Gledam oglase grafickih kartica u zadnje vreme i vidjam povremeno GTX 295 koju prodavci predstavljaju kao cudoviste?Koliko sam ja ukapirao to su spojene dve graficke u jednu (valjda 2 gtx 260).Interesuje me da li je stvarno toliko dobra koliko je hvale???Kao bolja od gtx 460,470,560...?
`Dobra` je uslovna stvar, jer se radi o ukusu. Kada bi raspravljali o performansama, bilo bi jasnije. Da je ta kartica jaka, nego šta je i dan-danas... ali, po koju cenu i bez novijih tehnologija (od šugava directx-a, do tehnologija za smanjenje potrošnje itd. itd. što novije generacije - sa kojima ih upoređuju - imaju). Sam pogledaj grafikone sa testovima, postoje i ovde na forumu linkovi i pun ih je internet. Ali, osim u broj frejmova, obrati pažnju, doooobro obrati, na potrošnju te kartice i zahtevano MINIMALNO napajanje (+ provetravanje kućišta).... ali i ostatak konfe (procesor) da to isprati. Koliko god izgledale jeftine, one su jako loša kupovina pored novih nvidija kartica. Cela generacija (a možda će i ova, ne izgleda preterano pouzdana na hladni lem i crkavanje tj. garancija je ispred broja fps-a starih čak i kada stare imaju više fps-a). Sad, ako si radoznao, i rizikovao bi, tj. imaš para i na bacanje, pokušaj na sreću sa takvim karticama, koje su, veruj mi, prošle sve testove mučenja na ovom svetu, jer ih uglavnom uzimaju ljudi zbog rezultata u markovima i furuna testovima a igranje im je isti q i na ponešto slabijim mid-segment ili malo više karticama pa ih to ne zadovoljava...
GTX 295 (GTX 260 GX2) je dobra kartica koju je vreme pregazilo. U predhodnim ratovima izmedju Nvidi-e i Atija,islo se na sirovu snagu i poene u sintetickim testovima a ne na efikasnost i malu potrosnju. Iz tog rata je izaslo i doticno cudoviste kome treba napajanje od 700 W snage i 50A jacine struje na 12 V grani. Moj ti je savet da izbegavas takve TA-peci i da uzmes neku karticu tipa GTX 560 ili ATI 6850.[ DX 11 ] gtx 295 je DX10.
Slazem se. +1 Chieftec Aegis CH-05B-B-OP Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4.2Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: GTX 295 (GTX 260 GX2) je dobra kartica koju je vreme pregazilo :: U predhodnim ratovima izmedju Nvidi-e i Atija,islo se na sirovu snagu i poene u sintetickim testovima a ne na :: efikasnost i malu potrosnju :: Iz tog rata je izaslo i doticno cudoviste kome treba napajanje od 700 W snage i 50A jacine struje n :: 12 V grani :: Moj ti je savet da izbegavas takve TA-peci i da uzmes neku karticu tipa GTX 560 ili ATI 6850.[ DX 11 :: gtx 295 je DX10.
KArta je u rangu sa HD 6950 ili GTX 560 Ti iz nVidia-e po snazi, ali mnogo vise trosi, nema DX11, grejanje, buka itd.... U svkaom slucaju imas niovije single karte koje su bolji izbor...
:: Gledam oglase grafickih kartica u zadnje vreme i vidjam povremeno GTX 295 koju prodavci predstavljaju kao cudoviste?Koliko sam ja ukapirao to su spojene dve graficke u jednu (valjda 2 gtx 260).Interesuje me da li je stvarno toliko dobra koliko je hvale???Kao bolja od gtx 460,470,560... ::
Cak i sada tera sve naslove u fullu, po tome se moze videti kakva je azdaja bila nekada, medjutim, ne bih je uzeo sada ni u ludilu. Jednostavno, matora karta.
Ne kupujem tu karticu...Pre neki dan sam uzeo GTX 460 Hawk Attack pa sam naleteo na testove u kojima gtx295 dere `obicnu` gtx 460.Zato sam i postavio temu,jer me zanima da li je stvarno toliko bolja.A i oglasima sam naleteo na te kartice...
Ne kupujem tu karticu...Pre neki dan sam uzeo GTX 460 Hawk Attack pa sam naleteo na testove u kojima gtx295 dere `obicnu` gtx 460.Zato sam i postavio temu,jer me zanima da li je stvarno toliko bolja.A i oglasima sam naleteo na te kartice...
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.