Koja novija [ dx 11 ] karta moze da radi sa 99% upotrebe sa C2D 7500@ 3.8 ghz. Bitno je da ne dodje do bottleneck-a a da moze da se igraju svi novi naslovi.... Ako ima neko link ka nekom testu dobrodoslo je...
Misljenje je potrebno zbog sklapanja drugog [ decijeg racunara ] Hvala.
Nedavno je bila tema, meda je postavio link: http://bit.ly/ocjgUY Tvoj cpu bi bio nešto jači od phenoma x2. Zavisi od mnogo stvari, od reolucije, od AA, od igre... Ja bih deci uzeo 6850/gtx 460 ili, ako je to preskupo, 6790.
:: :: Koja novija [ dx 11 ] karta moze da radi sa 99% upotrebe sa C2D 7500@ 3.8 ghz :: Bitno je da ne dodje do bottleneck-a a da moze da se igraju svi novi naslovi... :: Ako ima neko link ka nekom testu dobrodoslo je.. :: :: Misljenje je potrebno zbog sklapanja drugog [ decijeg racunara :: Hvala.
za gtx 560 uzmi ovu kosta ko ta leadek,a ipak bolje hladjenje i 1 godina garancije duze,nemoj da mislish da je leadtek shit,prave extra karte,ali godina garancija + ovo hladjenje za istu cenu ipak dosta bolje:
Zato sto sa tim procesorom neces moci da izvuces max iz jacih karti. Iz mog iskusta dok sam imao PII 550@3.7Ghz, nisam mogao da izvucem max iz grafe (5770) cak kod starijih igara kao npr Bioshock GRID i jos par naslova... Kad se igram uvijek mi je upaljen Ati Try Tools, koji mi prikazuje temperature proca, grafe i ploce, njihovo zauzece, koliko mb rama zauzima proces. Kod skoro svake nove igre mi je zauzece procesora bilo iznad 90%, a zauzece graficke je variralo izmedju 70-100%. U TDU2 mi zauzece grafe nije prelazilo 70%, a padalo do cak 40%. Kada sam uzeo PII 955 dobio sam nevjerovatna ubrzanja. Do sad sam odradio F1 2011 bench gdje sam prije imao min 27 avg 37, a sada min 42 avg 45. To bi bilo otprilike to sto se tice brojki koje sam ja dobijao...
Mozes ti slobodno uzeti jacu grafu, radice to fino, ali ni blizu kao sto bi radilo sa quad-om.
Edit: Ja se trenutno igram u 1440x900 pa nemam pojma kako bi to izgledalo na 1650 ili HD rezoluciji.
Sad sam tek zbunjen. Nit mi se prodaje 775 socket nit bih ulagao u Qvadove sa 4mb L2 kesa....[ kostaju jace nego PII X4 ] Za klinca bih ostavio ovaj komp a ja cu uzeti Ivy cim bude izasao. Najverovatnije cu uzeti GTX 560 pa sta mu bog da....
:: Sad sam tek zbunjen :: Nit mi se prodaje 775 socket nit bih ulagao u Qvadove sa 4mb L2 kesa....[ kostaju jace nego PII X4 :: Za klinca bih ostavio ovaj komp a ja cu uzeti Ivy cim bude izasao :: Najverovatnije cu uzeti GTX 560 pa sta mu bog da... :: :: Hvala svima na savetima,moze tema off.
Pa tu matematika nije komplikovana... 1440* 900=1296000 1920*1200=2304000
Sto ce reci da je u drugom slucaju potrebno sracunati 77.8% tackica vise nego u prvom sto ce reci da bi ta HD5770 bila pomalo slaba na maksimalnim podesavanjima u Full HD. Naravno to zavisi od igre i podesavanja nivoa detalja... Sto jaca karta kasnije ce morati da smanjuje nivo detalja u igrama...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Zato sto sa tim procesorom neces moci da izvuces max iz jacih karti :: Iz mog iskusta dok sam imao PII 550@3.7Ghz, nisam mogao da izvucem max iz grafe (5770) cak kod starijih igara kao npr Bioshock GRID i jos par naslova... Kad se igram uvijek mi je upaljen Ati Try Tools, koji mi prikazuje temperature proca, grafe i ploce, njihovo zauzece, koliko mb rama zauzima proces. Kod skoro svake nove igre mi je zauzece procesora bilo iznad 90%, a zauzece graficke je variralo izmedju 70-100%. U TDU2 mi zauzece grafe nije prelazilo 70%, a padalo do cak 40%. Kada sam uzeo PII 955 dobio sam nevjerovatna ubrzanja. Do sad sam odradio F1 2011 bench gdje sam prije imao min 27 avg 37, a sada min 42 avg 45. To bi bilo otprilike to sto se tice brojki koje sam ja dobijao.. :: :: Mozes ti slobodno uzeti jacu grafu, radice to fino, ali ni blizu kao sto bi radilo sa quad-om :: :: Edit: Ja se trenutno igram u 1440x900 pa nemam pojma kako bi to izgledalo na 1650 ili HD rezoluciji :: :: :: :: :: :: Who Dares Wins :: :: :: :: :: Daj mi neki razlog,zasto ne ?? :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.