Ljudi moze i mi neko reci koji tft da uzmem.Imam grafiku u AGP verziji HIS 1650 pro Ice-Q 256mb vrama sta bi bilo najbolje od tft da uzmem za ovu grafiku gledao sam Samsung 17` 720n i 740 bf razlika u odzivu je za prvi 8ms a za drugi 2ms s tim sto je drudi skuplji za 50e.Interesuje me da li bi to imalo veze posto i grafika nije nesto preterano ekstra?
:: sta bi bilo najbolje od tft da uzmem za ovu grafiku gledao sam Samsung 17` 720n i 740 bf razlika u odzivu je za prvi 8ms a za drugi 2ms s tim sto je drudi skuplji za 50e
Ti jos uvek razmisljas o 17` 4:3 monitorima... i to sve na tu video kartu...?
Interesuje me da li bi to imalo veze posto i grafika nije nesto preterano ekstra?
Kako nije, savrseno je dobra. Ta katra bez problema gura 25` profesionalne tft monitore.
Moja preporuka 940BW ili 931BW, pre bih ostao na crt monitoru pa makar bio i 15` negoli sada bacao pare na 17` i to nonwide.
Ajd sad, ako si bas zapeo onda 740BF. Bolji je mnogo vise od tih 50 evra, ali opet nije bolji od ova dva 19` gorepomenuta a cena im je +50e za prvi i +70 za drugi (naravno u odnosu na 740BF ali apsolutno vredi)
17` - mogo malo 5:4 i 4:3 - ovo je 21 vek druze x1650 - nije nesto???
dakle:
17` je besmislena kupovina po danasnjim cenama, sve ispod 19` je neisplativo
5:4 i 4:3 ide polako k zaboravu, wide je format koji se sve vise koristi, al svejedno bice podrske jos dugo za ova dva, ako vec oces `kocku` a ne wide bolje uzmi nesto u 4:3 formatu umesto 5:4 elegantnije je
ako ti x1650 `nije nesto` onda tu nesto nije u redu
Ko sta trazi i ko sta hvali. Pa onda ovako: ta karta je odlicna (nije kao 7600GT) ali je kvalitetna, velicina dijagonale odavno nije implikacija grafickoj karti, sada one sve mogu izvuci native rezolucije i osvezenja i mnogo vise od toga, za potpuno udoban 2D rad, to je uostalom ono sto vidis. Kako je taj HIS odlican onda je jos i koji promil prikaz bolji (DVI 2 RAM-DACa na 400MHZ). Sto se tice igranja novije igre ce biti zahtevanije, ali ti lako mozes spustiti rezoluciju (pa i osvezenje) i tako uravnoteziti performanse. Dakle, 19` je neki minimum, a moja prepruka ide nekom od ViewSonic modela koji su do 300e (19` koja kosta ~200e je naprosto krs, pa da ne trosim reci zasto). Recimo ja imam 3dfx Voodoo5 5500 64MB i Sony E530 21` TrinitronFlat CRT i nikada mi ne bi palo napamet da stavim nesot manje od 19` (18` TFT), sto vece to bolje a tu nikada ne mozes preterati!!!
Mani se Samsunga za sada, jer mnogi proizvođači su smanjili cene pa za cenu tog 740 možeš kupiti neku lepu 19` ticu. Evo primera - PHILIPS 190C7FS koji ima i DVI i odziv 5ms - 18.500,00 din. BENQ FP91G+ takođe sa DVI ali 8ms - 15.000,00 din. Belinea 1905 s1 - 14.900,00. Ima i Wide verzija monitora po sličnim cenama, 17`-tice su malo jeftinije pa ako te zanima cena - pitaj. Podaci su iz radnji koje neću da reklamiram.
PHILIPS pravi odlicne monitore za pristojnu cenu, BEST BUY...sto se tice Belinea, Quart, ADI...zaobilazi je u sirokom luku (mnogo je bolji Samsung ili LG)
Pa ono nisam jos za wide monitore postoje nova tehnologoja ne znam kako bi se ponasao nista dok se ne proba.Mozda je i 19` pametnija kupovinu ali ima opet raznih modela mene interesuje kakava je razlika u odzivu od 2 ms i 8 ms kako se graficka ponasa sa razlicitim brzinama odziva.Monitori gore pomenuti su samo moja neka razmisljanja za kupovinu naravno tu je i dobar Lg kojih ima u 19` mnogo finijh varijanti.Naravno mislim da je SONY neprikosnoven ali sve sto je dobro ima i cenu ali previse za moj budzet.
Tacno je da je SONY broj 1. i to sa ogromnim razlogom i NOKIA by ViewSonic implementiira njihove cevke i panele. SONY ima i ekskluzivnu licencu za ekranizaciju NASA-e...i jedan je od retkih. Sva video oprema koja je za profi upotrebu je njhova. Cak je jaci i od SGIa (Hoolywood-ski monitori USA Silicon Graphics Incorporated magnat)
MiG
:: :: :: :: Pa ono nisam jos za wide monitore postoje nova tehnologoja ne znam kako bi se ponasao nista dok se ne proba.Mozda je i 19` pametnija kupovinu ali ima opet raznih modela mene interesuje kakava je razlika u odzivu od 2 ms i 8 ms kako se graficka ponasa sa razlicitim brzinama odziva.Monitori gore pomenuti su samo moja neka razmisljanja za kupovinu naravno tu je i dobar Lg kojih ima u 19` mnogo finijh varijanti.Naravno mislim da je SONY neprikosnoven ali sve sto je dobro ima i cenu ali previse za moj budzet.
Citiram samog sebe: od PC-a su za zdravlje najbitnije 2 stvari - kvalitetna grafika (koja daje kristalnu 2D/3D sliku) i profesionalni monitor koji to moze da isprati. To je ono sto ces videti od masine i gledati satima i satima, od toga ti zavise oci, a to, priznaces, nema cenu!!! Ja sam uzeo Sony CRT FD Trinitron Flat 21` koji je i dalje 2x skuplji od jacih 19` TFT modela (nov je ~800e). Isplati se dati 400e za kvalitetan TFT ali tu ne dolaze u obzir nikakvi krsevi,zna se: Sony,Eizo,Iiyama,Philips,Dell,ViewSonic.90-ih je najveca zelja naprednih dizajnera, programera i igraca bilo to da na stolu imaju neki 17`-21` Sony/Nokia CRT, nazalost oni su bili i 10x skuplji od Samsung,Daewoo,Pictor,Belinea modela...oni nemaju nesto sto se zove niza klasa-niza cena...
:: :: Tri put meri, pa seci kol`ko `oće :: :: Mani se Samsunga za sada, jer mnogi proizvođači su smanjili cene pa za cenu tog 740 možeš kupiti neku lepu 19` ticu. Evo primera - PHILIPS 190C7FS koji ima i DVI i odziv 5ms - 18.500,00 din. BENQ FP91G+ takođe sa DVI ali 8ms - 15.000,00 din. Belinea 1905 s1 - 14.900,00. Ima i Wide verzija monitora po sličnim cenama, 17`-tice su malo jeftinije pa ako te zanima cena - pitaj. Podaci su iz radnji koje neću da reklamiram
Sve bolji od boljeg... A da li si se zapitao zbog cega je Samsung zadrzao malo vislje cene (citaj kvalitet) od konkurencije...?
Pitanje je retoricko.
1. Philipis - mrtav piksel (komad dva) u najavi 2. Benq - Bljak 3. Belina - vec mi se povraca
Dakle, jedina dva, realno dobra proizvodjaca monitora koji se realno mogu naci u siroj prodaji u Srbiji su ViewSonic (2 god garancija, 0 tolerancija na mrtve piksele i podpiksele) i Samsung (do modela 20` tolerancija do 3 grupisana mrtva pixela, kojih realno nema ukoliko monitor realno i kosta cca 19` wide 250evra a na modelima od 22` 0 tolerancija na mrtve pixele i podpixele garancija 3 godine)
:: ote min reci iz usta...(nije higijenski) samo ja imam odlicna iskustva sa Philipso ::
Sta reci osim LUCKY U.
Od svih 5 (slovima PET) Philips TFT monitora koje sam prodao SVAKI ima mrtav pixel i SVAKI je bio OSETNO jeftiniji od adekvatnog Samsunga. Ja sam licno najzadovoljniji bio ViewSonicom VA1912w. Sada sam presao na Samsunga 225BW i mogu vam reci da uopste nije neka razlika u kvalitetu prikaza slike... Samo u povrsini.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.