E ovako doneo mi drugar komp da mu sredim OS medjutim cim upalim komp,linije nisu preko celog ekrana nego 2-3 sa strane i nece da instalira drajvere tj hoce ali posle restatra isto.ima li joj spasa da li vredi pokusavati da se produva?
Asus Maximus Rampage Intel Core 2 Quad 6600 3.6Ghz NH-D14 Saphire 6850 1gb 2x2Gb 1066 Black Dragon Samsung F3 1Tb SilverStone 500w
:: E ovako doneo mi drugar komp da mu sredim OS medjutim cim upalim komp,linije nisu preko celog ekrana nego 2-3 sa strane i nece da instalira drajvere tj hoce ali posle restatra isto.ima li joj spasa da li vredi pokusavati da se produva :: :: :: Asus Maximus Rampag :: Intel Core 2 Quad 6600 3.6Ghz NH-D14 :: Saphire 6850 1gb :: 2x2Gb 1066 Black Dragon :: Samsung F3 1Tb :: SilverStone 500w :: ::
ma koliko izdrzi da izdrzi makar pola meseca mesec da skupi drug kintu da kupi drugu.E sad ne znam koliko ide cena da je neko malo produva i da drman mali fluxa?
Asus Maximus Rampage Intel Core 2 Quad 6600 3.6Ghz NH-D14 Saphire 6850 1gb 2x2Gb 1066 Black Dragon Samsung F3 1Tb SilverStone 500w
:: ma koliko izdrzi da izdrzi makar pola meseca mesec da skupi drug kintu da kupi drugu.E sad ne znam koliko ide cena da je neko malo produva i da drman mali fluxa :: :: :: Asus Maximus Rampag :: Intel Core 2 Quad 6600 3.6Ghz NH-D14 :: Saphire 6850 1gb :: 2x2Gb 1066 Black Dragon :: Samsung F3 1Tb :: SilverStone 500w :: :: :: ::
ne znam sta vam je to duvanje ali rerna ce ti pomoci 95% ja sam drugaru `pekao` kartu i moju 2x i sad rade i jedna i druga a nije htela da prihvati drajver i izbacivalo je plav ekran
:: Mozes u rernu, ali nije bas pametno jer moze da se nakupi svakakvih bakterija tu posle :: :: Mislim da oko 10e kosta duvanje :: :: Athlon II X4 640 3,4GHz / 3GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/ASUS M4A77TD/CuCore Asus HD6770 1GB / WD 1,5TB EARS 64MB / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w :: :: :: ma koliko izdrzi da izdrzi makar pola meseca mesec da skupi drug kintu da kupi drugu.E sad ne znam koliko ide cena da je neko malo produva i da drman mali fluxa :: :: :: :: :: :: Asus Maximus Rampag :: :: Intel Core 2 Quad 6600 3.6Ghz NH-D14 :: :: Saphire 6850 1gb :: :: 2x2Gb 1066 Black Dragon :: :: Samsung F3 1Tb :: :: SilverStone 500w :: :: :: :: :: :: :: ::
Ko god da ti daje savet za rernu neka ti prvo objasni na kojoj temperaturi, i koliko dugo je potrebno da operacija traje da bi bila uspešna. Lično tu metodu nikada ne bih primenio jer neće ništa rešiti trajno, odnosno neće popraviti hladne lemove zbog potrebne temperature za topljenje kalaja, ako se postigne temperatura topljenja kalaja na celoj kartici u rerni sredićeš i elektrolite i sve plastične delove na ploči. Rerna metoda će pomoću širenja i skupljanja usled povećane temperature `pročistiti` kontakte na nezalemljenim tačkama i to će držati neko vreme a onda sve iz početka. Zato služi duvaljka da zagreješ samo potrebno mesto odnosno samo GPU gde je najčešće mesto pojave hladnih lemova a da ne zagrevaš bespotrebno ostale delove. Pri tome moraš postići temperaturu koja je dovoljna da rastopi kalaj a još uvek u granici koju može izdržati čip (GPU) koji ga neće oštetiti. Za to je potrebno i određeno vreme duvanja kako bi se postigla ta temperatura. Ako se operacija izvede kako treba a nije neispravan sam GPU (da i to je moguće) onda je moguće popraviti malte ne svaku karticu. Slično se manifestuje i crkavanje nekog memorijskog čipa gde pomaže samo zamena a to je već dosta složenija i skuplja operacija i uglavnom se ne isplati za kartice koje su toliko obezvređene usled zastarelosti.
najbolje bi bilo da kartu odnese prvo u servis, ako servis aminuje da nema nishta od popravke shta ga koshta da baci kartu u rernu, sam postupak pecenja ima koliko hoce pa nek izgugla....
Poskidas kuler i masku-plastiku , napravis celofanske kuglice kao nogice-postolje, da karta ne dodiruje bilo sta u rerni, stavis na 200 stepeni i drzis oko 10 minuta (ali da je vec ugrejana rerna na 200)
, moze i malo manje 8-9, ali nikako vise od 10 minuta, sacekas skroz da se ohladi , vratis nazad kuler i masku ako je ima i to je to, pomolis se Alahu ili kome vec , i probas.
Aj pa javi rezultate operacije,
meni je jedna 7300 ozivela na par meseci , druga nije davala znake zivota tj. isto kao i pre pecenja.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Samo da obavestim sce Kuvare :) da je pecenje uspelo.Stvavio sam dole jedan sloj folije,napravio od folije postolje i upalio rernu na 200c.A pre toga skiuo sve sa grafe odlemio kondezatore konktore koji su mogli da se odleme.Drzao 7.5min u rerni pustio da se ohladi izvadio namazio pastu i evo od sinoc do sad radi probao Furmark,3D mark....Uglavnom hvala svima na savetima.Pozdrav
Svi postadose pekari :D I ja sam prodao pre neki dan 6 kom. 8800 GT 640 MB za 25e po kom. Sve vruce iz rerne. Da se ne baci, a ljudima moze jos posluziti. Nisam morao ni oglas da izbacujem, kupio `poverljiv` lik iz Zemuna :D
off topic
Inace, sta ima zadnjih dana? Nemam predstave sta se desavalo u NS i BG( parade otkazane .). Radi sigurnosnih razloga :D operator
Clearly you`re lacking in the intelligence department.
:: Samo da obavestim sce Kuvare :) da je pecenje uspelo.Stvavio sam dole jedan sloj folije,napravio od folije postolje i upalio rernu na 200c.A pre toga skiuo sve sa grafe odlemio kondezatore konktore koji su mogli da se odleme.Drzao 7.5min u rerni pustio da se ohladi izvadio namazio pastu i evo od sinoc do sad radi probao Furmark,3D mark....Uglavnom hvala svima na savetima.Pozdra :: :: :: Asus Maximus Rampag :: Intel Core 2 Quad 6600 3.6Ghz NH-D14 :: Saphire 6850 1gb :: 2x2Gb 1066 Black Dragon :: Samsung F3 1Tb :: SilverStone 500w :: :: :: ::
.) Srce mi se raspada. Pih, nismo mogli igrati fudbalsku utakmicu sa njima :( Stvarno sam razocaran.
Cini mi se da predstavnik Dveri nije lazov, ali nikada se ne zna. Srbija i Bosna u srcu, bez obzira na nacionalnost, ali sa lojalnoscu drzavi. Mada mi se cini da to vise ne postoji iznad opstinskog nivoa. Pohvala za opstinare u NS. Stvarno rade svoj posao, sto ne mogu reci za barabe u skupstini grada. Ono sto sae u BG zavrsi za 24h, u NS traje 6 godina !
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.