Treba mi mala pomoc. Imam trenutno Cooler Master Real Power 450W, ASUS P5L, Intel Pentium D - Dual Core 3.4ghz, 2GB DDR2, GeForce 7800GT, i merac na kucistu mi pokazuje da je iskorisceno 180W. Da li neko ko ima GTX moze da mi kaze da li ce mi ovo napajanje biti dovoljno da guram 8800 GTX? Dodatno, negde sam nasao da moje napajanje ima kombinovano 22A na 12v, i na svim sajtovima gde sam gledao opise za razne GTX modele pise da mi treba minimum 30A na 12V. Da li ce ovo praviti problem, pa da krenem vec da razmisljam o novom napajanju? :(
:: Treba mi mala pomoc. Imam trenutno Cooler Master Real Power 450W, ASUS P5L, Intel Pentium D - Dual Core 3.4ghz, 2GB DDR2, GeForce 7800GT, i merac na kucistu mi pokazuje da je iskorisceno 180W. Da li neko ko ima GTX moze da mi kaze da li ce mi ovo napajanje biti dovoljno da guram 8800 GTX
Nema sta da brines,gurace 100 %.P.S.Za svaki slucaj proveri koliko je optimalno napajanje u specifikacijama koje se preporucuje za karticu.Npr.Kod mene na 7900 GTO najminimalnije je 400 w koje se preporucuje.Sad ti mozes da teras i ispod ali pitanje je da li ce onda kartica raditi punom snagom.Pozdrav.
mozes proveriti tako sto ces uposliti sve urejdaje odjednom preko BurnInTest-a (magnetiku, optiku, CPU, SVGA...na max. load) i onda gledaj koliko variraju naponi koji se iscitavaju iz BIOSa (ovo nije uvek precizno ali bi diletacije trebale biti srazmerne padoviama...) posto na zalost preko unimera moes proveriti na molexu samo +5 i +12V ali ucini i to. Ako je nestabilan @full load nesto nije OK...
Jedno mi nije jasno, kako ce covek da meri struje??? Osim tako sto podeli ono sto mu priblizno (nije tako precizno) daje display kao opterecenje (P) u W sa sumom napona, i opet ce dobiti usrednjenu struju!!!??? Ne znam kako zamisljas da to covek vidi, mislim na I??? Moze, ali to prelazi u domen elektro-tehnike i tome kako serijski vezati unimer (ampermetar) izmedju generatora i potrosaca i gledati da en pregori osigurac na instrumentu...
MiG
:: Imash ok napajanje i ako ti je pod punim opterecenjem (burn in test) sve u nominalnim vrednostima (struja i napon) nema potrebe da se sekiras :: :: ::
Dobro ljudi.... :( Pomozite mi, jel moze ovo napajanje da izdrzi ili cu morati napamet da kupim kartu pa da vidim da li sistem moze da izdrzi? Hitno mi treba informacija jer moram sutra da se odlucim da li je uzimam ili ne!
moram te razocarati,negde sam citao da je minimalno 500 ili 550w za gtx.ti me nemoras poslusati ali ako neces probleme sa karticom od 500e, onda kupi kvalitetno napajanje i da si miran. poz
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.