da se menja. Budzet mi je do 18.000din :: :: Fala unapred :: :: :: :: PS:Sutra mi je slava pa ako nema odgovora sa moje strane razumite me.
Hvala, znaci +1 za 560, da imam jos 1.500 ne bih se puno razmisljao.
Ma cesljo sam ja, al kad gledas previse a slicne su po rezultatima i ceni, zaludim se i na kraju neznam sta da uzmem.
A forum ima jedan veliki bug prilikom pretrage zbog ljudi koji potpisuju svoje konfiguracije i kad ukucam 560 ili 6870 izbaci mi postove koji nemaju veze sa karticama vec ljudi imaju u potpisu iste, a da cesljam forum 1h da bih nasao sta mi treba ne pada mi napamet.
Brate...uzmi onu koja ima najnižu cenu! Mislim da nema govora o daljoj diskusiji, a i mrzi me da gledam cene sad...Sećam se da je jedno vreme bilo tih GTX 560 za manje od 14k.
Sad su od 17.000-18.000, dok je 6870 malo jeftinije za par stotina dinara.
:: Brate...uzmi onu koja ima najnižu cenu! Mislim da nema govora o daljoj diskusiji, a i mrzi me da gledam cene sad...Sećam se da je jedno vreme bilo tih GTX 560 za manje od 14k. :: :: ::
Uzmi koju hoces, nijanse su u pitanju. Obe su mocne karte - tacka. Koja ti se vise svidja, ti pazari. Ako naginjes vise NV, uzmi GeForce, u suprotnom, Radeon.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Nemoj tako, Moze i I7 .) serija od 870, pa sve do 990, bez problema gura.
Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga. ``Albert Ajnštajn``
:: Nisi ovde prvi put znas kako to ide.. :: Anyway ako nemas minimum i5 2500k za 560gtx, nemoj ni da razmisljas o njoj :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
Dosta bre vise s tim! Za tu kartu je dovoljan Phenom 955, ili slicno! Ja ga imam u kombinaciji sa 560ti, koju i kad clockujem nemam ama bas nikakvih problema sa preformansama ili sa low gpu usage-om. Uzimaj 560 i ne razmisljaj vise!
:: Nisi ovde prvi put znas kako to ide.. :: Anyway ako nemas minimum i5 2500k za 560gtx, nemoj ni da razmisljas o njoj :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
niko se nije zalio na low gpu usage sa njom. Mada sa 2500k radi fenomenalno.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
tacno izmedju gtx 560 i gtx 560 ti,mada to je nishta,mizerno ,uzmi koju nadjesh sa najboljim odnosom cena -kvalitet(hladjenje,opsti utisak korisnika)-garancija. Ja sam uzeo sapphire hd 6870 pre 4 meseca za 15.400 dinara tad,evo sad gledam cak je i koju stotinu vishe,prezadovoljan sam sa njom,za 150e msmd da bolje (brze)a novo nema.Jeste,garancija je 2 godine,ali ne planiram da je duze drzim,tako da mi je i to ok :) Pre neki dan lik na becnu prodavao gtx 560 ti twin frozr II (ili je hawk,nem pojma)klokovana na 950mhz(po defaulutu,sa 822mhz) za smesnih 150e(nova preko 200e)stara 2 meseca+34 meseca garancije.Kao moze i zamena za slabiju ,i stoji dole kao odgovara gtx 560(hd 6870)+30e doplate,ja naravno (posto sam bash tad dobio nekih 3k dinara)zovnem,kad kaze covek,e jebiga prodao sam za manje od 20 minuta :) :)
Trenutno mogu da uzmem Gainward gtx560 golden sample oko 17.500din je(to imaju na lageru al iscimacu ih za neki MSI).
Elem cpu je pahenom II x2 550 OC na 3.5.Planiram kasnije da uzmem AM3 (ili jace zavisi sta bude u ponudi) plocu i da otkljucam cpu na x4 ili da promenim cpu.Polako pakujem novu masinu deo po deo, za plocu i mem. znam sta mi je ciniti al me totalno zbunilo ovo oko graficke.
E da i napajanje je neko Hrvatsko MSI 550w, oceli ono da gura jednu od ovih grafickih, necu da pravim sli/cross.
Ali druze ti imash napajanje koje ni neprijatelju ne bih preporucio.To ne ide tako grafa od 150++e a napajnje shit. Uzmi ovu hd 6870 za 155 e i lc power LC600H-12 600W za 30e i na konju si,ovaj lc je proveren nekoliko puta.
Usao sam na forum jutros da vidim neke sitnice koje su me zanimale, ali na kraju od silnih ovih prica o grafickama poceli su prsti da me svrbe :) i evo ceo dan visim po netu i gledam...
Verovatno najbolji gtx 560 ti dostupan kod nas. Imash amd hd 6950 1gb za iste pare:
http://itsvet.com/proizvod/asus-radeon-hd-6950-1gb-gddr5-eah6950-dcii-2di4s-1gd5/comp_comp_vga/20/2686 Vidi sam,to su ti do 240e dve najbolje po meni,stim sto je taj gtx mnogo vishe nasviran od oc-a,a i ima tu izviikanu fiziku(koja doduse u nekim igrama pravi odredjenu,vidljivu,razliku),pa mozda ipak taj msi.Vidi sam tvoj izbor,obe 3 godine garancije,2 najkvalitetnija proizvodjaca kartica dostupna kod nas,odlicno hladjenje,brzina,ako necesh da klokujesh gtx,sa ovim vrednostima identicne.
:: Usao sam na forum jutros da vidim neke sitnice koje su me zanimale, ali na kraju od silnih ovih prica o grafickama poceli su prsti da me svrbe :) i evo ceo dan visim po netu i gledam.. :: :: Ova gtx560ti me zanima.... Recimo :: http://www.itsvet.com/proizvod/msi-geforce-gtx-560-1gb-gddr5-hawk-frozr-iii/comp_comp_vga/24/278 :: da li je to najbolja za te pare ili ima neko bolje resenje (kvalitet/cena). Jel MSI sad najbolji za geforce kartice, vidim da je hvaljen :: ::
Slusaj ga molim te... Jesi li ti testirao/otkljucao taj CPU negde pa znas da ces da ga otkljucas? Na tsranu sto bi ti trebalo maximum iz te graficke da izvlacis odmah a ne kad nabavis quad... U svakom slicaju cu da povucem, sve sto sam rekao u ovoj temi I da ti kazem da ides na 560gtx... A meni za nauk da ne odgovaram u temama gde je autor (sa solidnim brojem postova) em fanboy i em se vec odlucio...
Clearly you`re lacking in the intelligence department.
:: :: :: Trenutno mogu da uzmem Gainward gtx560 golden sample oko 17.500din je(to imaju na lageru al iscimacu ih za neki MSI) :: :: Elem cpu je pahenom II x2 550 OC na 3.5.Planiram kasnije da uzmem AM3 (ili jace zavisi sta bude u ponudi) plocu i da otkljucam cpu na x4 ili da promenim cpu.Polako pakujem novu masinu deo po deo, za plocu i mem. znam sta mi je ciniti al me totalno zbunilo ovo oko graficke :: :: E da i napajanje je neko Hrvatsko MSI 550w, oceli ono da gura jednu od ovih grafickih, necu da pravim sli/cross ::
Nisi se valjda naljutio zato sto je odlucio da kupi nvidiu?
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Nisam ljut na njega Ljut sam na sebe sto sam uopste bilo sta pokusao... Ljudi dobijaju LGU u na Quadovima a on se nada da nece na x2... Toliko od mene...
Clearly you`re lacking in the intelligence department.
Nisam se odlucio jos samo sam reko sta imaju na lageru i da mogu da ih iscimam za MSI, cpu testiran da moze da se otkljuca.To fanboy nemo meni molim te, meni sve jedno bitno da dobro radi otprilike sam 5x menjao strane kako je ko u kom trenutku bio bolji a i ne volim te klanse svadje, nemoj da se ljutis na mene, ja sam samo hteo da pitam za utiske ljudi koji su probali ili imaju pomenute kartice.Nemoj da mislis da je ovaj moj post jedan od onih koji pecaju ljude da krenu sa svadjom ko je bolji AMD/Ati ili Intel/Nvidia ja te svadje ne podnosim niti citam te postove cim vidim da ljudi krecu sa popucavaju prelazim na sledeci topic.
Max iz kartice cu da izvucem kad budem moga finansiski da sve doteram u red, verovatno za par meseci, doduse max u igrama me nesto i ne interesuje nego je 9800gt vec postala malo stara za novije naslove.
Bicu zadovoljan da igram u 1680x1050 sa 25-30 fps-a bez AA i AF (ako moze bice super da vidim i ja to cudo kako radi sa normalnim fps-om) a ako mogu kasnije da izvucem i vise bicu pre-zadovoljan (ja sam ti stari igrac jos od c-64, nije mi bitna grafika, vec sama atmosfrea igre i prica, sto bi rekli nekad davno koliko je zarazna da te drzi prikovanog uz komp.).Secam se kada je izasao 1 Craysis svi odlepili za grafikom al igra nema nikakvu pricu da te drzi zakovnog za ekranom na duze vreme, 2 deo je jos i gori sto se price i atmosfere tice, dok npr. Fallout 1 i 2 (zasrali sa 3 delom pa se na kraju nekako izvukli), Ufo,Xcom imaju odlicnu pricu i atmosferu al nemaju grafiku.
Eto raspisah se i odoh u offtopic.Nadam se da me sad razume-s/te malo bolje odakle moj topic i sta i zastoi pitam.
:: Slusaj ga molim te.. :: Jesi li ti testirao/otkljucao taj CPU negde pa znas da ces da ga otkljucas :: Na tsranu sto bi ti trebalo maximum iz te graficke da izvlacis odmah a ne kad nabavis quad.. :: U svakom slicaju cu da povucem, sve sto sam rekao u ovoj tem :: I da ti kazem da ides na 560gtx.. :: A meni za nauk da ne odgovaram u temama gde je autor (sa solidnim brojem postova :: em fanboy i em se vec odlucio.. :: :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: :: :: :: :: :: :: Trenutno mogu da uzmem Gainward gtx560 golden sample oko 17.500din je(to imaju na lageru al iscimacu ih za neki MSI) :: :: :: :: Elem cpu je pahenom II x2 550 OC na 3.5.Planiram kasnije da uzmem AM3 (ili jace zavisi sta bude u ponudi) plocu i da otkljucam cpu na x4 ili da promenim cpu.Polako pakujem novu masinu deo po deo, za plocu i mem. znam sta mi je ciniti al me totalno zbunilo ovo oko graficke :: :: :: :: E da i napajanje je neko Hrvatsko MSI 550w, oceli ono da gura jednu od ovih grafickih, necu da pravim sli/cross :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.