Trenutni best buy je BENQ 22` FP222Wa 292eur al ako bas oces 19` onda recimo samsung 940N 213eur Ima naravno skupljih i boljih ali ne vredi ulagati neku vecu kintu u 19` po meni.
Znaci wide je manji povrsinski za par procenata, tako da zasto-zato komentari ne stoje. Ispravite me ako gresim. U svakom slucaju obavezno da monitor ima DVI, razlika u slici je primetna na analognom i digitalnom ulazu.
BENQ 93GX. izuzetan monitor samo ako uspes da ga pronadjes ili neki noviji model. Nemoj da gledas specifikacije koje daju samsung. lg i da poredis sa benq jer uopste ne mere iste stvari.
Sto jes jes, matematika je cudo zakljucke razne mozes izvuci, samo zavisi sta zelis da prikazes. Tako govoreci ako zelis da poredis radnu povrsinu ekrana skoro da nema razlike `okolo` 1%.
ALI AKO GLEDAS RAZLIKU U BROJU PIKSELA PO VISINI ONDA JE 900/1024= 87.9%, ZNACI RAZLIKA NIPOSTO NIJE BEZNACAJNA NEGO JE NESTO PREKO 12% !!!
matematika ti ne igra veliku ulogu jer je piksel manji kod 19 wide nego kod obicne
tek 22 wide ima zadovoljavajucu povrsinu
Evo malo plasticnijeg objasnjenja kad stavis 19` obicnu i 22` wide jedan pored drugog iste su visine ali je 22 sira (oko 8cm sa svake strane)
19 wide je dosta uza od 19` obicnog i jednostavno je mali, bar za mene...
po mom ukusu sve ispod 21` mora da bude 4:3 odnos stranica tek od 22` je zadovoljavajuce odnos 16:9 odnosno wide
@grr Nisam imao prilike da vidim taj BENQ uzivo ali imas vec dovoljno testova da mozes da zakljucis kakav je. Uglavnom, sve 22` wide trenutno aktuelne imaju TN panel neki od 5ms a oni skuplji od 2ms. Uglavnom se u realnom zivotu ne oseca razlika oba su dovoljno brza. Ostalo je uglavnom razlika u dizajnu ergonomiji dodacima itd Imo sam prilike da drndam malo samsung 225bw od 5ms i strava je. Ovaj BENQ je isti samo sto su mu fabricki malo losije podesene boje ali moze rucno da se koriguje ili preko firmware-a koji treba da izadje. Taj BENQ ima isti panel kao i samsung 225bw tako da od mene cista preporuka. Inace taj BENQ dolazi u 3 varijante sa VGA portom, DVI portom i HDMi portom. VGA - 292eur vga+dvi - 325eur vga dvi hdmi - 360eur
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.