u duhu predstojecih priprema za dugo ocekivani skajrim, bacih se ovih dana na razmisljanje sta bi bio razuman upgrade grafulje. da skratim pricu uzeo bih polovnu kartu, a posto poslednjih par meseci ne provodim ni 15 min dnevno ukupno za kompom malko sam ispao iz fazona pracenja oglasa i jurnjave bestbajeva. ono sto sam na prvu video u oglasima (i sto me je poprilicno iznenadilo) je napr. 4870x2 za 120e, 5850 za 100e, 4850 za 40-45e (turio bih dve u cf). potrosnja /grejanje me ne zanimaju, dx10 moze i ne mora, garancija 15 dana je obavezna ako je pisana istekla... najbitniji mi je samo frejmrejt na 1920 sa ukljucenim... svim sranjima koja se mogu ukljuciti, naravno za sto manje evrova xD. karta bi upala u masinu sa etlonom dvojkom ma 3.7ghz i 3gb na 1066. otprilike imate uvid u to sta hocu. sta uzeti? ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
Sve zavisi tebra kako ti naleti, i sta u stvari hoces. Mozes i 4870 i CF i SLI i sve zivo... :D Ako ima 5850 za 10k, nije losa kupovina. Mozda za te pare naidjes na 6850, to ti je isto super kupovina. Eventualno, ako hoces CF, juri dve iste 5770, ima ih ovih dana na oglasima. Ovo ti nije losa kupovina isto http://goo.gl/VhrzA mada vidim da pucas na nesto jace...Imas na benchu, HD5830 za 90e vise komada. Uglavnom, nista od best baja, dok ne kazes koliko tacno dajes za kartu. Ako je oko 100-110e onda je to 6850. Ako je malo vise, onda mozda naidje i neka 6870/GTX560...
hm, sve je u igri, jeste 6850 mladja od 5850 ali je i slabija, a obe su mladje i slabije od 4870x2 a sve su tu negde sa cenom... realno 4870x2 moze na crtu sa 6950, ponegde i 6970 sto je OHOHO iznad tvojih predloga... jes` da je sporet al za razliku sto mi ostane taman cu da platim struju (a sa druge strane ustedecu na grejanju). jedino kod nje sto jebe je garancija :(. da preformulisem pitanje: sta kosta manje i/ili ima veci fps od 4870x2 a ima barem 15 dana pisane garancije?
:: hm, sve je u igri, jeste 6850 mladja od 5850 ali je i slabija, a obe su mladje i slabije od 4870x2 a sve su tu negde sa cenom... realno 4870x2 moze na crtu sa 6950, ponegde i 6970 sto je OHOHO iznad tvojih predloga... jes` da je sporet al za razliku sto mi ostane taman cu da platim struju (a sa druge strane ustedecu na grejanju). jedino kod nje sto jebe je garancija :(. da preformulisem pitanje: sta kosta manje i/ili ima veci fps od 4870x2 a ima barem 15 dana pisane garancije :: :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
Za 100e najviše frejmova dobijaš sa 5850, sa 4870 x2 bi ponegde dobio koji frejm više ali najčešće ne bi. Bez obzira što misliš da ti grejanje, potrošnja i buka nisu toliko bitni jednostavno se ne isplati, da ne pominjemo da bi je 100% dobio bez garancije.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.