Treba mi pomoc u vezi sa napajanjem za GTX480. Naime, moj Chieftec CTG600 od 600W radi, ali kad je klokujem (bez mnogo podizanja voltaze) i ubacim u furmark, posle minut burn in testa, kompjuter se ugasi. Meni to smrdi na napajanje, posto nvidia preporucuje minimum 600w, ali to je minimum, a ja sam klokovao i procesor. Gledao sam neko Sharkoon napajanje SHA700-12A od 700w. Covek tvrdi da je dobro, citiram: `osetno bolje od Chiefteca CTG i real power CM jedinica, negde u rangu GPS i CWTChiefteca, 4 nezavisne grane od 18A, 70 ampera sertifikovano, delta ili FSP elektronika, radice ta grafika ladno na tom napajanju.` Da li je neko cuo sa ova napajanja i pije li ova prica vodu?
Hvala unapred.
Phenom II 980 x4 4,0GHz / 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu / M4N98TD EVO / Gainward GTX470 Superb overclock achieved a. k . a. The toster / Samsung 2TB / LCpower Veritas 920R / Acer P236H
Priča mu pije vodu polovično - jeste FSP i to su generalno dobra napajanja - nije 70A nego oko 55
Jeste prilično bolje od tvog koje ima 42 i teralo bi bez problema. Reci samo koliko ti lik traži za njega i ima li garanciju pa da ti kažemo isplati li se.
Fala na odgovoru. Lik daje za 5k, radna garancija...
Phenom II 980 x4 4,0GHz / 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu / M4N98TD EVO / Gainward GTX470 Superb overclock achieved a. k . a. The toster / Samsung 2TB / LCpower Veritas 920R / Acer P236H
:: Priča mu pije vodu polovičn :: - jeste FSP i to su generalno dobra napajanj :: - nije 70A nego oko 5 :: :: Jeste prilično bolje od tvog koje ima 42 i teralo bi bez problema. Reci samo koliko ti lik traži za njega i ima li garanciju pa da ti kažemo isplati li se :: :: ::
Sad sam video o kom napajanju se radi. Jeste to napajanje jace od tvog, ali ja ne bih uzimao nesto sto NEMA pisanu garanciju a zove se napajanje.
Mada i dalje ne razumem zbog cega si uzeo repariranu GTX480, a za te pare si mogao uzeti GTX560ti, novu i da uzivas kao covek... Ali to je moje misljenje.
:: Fala na odgovoru. Lik daje za 5k, radna garancija.. :: :: :: Phenom II 980 x4 4,0GHz / 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu / M4N98TD EVO / Gainward GTX470 Superb overclock achieved a. k . a. The toster / Samsung 2TB / LCpower Veritas 920R / Acer P236H :: :: :: Priča mu pije vodu polovičn :: :: - jeste FSP i to su generalno dobra napajanj :: :: - nije 70A nego oko 5 :: :: :: :: Jeste prilično bolje od tvog koje ima 42 i teralo bi bez problema. Reci samo koliko ti lik traži za njega i ima li garanciju pa da ti kažemo isplati li se :: :: :: :: :: ::
:: 1. Volim da iscedim maximum. Sto je najgore crysis i DALJE nece da radi na max u full hd lepo :D, cak ni kad je kloknem... izem ti igricu : :: :: 2.Jeste ovo jeftino ali dzaba kad nemam para sad za tu zanimaciju :: :: Hvala ns savetu, ali me zanimaju misljenja o ovom napajanju. Znam da je ta firma ok, mada kod nas nije poznata.. :: :: :: Phenom II 980 x4 4,0GHz / 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu / M4N98TD EVO / Gainward GTX470 Superb overclock achieved a. k . a. The toster / Samsung 2TB / LCpower Veritas 920R / Acer P236H :: ::
Ne bi uzimao polovno napajanje bez dana garancije i da očekujem da tera nešto ozbiljno, može za kancelariju ili neku htpc mašinu ali da tera tu mrcinu nikad. Stisni se još dve hiljade za pomenuti TT.
:: Fala na odgovoru. Lik daje za 5k, radna garancija.. :: :: :: Phenom II 980 x4 4,0GHz / 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu / M4N98TD EVO / Gainward GTX470 Superb overclock achieved a. k . a. The toster / Samsung 2TB / LCpower Veritas 920R / Acer P236H :: :: :: Priča mu pije vodu polovičn :: :: - jeste FSP i to su generalno dobra napajanj :: :: - nije 70A nego oko 5 :: :: :: :: Jeste prilično bolje od tvog koje ima 42 i teralo bi bez problema. Reci samo koliko ti lik traži za njega i ima li garanciju pa da ti kažemo isplati li se :: :: :: :: :: ::
Tu neesto smrdiiii...nemoguce da ti secka Crysis, kod mene tece glatko a generalno imam slabiju karticu, cak je i sa 5770 radio super.. tu i tamo stucne al na GTX 560 non ti nigde da secne!!! Naravno sve u fulu na 1920x1080
:: Tu neesto smrdiiii...nemoguce da ti secka Crysis, kod mene tece glatko a generalno imam slabiju karticu, cak je i sa 5770 radio super.. tu i tamo stucne al na GTX 560 non ti nigde da secne!!! Naravno sve u fulu na 1920x108 :: :: MSI Z68A GD80 (B3) i5 2500k @ 4.5GHz NOCTUA NH-D14, 2x2gb Exceleram 2000MHz CL7 @ 2133 CL10,ASUS GTX560 DC,WD 1tb Black,Audigy 2 ZS, Corsair HX520,CM 912+ Noctu and BitFenix fans Dell U2312HM :: :: :: ::
Probacu da se stisnem za taj TT... Ne znam, proveravao sam za LGU u MSI Afterburneru, GPU usage u Krizi je 95, 99, 100... Ali u COD-BC mi je na 50 posto. Kriza sa 8xx AA maxed na full HD secka, ide bez clocka na 22 -25 fpsa. KAd je kloknem - core 850, memorija 2200 imam 25-28. To mi je malo neverovatno. Mozda je sto kaze Rados do patcha ali sumnjam. U CODBC koja mi je radila maxed u full hd na HD6850 na 60 fps isto imam 60 FPS. Probao sam i metro - kad stavim sve do kraja na full HD ista prica kao sa krizom... Jedino ako stavim na Direct X 9 lepo radi... Uzas U Witcheru 2 kad stavim sve na very high u full hd, i iskljucim uber sampling - 52 average fps, kad je kloknem 60 average. Onda prebacim na 1440x900, stavim na medium grafiku, ona opet na 60 fps. Kad je klokujem na tim settingsima - opet 60 fps. Lol mada mi uopste nije smesno... I meni se cini da tu nesto smrdi
Ma dal je moguce? LowGpuUsage na Nvidijinim kartama? Nemoguce! De ti proveri da ti nisu uvalili neku AMD `pecenicu`.
On topic Nvidijine karte (narocito najvisi segment) trazi izuzetno jake procesore jer deo svog posla prebacuju na CPU. Ako ti je CPU iz srednjeg ili nizeg ranga mozes samo da se slikas sa tom kartom. Mada nema garancije i da ti se to nece desavati i sa i7 2600k Probaj sa drugim drajverima, flesni kartu sa najnovijim biosom ako to ne pomogne ili spremaj 300 evra za Intel CPU+MB ili prodaj tu kartu i prelazi na AMD...
PS Ako nista ne pomogne zovi neku babu vracaru da baje i odstrani negativne duhove Ili zovi `Zelenog poglavara` ovog foruma da se i on prikljuci obredu Valja isprobati sve opcije...
Clearly you`re lacking in the intelligence department.
:: Probacu da se stisnem za taj TT.. :: Ne znam, proveravao sam za LGU u MSI Afterburneru, GPU usage u Krizi je 95, 99, 100... Ali u COD-BC mi je na 50 posto :: Kriza sa 8xx AA maxed na full HD secka, ide bez clocka na 22 -25 fpsa. KAd je kloknem - core 850, memorija 2200 imam 25-28. To mi je malo neverovatno. Mozda je sto kaze Rados do patcha ali sumnjam :: U CODBC koja mi je radila maxed u full hd na HD6850 na 60 fps isto imam 60 FPS :: Probao sam i metro - kad stavim sve do kraja na full HD ista prica kao sa krizom... Jedino ako stavim na Direct X 9 lepo radi... Uza :: U Witcheru 2 kad stavim sve na very high u full hd, i iskljucim uber sampling - 52 average fps, kad je kloknem 60 average. Onda prebacim na 1440x900, stavim na medium grafiku, ona opet na 60 fps. Kad je klokujem na tim settingsima - opet 60 fps. Lol mada mi uopste nije smesno.. :: I meni se cini da tu nesto smrd :: :: :: :: Phenom II 980 x4 4,0GHz / 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu / M4N98TD EVO / Gainward GTX470 Superb overclock achieved a. k . a. The toster / Samsung 2TB / LCpower Veritas 920R / Acer P236H :: ::
Smatras da je moj Phenom II 980 iz nizeg ranga? :( I F0rever smatra da vrlo verovatno procesor gusi karticu i da se stvara bottleneck... Probacu jos malo sa drugim drajverima, mada sam vec instalirao drivere za Quadro, citajuci neki strani forum jer je to pomoglo mnogima koji su imali LGU na GTX470 ili GTX480. Meni nije pomoglo... Razmisljam da je vratim i zamenim za GTX560 TI, ali sa njom bih mozda opet imao problema - ili da je zamenim za HD6950 sa nadom da cu uspeti da je otkljucam na HD6970. Sta mislis o tome?
Ne znam Raso, ja sam video da je klokuju i na 2250, meni radi stabilno, bez artifekata na 2200, ali nije u tome problem...
:: Smatras da je moj Phenom II 980 iz nizeg ranga? : :: I F0rever smatra da vrlo verovatno procesor gusi karticu i da se stvara bottleneck... Probacu jos malo sa drugim drajverima, mada sam vec instalirao drivere za Quadro, citajuci neki strani forum jer je to pomoglo mnogima koji su imali LGU na GTX470 ili GTX480. Meni nije pomoglo... :: Razmisljam da je vratim i zamenim za GTX560 TI, ali sa njom bih mozda opet imao problema - ili da je zamenim za HD6950 sa nadom da cu uspeti da je otkljucam na HD6970. Sta mislis o tome :: :: Ne znam Raso, ja sam video da je klokuju i na 2250, meni radi stabilno, bez artifekata na 2200, ali nije u tome problem.. :: :: Phenom II 980 x4 4,0GHz / 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu / M4N98TD EVO / Gainward GTX470 Superb overclock achieved a. k . a. The toster / Samsung 2TB / LCpower Veritas 920R / Acer P236H :: ::
Ne radi se o tome da je tvoj procesor los (daleko od toga) stvar je do samog Nvidijinog GPU-a Ako ti je budzet oko 250 evra vrati tu 480gtx i uzmi 6950 2Gb, i ako je otkljucas u 6970 Bog da te vidi.
:: Smatras da je moj Phenom II 980 iz nizeg ranga? : :: I F0rever smatra da vrlo verovatno procesor gusi karticu i da se stvara bottleneck... Probacu jos malo sa drugim drajverima, mada sam vec instalirao drivere za Quadro, citajuci neki strani forum jer je to pomoglo mnogima koji su imali LGU na GTX470 ili GTX480. Meni nije pomoglo... :: Razmisljam da je vratim i zamenim za GTX560 TI, ali sa njom bih mozda opet imao problema - ili da je zamenim za HD6950 sa nadom da cu uspeti da je otkljucam na HD6970. Sta mislis o tome :: :: Ne znam Raso, ja sam video da je klokuju i na 2250, meni radi stabilno, bez artifekata na 2200, ali nije u tome problem.. :: :: Phenom II 980 x4 4,0GHz / 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu / M4N98TD EVO / Gainward GTX470 Superb overclock achieved a. k . a. The toster / Samsung 2TB / LCpower Veritas 920R / Acer P236H :: ::
Da li se isplati uzimati od 2GB posto je od 1GB jeftinia skoro 2500? Posto sam cuo da se razlika vidi samo na rezolucijama vecim od moje, a ja igram na 1920x1200?
Isplati se. Na 6950 1Gb je disejblovan dual BIOS (koliko ja znam) i ne moze da se otkljuca u 6970 dok je sa verzijom od 2Gb idruga prica. Then again, ako neces da se smaras sa tim stvarima idi na 1 Gb
:: Da li se isplati uzimati od 2GB posto je od 1GB jeftinia skoro 2500? Posto sam cuo da se razlika vidi samo na rezolucijama vecim od moje, a ja igram na 1920x1200 :: :: :: Phenom II 980 x4 4,0GHz / 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu / M4N98TD EVO / Gainward GTX470 Superb overclock achieved a. k . a. The toster / Samsung 2TB / LCpower Veritas 920R / Acer P236H :: ::
Ma hocu ja da se zezam sa tim stvarima... :D Uzeo sam Leadtekovu HD6950, ali je problem u tome sto nije referentna - tako da nema bios switch, pa ne moze da se otkljucava :((... Jedino sto sam iskopao je da moze mozda da se fleshuje njen bios, a da se ne koristi bios od HD6970, i da se promeni vrednost shadera, a da se onda klokuje karta... To mi je sada izgleda jedina opcija... Inace kartu sam klokovao na 950 core i 1300 memoriju, sa voltazom na 1200, za sada radi stabilno...
Nemoj da se zezas sa flashovanjem ako nemas BIOS switch jer mozes da brick-ujes kartu... Dovoljno je sto si je klokovao racunaj da na tih 950MHz imas malo bolje performanse od 6970 default...
:: Ma hocu ja da se zezam sa tim stvarima... : :: Uzeo sam Leadtekovu HD6950, ali je problem u tome sto nije referentna - tako da nema bios switch, pa ne moze da se otkljucava :((... Jedino sto sam iskopao je da moze mozda da se fleshuje njen bios, a da se ne koristi bios od HD6970, i da se promeni vrednost shadera, a da se onda klokuje karta... To mi je sada izgleda jedina opcija.. :: Inace kartu sam klokovao na 950 core i 1300 memoriju, sa voltazom na 1200, za sada radi stabilno.. :: :: :: Phenom II 980 x4 4,0GHz / 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu / M4N98TD EVO / Gainward GTX470 Superb overclock achieved a. k . a. The toster / Samsung 2TB / LCpower Veritas 920R / Acer P236H :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.