Imam gore navedenu graficku i zanima me da li stvarno ima VIVO ili ne? Probao sam da preko VHS to DVD programa skinem materijal,ali u programu nemam ponudjen VIDEO in....Da li neko zna u cemu je problem(Na famoznoj ambalazi pise da je VIVO prisutan).... Koji bi ste mi program preporucili za takvu obradu VHSa?
Razumem što si gledao ambalažu u prodavnici, ali kad je stvar već kod tebe, gledaj u nju i papiriće koji su došli, a ne u kutiju. (Btw. baci je). VIVO iliti video in - video out konektori i prateći čipovi na kartici... vide se, skoro sve današnje video kartice imaju video-out, video izlaz S-video ili kompozitni, a neke koriste (to su uglavnom baš VIVO kartice) i višežilni i višepinski konektor bez imena koji na drugom kraju imaju `dongle` iliti priključnu kutijicu - adapter za s-video i kompozitni priključak. Dakle, ili imaš dva video priključka (izlaz i ulaz) pored analognog i DVI izlaza za monitor, ili imaš tu višepinsku priključnicu i `dongle` adapter na kom se opet, nalaze te priključnice... ili ih nemaš i od vivo ništa. Ako imaš, onda ti treba neki od programa (a bar neki si dobio džabaka uz karticu) za video obradu, usput i grebovanje. VHS grebuj, bez obzira na program, u DVD kvalitetu i formatu (720Ã576 uz 25fps), uz MPEG2 kompresiju u letu. Takav fajl posle možeš u xvid-divx ako će na cd (lošija varijanta) ili, na DVD. Koji program, i kako.... imaš za to stručne tutorijale, a i ja sam sam ovde baljezgao na tu temu a i drugi, pa se malo pomuči. Malo više. Potrebno je razumevanje materije, bar u osnovnom obliku, sistem pokušaja i pogrešaka i dosta vremena i učenja. Ali vredi.
sta od ovog pise? Ne gledaj ni u kakve konektore nego jednostavno u control panelu u system/hardver/device manager pa sound, VIDEO and game controlers vidi da li imas instaliran ati .. jer i da ti je vivo ( a 99% da nije ) mora biti instaliran drajver da bi bilo sta radilo
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.