Prijatelju je potrebno nesto vezano za kladionicu da iz racunara ima dva izlaza za dva monitora gde bi se prikazivao razlicit materijal sa jednog racunara. U racunaru postoji softver koji dozvoljava dva razlicita prikaza na dva monitora. E sad je problem sto su racunari stariji i imaju AGP graficke i jedan VGA izlaz (znaci nema DVI niti bilo sta drugo) ili neki racunar ima integrusu + slobodan AGP slot. Resenje nije kupovina druge graficke sa VGA+DVI izlazom. Kako drugacije resiti problem da ima na starijem racunaru mogucnost prikaza na dva monitora razlicit materijal. Video sam u jednom racunaru slucajno na Limundu dai ima integrusu i plus DVI karticu u AGP slotu, trazio sam takvu karticu da kupim ali bez uspeha, znate li gde to ima ili kako da nadjemo resenje za manja ulaganja od kupovine druge graficke sa dva izlaza.
Da bi na dva monitora mogao da prikazes dva razlicita sadrzaja ide samo uz pomoc grafike koja podrzava dual view, ili ti vga+vga ili vga+dvi, sa split kablom saljes isti signal na dva monitora i oba ce prikazivati isto.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Kako kaze MilosNBG, nista od toga. Imas za 700din kartice ati 9200 koje imaju 2 izlaza i mocice bez problema koristiti to sto je zamislio, a nije neka kinta, moras priznati.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
`ArsaD` Mislim da ovo sto si ti predlozio bas kao sto neko rece ne resava problem video sam te splitere i oni su kod nas oko 1300 dinara tako da mi je bolje resenje druga VGA sa oglasa. U pitanju je 10 i vise racunara tako da sam mislio da postoji neko drugo resenje a da ne postavljamo svuda druge kartice VGA+DVI jer u AGP slotu one koje imaju to dostizu cenu i do 1500 dinara po komadu tako da sam mislio da neko zna gde ima onih kartica koje imaju na sebi samo DVI izlaz pa bi njih stavili a ostavili integruse na ploci i dodali takvu karticu za koju pretpostavljam da je jeftinije resenje. Ali ne mogu da ih nigde nadjem niti novo a ni polovno po oglasima. Ja bih se otvorio da je za mene, nego je problem sto ja treba da mu obezbedim ponudu (citaj prodam) takve masine koje imaju mogucnost za dva monitora plus da imaju LPT port a da bude sto manja cena konfiguracija zato trazim jeftinija resenja u vidu polovna brand masina+nesto... U svakom slucaju hvala na predlozima.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.